REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Două persoane infectate cu virus gripal au MURIT la Constanța

Două persoane infectate cu virus gripal au MURIT la Constanța

Replica API 3 martie 2016 | 16:24 438

Două persoane au decedat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, ele fiind infectate și cu virusul gripal AH1. Potrivit cadrelor medicale, este vorba despre pacienți cu afecțiuni asociate, unii transferați de la Spitalul de Boli Infecțioase, care au fost depistați ulterior și cu gripă. Totodată, menționăm că persoanele nu erau vaccinate.

Pe lângă persoanele care și-au pierdut viața, altele sunt, în continuare, în stare gravă, fiind transferate pe Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Medicii au precizat că la mijloc este vorba despre mai multe afecțiuni! "Sunt două cazuri de deces, fiind vorba despre pacienți cu mai multe afecțiuni, internați ințial pe Secția de Cardiologie și Medicală. Trebuie menționat faptul că au fost depistați ulterior și cu virus gripal, dar cel AH1. Bărbatul, care era internat pe Cardiologie, avea insuficiență cardiacă clasa a 3-a. Al doilea pacient, o femeie de 42 de ani, era internată pe Medicală, obeză, cu mai multe afecțiuni asociate. Iar când s-au făcut toate analizele s-a găsit gripă virus AH1. Deci, erau pacienți spitalizați, cu mai multe afecțiuni între care și respiratorii, motiv pentru care am fost obligați să efectuăm analizele de rigoare. Și astfel a fost găsit prezent acest virus. Doamna era internată din data de 11 februarie, și cu o sângerare la nivel cerebral. Din păcate ambii au decedat. Precizăm că, în perioada aceasta, pentru orice pacient care are o disfuncție respiratorie, trebuie să efectuăm teste pentru depistarea virusului gripal", au declarat, pentru "Replica", cadrele medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Din păcate, spitalizate mai sunt și alte persoane în aceeași situație, între care și un bărbat transferat de la Spitalul de Pneumoftiziologie. De asemenea, medicii au precizat că pacienții nu erau vaccinați. Miercuri, 2 martie, a decedat unul dintre pacienți și celălalt marți, 1 martie, însă nici unul nu a fost internat cu diagnosticul "gripă", virusul fiind depistat în urma analizelor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218