REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Două cămine din Năvodari vor fi reabilitate cu fonduri europene

Două cămine din Năvodari vor fi reabilitate cu fonduri europene

Replica API 6 august 2018 | 02:41 477

Căminul Liceului „Lazăr Edeleanu” și Căminul Jandarmeriei, din apropiarea Școlii nr. 3 din Năvodari vor fi reabilitate cu fonduri europene. Primarul Florin Chelaru a anunțat că vineri, 3 august a.c., a depus spre finanțare din fonduri europene, cele două proiecte privind anveloparea și creșterea eficienței energetice a celor două clădiri.

„Primul proiect, intitulat ,,Creșterea eficienței energetice a clădirii Cămin Nou” (Cămin Jandarmerie), prevede realizarea de reparații la fațadele clădirii, execuția izolației termice a fațadelor clădirii cu un sistemul compact cu panouri termoizolante din spumă poliuretanică, placate cu tablă de aluminiu la exterior și bordarea golurilor (ferestre și uşi) pe toate laturile exterioare pe o suprafață de aprox. 1.859,50 mp.

Se va dezafecta tâmplăria exterioară existentă, inclusiv a celei aferente accesului în clădire și se va înlocui cu tâmplărie termoizolantă dotată, după caz, cu dispozitive pentru ventilarea spaţiilor ocupate şi evitarea apariţiei condensului pe elementele interioare de anvelopă - aprox. 477,10 mp. Se vor monta corpuri de iluminat cu led în spațiile comune, patru centrale termice în condensaţie, pompe de căldură pentru a se asigura confortul termic și panouri fotovoltaice.

Se va realiza hidroizolarea și termoizolarea terasei cu spumă poliuretanică pe o suprafață de 884,00 mp., se va realiza termoizolarea tavanului subsolului cu spumă poliuretanică - 845,00 mp și se va asigura un nivel ridicat de etanșeitate a clădirii.

Cel de-al doilea proiect, denumit ,,Creșterea eficienței energetice a clădirii Cămin nr. 1 Liceu Năvodari”, prevede realizarea de reparații la fațadele clădirii, izolarea termică a fațadelor clădirii cu un sistemul compact cu panouri termoizolante din spumă poliuretanică, placate cu tablă de aluminiu la exterior și bordarea golurilor (ferestre și uşi) pe toate laturile exterioare pe o suprafață de aprox. 1.839,50 mp.

De asemenea, se va dezafecta tâmplăria exterioară existentă, inclusiv a celei aferente accesului în clădire și se va înlocui cu tâmplărie termoizolantă dotată, după caz, cu dispozitive pentru ventilarea spaţiilor ocupate şi evitarea apariţiei condensului pe elementele interioare de anvelopă - aprox. 453,70 mp. Se vor monta corpuri de iluminat cu led în spațiile comune, patru centrale termice în condensaţie, pompe de căldură pentru a se asigura confortul termic și panouri fotovoltaice pentru a se asigura consumul apa caldă.

Totodată, se va realiza hidroizolarea și termoizolarea terasei cu spumă poliuretanică pe o suprafață de 877,50 mp. și se va asigura un nivel ridicat de etanșeitate a clădirii”, a precizat primarul Florin Chelaru.

Valoarea însumată a celor două proiecte depășește 11,4 milioane de lei (inclusiv TVA), aproximativ 2,5 milioane euro, iar contribuția Primăriei Năvodari este de aproximativ 2% din cheltuielile eligibile.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Succes domnule primar la cat mai multe proiecte benefice orasului nostru !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218