REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Două decese la Constanţa din cauza gripei! Vezi ce măsuri au luat reprezentanţii Spitalului Judeţean

Două decese la Constanţa din cauza gripei! Vezi ce măsuri au luat reprezentanţii Spitalului Judeţean

Replica API 24 ianuarie 2019 | 23:53 329

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean Constanţa “Sfântul Apostol Andrei” Constanța aduce la cunoștința pacienților și vizitatorilor că începând de mâine, 24 ianuarie 2019, se interzice accesul vizitatorilor în incinta unității spitalicești. Măsura a fost luată ca urmare a numărului crescut de pacienți diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare.

Pacienții care au de efectuat investigații în cadrul SCJU, se vor echipa corespunzător cu halat, mască și totoși de unică folosință. Echipamentul este pus la dispoziție gratuit, de către conducerea SCJU, și se regăsește la intrarea în spital (ușa rotativă). În același timp reamintim pacienților și vizitatorilor că accesul în incinta Spitalului Județean se face doar pe la intrarea special amenajată pentru vizitatori, dinspre Bulevardul Tomis (ușa rotativă), iar accesul la Unitatea Primiri Urgențe și Ambulatoriul de specialitate este posibil din strada Nicolae Iorga.

În săptămâna 14-21 ianuarie, s-au înregistrat 87 infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) dintre care 79 au necesitat internare. 72 dintre pacienții diagnosticați cu IACRS au vârste cuprinse între 0 și 14 ani. În aceeași perioadă au fost diagnosticați cu pneumonie 106 pacienți (96 copii ) și au fost confirmate 4 cazuri de gripă (3 virus gripal AH1 și 1 AH3), dintre care două s-au soldat cu decesul pacienților. Niciunul dintre cei 4 pacienți nu fusese vaccinat antigripal.

"Față de alte viroze respiratorii, gripa debutează brusc, cu febră mare, frecvente dureri de mușchi și articulații,durere de cap și stare generală alterată. Spre deosebire de gripă, debutul virozelor respiratorii este lent, se remarcă rinoreea, tusea și răgușeala. Virusurile gripale se transmit de la om la om prin tuse și strănut. Există însă și riscul transmiterii prin atingerea suprafețelor sau obiectelor contaminate cu virusuri gripale. Se recomandă respectarea măsurilor de igienă personală (spălarea pe mâini cu apă și săpun, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos - alimentație bazată pe fructe și legume, odihnă și mișcare), evitarea automedicației și prezentarea la medic încă de la primele semne de boală, pentru diagnostic și tratament imediat", se arată într-un comunicat de presă.

C.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numai la Spitalul CF intra cine vrea si cum vrea, nu se ia nici o masura
0
0
De ce nu se inchid scolile temporar sau tre sa se intample
1
0
Daca nu aveti grija de voi , purtati in plm masti cand sunteti bolnavi.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102