REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Două GĂŞTI de TÂLHARI din Constanţa, “SPARTE” de oamenii legii! Infractorii atacau femei!

Două GĂŞTI de TÂLHARI din Constanţa, “SPARTE” de oamenii legii! Infractorii atacau femei!

Replica API 16 septembrie 2017 | 00:00 313

Poliţiştii constănţeni le-au organizat reuniune după gratii!

Poliţiştii constănţeni le-au organizat reuniune după gratii!

Oamenii legii din Constanța au reușit să depisteze doi indivizi care făceau parte din două găști specializate în tâlhării. Mai mulți membri din fiecare așa-zisă grupare ajunseseră deja după gratii, iar acum polițiștii le-au organizat o reuniune după gratii. Ei acționau în același mod, chiar și ziua în amiaza mare, pândeau numai femeile și le smulgeau bijuteriile, pe care apoi le valorifcau la case de amanet din municipiu, precum SC Cochet Bijou SRL din Piaţa CET sau SC Litoral Star SRL, din zona Anda.

Prima gașcă a fost ”spartă” în august, când Osman Tanior Albert Mario Caraivan şi Lucian Alexandru Moldoveanu ajungeau în arest. Acum, urmare a cercetărilor, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța l-au depistat și pe Vajda Alexandru, în vârstă de 15 ani, din localitatea Chichiș - județul Covasna, dar care stă fără forme legale în Constanța bănuit de comiterea faptelor. Din probele administrate, la data de 28.07.2017, în jurul orelor 17:00, inculpatul Alexandru Lucian Moldoveanu, fiind însoţit de către inculpaţii Albert Mario Caraivan, Tanior Osman şi Alexandru Vajda, în baza unei înţelegeri prealabile cu aceștia, și având sprijinul lor moral, a deposedat-o, prin smulgere, de un lănţișor din aur în greutate de 5 grame, pe care îl purta la gât, pe persoana vătămată F.E., în vârstă de 67 de ani, în timp ce se afla pe strada Eliberării din municipiul Constanţa, ulterior cei patru valorificând lănţișorul de aur la o Casă de Amanet aparţinând SC Cochet Bijou SRL din Piaţa CET din municipiu. Au împărțit banii astfel obţinuţi, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 822 de lei. A doua zi, pe 29 iulie, în jurul orelor 13:00-13:15, inculpatulTanior Osman a deposedat-o, prin smulgere, de lănţişorul din aur ce îl purta la gât, în greutate de aproximativ 12,75 grame, pe persoana vătămată M.S., în vârstă de 60 de ani, în timp ce se afla în staţia liniei de transport în comun 102, aflată la intersecţia dintre Strada Cumpenei şi bulevardul Aurel Vlaicu, ulterior deplasându-se împreună cu inculpaţii Moldoveanu, Caraivan și Vajda la casa de amanet aparţinând SC Litoral Star SRL din zona Anda din municipiu, unde au valorificat bunul sustras, împărţind banii astfel obţinuţi, valoarea prejudiciului fiind de 1.600 lei. Tot pe 29 iulie, Moldoveanu, împreună cu Tanior și ceilalți, s-a deplasat la Casa de Amanet aparţinând SC Litoral Star SRL din zona Anda și au valorificat un lănţişor din aur, în greutate de aproximativ 12,75 gr, pe care Tanior îl sustrăsese, prin smulgere, de la persoana vătămată M.S. în aceeași zi, cunoscând de la acesta că provine din săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală, cei patru împărţind banii obţinuţi. Prejudiciul total reclamat de persoanele vătămate a fost de aproximativ 4.900 de lei, din care s-au recuperat bunuri în valoare de 3.900 de lei. Acum a fost reținut și Vajda, iar pe 15 septembrie a fost arestat.

A fost prins încă un individ care acționa pe raza Secției 4 Poliție!

Totodată, polițiștii constănțeni din cadrul Biroului Investigații Criminale l-au identificat și pe Vasile Nicolae Pîrcea, în vârstă de 15 ani, din Constanța, care, alături de alți trei tineri (arestați în cauză), adică Gogoi Ștefan Daniel, Tudorache Constantin și Tudorache George, ar fi comis o infracțiune de tâlhărie calificată, la data de 07.09.2017, asupra unui bărbat din Constanța, căruia i-ar fi sustras un telefon mobil marca Samsung J7. Prejudiciul estimat la aproximativ 2.000 de lei a fost recuperat integral și predat persoanei vătămate. Minorul în cauză a fost reținut pe bază de ordonanța pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 15.09.2017 a fost prezentat Judecătoriei Constanța cu propunere de arestare preventivă, dar magistrații au decis ca el să fie plasat sub control judiciar.

Recomandările polițiștilor constănțeni!

Pentru a nu deveni victima unei infracţiuni se recomandă ca după lăsarea întunericului, să evitaţi deplasările şi plimbările pe alei neiluminate, izolate şi necirculate, pasaje subterane, parcări, locuri unde se află baruri etc. şi să nu vă expuneţi la vedere bijuteriile sau alte obiecte de valoare. Când vorbiţi la telefonul mobil pe stradă, fiţi atenţi la persoanele din jur şi observaţi-le reacţia. Instruiţi-vă copii să nu poarte telefonul mobil la vedere atunci când se deplasează pe stradă. Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine), poşeta sau geanta trebuie protejată cu mâna, având sistemul de închidere îndreptat spre corp. Pentru situaţiile de urgenţă în care este ameninţată siguranţa dumneavoastră, a familiei sau a bunurilor ori pentru alte situaţii în care legea o impune, apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

Liliana CHIRU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/talhari-prinsi-in-scurt-timp-catre-politistii-sectiei-4-330076/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politia trebuie sa se aplece mai abitir cu pulanul electro-socuri pe talharii din gastile PSD-PNL-ALDE-PMP ... Astia trebuie batuti zi -lumina , pana la alegeri , ca sa nu mai fure si sa nu mai minta poporul !
0
0
In Constanta, inspectorii Primariei, politistii locali precum sipolitistii de cartier , s-au facut nevazuti! Asta e si motivul pentru care tiganii ,dar si unii imigranti au devenit extrem de violenti si fara frica ! Autoritatile sa ne spuna si altceva in afara de faptul ca va trebui sa traim baricadati in casa ! Sau vom ajunge ca in vestul salbatic de acum 150 de ani cand fiecare era pe cont propriu!
2
0
MOARTE MIGRANTILOR SI TIGANILOR!
1
0
Niste nenorociti,gunoaie ale societatii,astia trebuie inchisi nu la puscarie ca acolo le este bine,primesc de mancare,somnic,sex,si relaxare,deci nu asa astia trebuie astia merita aruncati in lagar de munca taica la munca fortata,sa scormoneasca in mina dupa aur ca daca tot sunt in goana dupa aur,la munca pana la exterminare.
6
0
Foarte bine,ramane ca instantele sa le dea cazare pe cat mai multi ani in puscariile patriei. Altfel munca politiei e degeaba.
3
0
Stai sa vezi violuri si jaf cand se strang toti refugiati la ct sa vezi atunci incepe show pe strazi si in parcuri
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218