REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Două filme britanice îşi dispută afişele sălilor de cinema nord-americane

Două filme britanice îşi dispută afişele sălilor de cinema nord-americane

Replica API 21 mai 2022 | 00:00 780

Două filme britanice din genuri diferite, filmul de epocă "Downton Abbey: A New Era" şi filmul horror "Men", sunt principalele premiere ale acestui de sfârşit de săptămână în sălile de cinema nord-americane, potrivit site-ului de specialitate Internet Movie Data Base (Imdb).

La doisprezece ani după ce a avut premiera pe micile ecrane, serialul de mare succes "Downton Abbey" revine în actualitate cu cel de-al doilea lungmetraj inspirat din producţia iniţială, care descrie relaţiile şi aventurile familiei nobiliare Crawley şi ale servitorilor săi, care locuiesc împreună într-un impunător domeniu nobiliar din Anglia la începutul secolului al XX-lea, citează Agerpres.

Cu o acţiune plasată în 1928, "Downton Abbey: A New Era" ("Downton Abbey: Noua Eră"), lansat vineri pe marile ecrane nord-americane, spune povestea unei echipe de filmare care soseşte la domeniul nobiliar Downton Abbey din comitatul Yorkshire, precum şi călătoria întreprinsă de unii dintre membrii familiei Crawley pe Riviera Franceză.

Noul film, regizat de Simon Curtis, începe cu un anunţ făcut de mama nobilului englez, Lady Violet - intepretată de legendara actriţă britanică Maggie Smith -, care îşi surprinde familia cu vestea că a moştenit o vilă în sudul Franţei de la un bărbat pe care l-a întâlnit cu multe decenii în urmă.

Condusă de Robert Crawley, familia contelui călătoreşte în Franţa pentru a vizita acea proprietate. În acelaşi timp, o echipă de filmare soseşte la Downton Abbey, spre încântarea angajaţilor acestei familii nobiliare. Actorul Hugh Dancy, nou sosit în distribuţia acestei francize de succes, îl interpretează pe Jack Barber, regizorul care doreşte să realizeze un film mut, intitulat "The Gambler".

Iniţial, lansarea acestei producţii cinematografice era programată pentru decembrie 2021. Actorii Maggie Smith, Hugh Binneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Michelle Dockery şi Elizabeth McGovern şi-au reluat rolurile pe care le-au interpretat atât în serialul "Downton Abbey", cât şi în primul film inspirat din acesta, care a avut acelaşi titlu cu producţia TV şi a fost lansat pe marile ecrane în 2019.

În cu totul alt gen se înscrie filmul "Men" ("Bărbaţi") care prezintă povestea lui Harper, o tânără care pleacă singură într-o vacanţă în Anglia rurală pentru a se reface după moartea soţului său. După ce a suferit o tragedie personală Harper se retrage la ţară cu speranţa de a găsi un loc unde să-şi aline suferinţa, însă cineva din pădure sau din vecinătatea conacului unde este găzduită o pândeşte.

Filmul este regizat de Alex Garland, care a lucrat şi la scenariu şi care prin lungmetrajul său debut din 2014, "Ex Machina", şi-a atras laudele criticii şi aprecierea publicului. Protagonista din filmul "Men" este Jessie Buckley, una dintre actriţele momentului. Ea a fost nominalizată recent la Oscarul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din filmul "The Lost Daughter", debutul regizoral al lui Maggie Gyllenhaal. Din distribuţia "Men" mai fac parte actorii Rory Kinnear şi Paapa Essiedu.

Conacul în care este găzduită Haper este administrat de un bărbat care o avertizează pe tânără să nu mănânce din merele apetisante care cresc într-un pom din spatele casei. În pofida avertismentului acestuia, tânăra nu poate rezista tentaţiei şi, după ce muşcă din fructul oprit (referinţa biblică este evidentă), ea începe să vadă chipul acestuia în toţi bărbaţii pe care îi întâlneşte în orăşel. Inclusiv în fiinţa monstruoasă care o pândeşte din umbră.

Filmul este spectaculos din punct de vedere vizual, cu peisaje idilice şi tradiţionalele conace din Anglia rurală, iar cinematografia este o adevărată operă de artă. Însă treptat acţiunea idilică se transformă într-un coşmar, cu o acţiune plină de suspans ce se încadrează în sub-genul home-invasion şi care va ţine spectatorul cu sufletul la gură.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108