REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Două familii au rămas pe DRUMURI după ce copiii... au dat foc la casă! Au nevoie de ajutor

Două familii au rămas pe DRUMURI după ce copiii... au dat foc la casă! Au nevoie de ajutor

Replica API 8 septembrie 2017 | 00:00 460

INTERVENȚIE DIFICILĂ

INTERVENȚIE DIFICILĂ

Două familii din localitatea constănțeană Tortoman au rămas pe drumuri, având acum nevoie de ajutor! Casa în care locuiau a fost cuprinsă de flăcări și a ars precum o torță, iar totul a pornit de la joaca minorilor cu focul! Din fericire, nici o persoană nu a fost rănită.

Alarma a fost dată joi, 7 septembrie, în jurul orei 14.23. O casă amplasată în localitatea Tortoman, din județul Constanța, în zona fostului IAS, a fost cuprinsă de flăcări. Acolo locuiau două familii, fiind vorba despre 4 adulti și 8 copii. Flăcările au devenit numaidecât violente, militarii din cadrul ISU Dobrogea intervenind cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, două echipaje sosind de la Medgidia și unul, în sprijin, de la Cernavodă. Intervenția a fost una extrem de dificilă întrucât imobilul era construit din chirpici, iar focul se tot reaprindea. A fost necesar un buldoexcavator, pe care Primăria l-a pus la dispoziție, pentru ca rămășițele mistuite de vâlvătaie să fie răscolite în vederea asigurării că focul a fost stins. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 19.45. Bilanțul este unul șocant: au ars 7 dormitoare, 2 bucătării, 2 holuri și 3 magazii, fiind vorba de o suprafață de circa 200 – 220 de metri pătrați. Într-un cuvânt, casa a ars în totalitate. De precizat este că, la început, exista suspiciunea că doi minori sunt blocați în imobil. Dar nu a fost așa. Micuții, în vârste de 4 și 6 ani, care se aflau singuri la domiciliu în acel moment, au fost scoși în siguranță. Potrivit primelor date ale anchetei, se pare că s-au jucat cu o sursă de foc și de aici a pornit incendiul. Oamenii legii au declanșat cercetările. Între timp, cele două familii rămase pe drumuri au mare nevoie de ajutor. ”Anunţ umanitar: în data de 7.09.2017 o casă din comuna Tortoman a luat foc şi a ars în totalitate. Presă a scris despre acest incident care a lăsat fără locuinţă două familii. Este o realitate crudă dar adevărată. Orice ajutor, oricât de mic, înseamnă enorm pentru ei”, a scris pe Facebook Anamaria B.. Cine poate ajuta, e rugat să ia legătura cu ea, AICI!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai sa ajutam acesti copii.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218