REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Două noi puncte de frontieră devin operaţionale de la mijlocul lui august

Două noi puncte de frontieră devin operaţionale de la mijlocul lui august

Replica API 27 iulie 2017 | 00:00 280

Garda de Coastă Constanța, prin directorul Ionel Trușan, a precizat care este nivelul traficului la nivel de puncte de trecere a frontierei din județul Constanța, care este în creștere față de anii trecuți. Mai mult, acesta a anunțat în cadrul colegiului prefectural și faptul că punctele Lipnița și Dobromir vor fi operaționale începând cu mijlocul lunii august a.c.

„Introducem dispozitivul de supraveghere a frontierei: ca medie sunt zilnic 450 de polițiști, care realizează supravegherea frontierei de stat. 130 de polițiști sunt la controlul punctului de frontieră. Vreau să vă informez că traficul în județul Constanța a crescut semnificativ, avem un total de 676.229 de persoane, cu 157.750 mijloace de transport.

Punctul Vama Veche este cel mai tranzitat, avem așa zisul trafic de weekend, când se aglomerează vinerea și la întoarcere duminica. Pentru a oferi participantului la trafic un timp foarte scurt de așteptare, ne-am încadrat prin suplimentarea personalului, prin a treia bandă pe care am construit-o la Vama Veche, 30-40 de minute. Avem un sistem informativ care monitorizează chestia asta, sunt camere de luat vederi și se știe când a intrat omul în coloană și când se termină.

În legătură cu Lipnița și Dobromir. IT-iștii noștri și cei ai STS-ului au identificat condiții deosebite. O să ducem calculatoarele acolo și partea bulgară a fost anunțată. O să vină și ei într-un grafic de activitate să-și monteze calculatoarele și lansez informarea că punctele sunt deschise pentru traficul internațional, mijloacele de transport pot fi până la 3,5 t, iar programul e de la 8 dimineața la 20 seara. La mijlocul lunii august va fi operațional”, a punctat reprezentantul Poliției de Frontieră Constanța, Ionel Trușan.

„Noi intervenim ca agent constatator, având competențe pe apă, la solicitarea Parchetului, chiar am deschis urmărire penală pentru cazul în care un om cu skijetul a rănit un salvamar. Legislația navigației a fost încălcată acolo și persoana respectivă nu a avut nicio autorizație, niciun permis de a conduce ceva. Acționăm ca organ de cercetare penală. Zona de agrement este delimitată de Ministerul Transportului, de Căpitănia Navală”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367