REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Două familii şi-au jurat MOARTEA. Vendetta ţigănească din cartierul fantomă al Constanţei

Două familii şi-au jurat MOARTEA. Vendetta ţigănească din cartierul fantomă al Constanţei

Replica API 17 iulie 2015 | 23:50 308

Case distruse, copii bătuţi cu bâtele, oameni internaţi în comă

Case distruse, copii bătuţi cu bâtele, oameni internaţi în comă

Geamuri sparte, mobilă devastată şi vecini îngroziţi! Şi ca „meniul” să fie complet, adăugăm şi descrierea aşa-zisului cartier din apropierea Gării din Constanţa, care pare a fi desprins dintr-o altă lume. Însă, miezul problemei este constituit de un ditamai scandalul izbucnit între două familii de ţigani, care ţine deje de câteva zile şi pare că nu se mai sfârşeşte. În seara de miercuri, 15 iulie, două persoane au ajuns la spital, însă conflictul a continuat, ulterior fiind devastată casa agresorilor.

Strada Albastră din municipiul Constanţa, anul 2015. Oraş port, vara tranzitat de sute de mii de turişti, cu o staţiune ataşată, respectiv Mamaia, căreia i se mai spune şi Ibiza de România. Însă, ne întoarcem la strada Albastră unde, dacă ai păşit, parcă te teleportezi într-o altă lume. Cu intrare de pe strada Caraiman, drumul asfaltat este de vreo câţiva metri, apoi intri pe coclauri, loc în care, la un moment dat, ajungi să te rogi să mai apuci să dai ochii cu civilizaţia.

Din loc în loc mai este aruncat câte un bordei, cu pretenţia de a fi numit casă de locuit. Şi, da, acolo locuiesc oameni. Apoi, aproape de zona Gării, minunata stradă Albastră face o cotitură către stânga, curbă străjuită de nişte bare metalice, care, cândva, au format nişte porţi imense. Acolo, vreo câteva locuinţe sunt rânduite printre mormane de gunoaie iar copiii se joacă desculţi în praf. Aceasta este zona unde, în seara de 15 iulie, a izbucnit un scandal care s-a lăsat cu spitalizări. Totul pare a fi rupt dintr-un film vechi, care ilustrează viaţa crudă din zone periferice, acolo unde foamea şi mizeria bat orice altă poveste de viaţă.

Dar anul este cel curent şi vorbim despre o realitate greu de imaginat. Aici, în data de 15.07.2015, ora 17.09, poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi prin 112 de către o persoană, din Constanța, domiciliată pe respectiva stradă, despre faptul că vecinii săi au fost agresați de mai multe persoane, la domiciliu. Echipa operativă s-a deplasat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde a luat legătura cu Mia Botofei și Lucian Nistoroaia.

Aceştia au declarat verbal că vecinii lor, respectiv Lenuța și Somna Chiriac, împreună cu 4 bărbaţi i-au agresat la domiciliu. Menţionăm că Mia Botofei prezenta un traumatism cranian acut închis prin agresiune urmând să primească îngrijiri de specialitate, iar Lucian Nistoroaia prezenta un politraumatism prin agresiune, ambii rămânând internaţi în spital. Cercetările continuă de către poliţiştii Secţiei 5 în vederea stabilirii situaţiei de fapt.

De la o prietenie de ani de zile au ajuns să-şi doreasca moartea: totul din pricina copiilor

Mia Botofei şi Lucian Nistoroaia trăiesc în concubinaj şi au împreună mai mulţi copii. Aceştia locuiesc doar la două case distanţă de familia Chiriac, care şi ea are vreo 5 copii. Cele două familii au fost prietene ani de zile, mâncând, practic, din aceeaşi farfurie, după cum au spus vecinii. Însă, mărul discordiei a intervenit în urmă cu vreo câteva zile, când băiatul soţilor Chiriac a început s-o înjure pe Alexandra, de 18 ani, fata celorlalţi. „O înjura şi îi râgâia mereu în ureche. O făcea în toate felurile. Alexandra i-a spus mamei că nu mai suportă şi Mia a mers la Lenuţa.

Acolo i-a spus că nu este posibil să aibă un băiat aşa nesimţit. De aici a pornit totul. Lenuţa şi cu Somna, care e sora Lenuţei, au prins-o pe Alexandra pe stradă şi au bătut-o de au lăsat-o lată. Apoi, şi Lucian cu Mia s-au dus peste ceilalţi în casă şi i-au bătut, inclusiv pe copii. Şi tot aşa de trei zile. Aseară (miercuri, 15 iulie – n.r.) Somna şi Lenuţa au vorbit cu patru bărbaţi, mari erau. Ăştia au venit cu o maşină, cu bâte la ei. Au intrat în casă peste Lucian şi Mia şi i-a bătut, dar ce i-a bătut! A fost război aici. Şi copiii au fost bătuţi.

Doar unul a scăpat că a fugit acolo, în vale, fiind speriat. Am înţeles că Lucian e în comă...”, a declarat, pentru „Replica”, o vecină. Atunci, un martor a sunat la 112, intervenind Poliţia. Numai că scandalul nu s-a oprit aici. „După ce a fost Poliţia şi apoi a plecat la spital, au venit alte persoane şi au intrat în casa familiei Chiriac şi au devastat-o. Au rupt tot, mobilă, pereţi, au spart geamurile. Acum, familia Chiriac stă puţin mai încolo, la o altă soră, că uitaţi cum arată casa”, a mai spus vecina. Însă, nu de aceeaşi părere sunt toţi oamenii din zonă.

„Ăştia care au vandalizat casa sunt chiar ei, alde Chiriac. Singuri şi-au spart tot, ca să dea vina pe ceilalţi, care sunt în spital”, a intervenit o altă persoană. Toate aceste detalii vor fi stabilite de către anchetatori, la finele achetei. Între timp, vecinii susţin că au ajuns la capătul puterilor. „Nu mai putem nici noi. Mereu, mereu sunt scandaluri. Aşa se întâmplă cu persoanele de etnie romă. Noi încercăm să mai aplanăm, să lăsăm de la noi. Nu avem ce face, dar ne-am săturat”, a spus o femeie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614