REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Două focare de toxiinfecţie alimentară, într-o singură zi

Două focare de toxiinfecţie alimentară, într-o singură zi

Replica API 2 august 2011 | 00:00 107

Puiul şi cartofii prăjiţi i-au băgat în spital

Puiul şi cartofii prăjiţi i-au băgat în spital

Inspectorii sanitari au lucrat, luni, la foc continuu. Cazurile de toxiinfecţie alimentară i-au pus pe jar pe reprezentanţii Direcţiei de Control în Sanătate Publică din Constanţa. Un focar de toxiinfecţie alimentară a fost înregistrat, luni după amiază, la Murfatlar. Doi muncitori, de 17 şi respectiv 21 de ani, care lucrau la o fermă din localitate, au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa acuzând dureri abdominale, stări de vomă şi scaune diareice după ce au mâncat, vineri, carne de pui la cantina din cadrul IAS Murfatlar. Cantina asigură serviciul de catering pentru 14 muncitori. Inspectorii sanitari au declanşat rapid o anchetă epidemiologică pentru a stabili din ce cauză s-au îmbolnăvit cei doi muncitori. Urmare a verificărilor în teren, inspectorii sanitari au descoperit că societatea care asigura hrana muncitorilor îşi desfăşura activitatea în condiţii improprii. "Cei doi pacienţi internaţi la Boli Infecţioase au precizat că au mâncat vineri carne de pui şi cartofi prăjiţi, însă societatea nu a mai păstrat probele din alimente. La faţa locului au fost găsite mai multe nereguli: condiţii improprii de pregătire a hranei calde, nu se respecta circuitul de spălare a vaselor. Unde se spălau vasele se spălau şi diverse cârpe mizerabile, aşa încât firmei i s-a interzis să mai gătească", au declarat, pentru "Replica", inspectorii sanitari, care au mai adăugat şi faptul că firma în cauză riscă sancţiuni în valoare de aproximativ 5.000 lei. Nici nu s-a efectuat bine controlul la Murfatlar, că deja inspectorii sanitari erau alertaţi cu privire la un alt focar de toxiinfecţie alimentară, înregistrat la Constanţa. Trei fetiţe, cu vârste cuprinse între 2 şi 10 ani, din Iaşi, au ajuns luni seara în atenţia cadrelor medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase după ce au consumat piept de pui cu cartofi prăjiţi la o terasă din incinta Aqua Magic. Medicii spun că atât minorele cât şi alţi doi tineri sunt în afara oricăror pericole, însă vor mai rămâne sub supravegherea lor. În aceste cazuri au fost sesizaţi şi inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Facem precizarea că sezonul toxiinfecţiilor alimentare a debutat luna trecută la Costineşti, când două tinere participante la miss, ce au fost cazate la Hotel Regal, au ajuns pe patul de spital după ce au menţionat că au consumat pizza şi shaorma. Vom reveni.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367