REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

DOVADA că pe reprezentanții statului îi doare în cot de banii UE! Primar constănțean: 'Şeful AJOFM să îşi dea DEMISIA!'

DOVADA că pe reprezentanții statului îi doare în cot de banii UE! Primar constănțean: 'Şeful AJOFM să îşi dea DEMISIA!'

Replica API 27 septembrie 2018 | 23:19 711

Mai multe administrații locale din județul Constanța au semnat, miercuri 26 septembrie a.c., în Bulgaria, un parteneriat important, cu Primăria Municipiului Balcihik-districtul Dobrich, în vederea îmbunătățirii gradului de ocupare a forței de muncă pentru populația mai vârstnică. Proiectul transfrontalier, finanțat cu fonduri europene, are și partener Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța. Teoretic, doar! Instituția nu s-a deranjat să trimită în Bulgaria un reprezentant care să-și pună semnătura pe valorosul proiect, deși a fost anunțată de eveniment, fiind, de altminteri (!!!), reprezentant al statului, instituţie publică!

Proiectul ”Creșterea Competitivității prin Perfecționare, Viziune și Educație”, derulat prin Programul de finanțare România-Bulgaria, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, Axa Prioriotară 4, are ca lider Beneficiar-Primăria Tuzla, iar ca parteneri sunt Primăria Agigea, Primăria Cumpăna, Primăria Municipiului Balcihik-districtul Dobrich, Bulgaria și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța. Fiecare administrație locală și-a trimis un reprezentat în Bulgaria, pentru a semna parteneriatul, mai puțin instituția din Constanța, condusă de Gheorghe Bușu. Dovadă că pe conducerea AJOFM Constanța o doare-n cot de acest proiect derulat pe bani europeni. Toți cei prezenți la eveniment, inclusiv autoritățile din Bulgaria, și-au dat coate și s-au minunat de lipsa de interes a instituției constănțene. Drept pentru care, unul din șefii administrațiilor locale implicate în acest parteneriat a cerut demisia șefului AJOFM, Gheorghe Bușu. ”Din punctul meu de vedere, şeful AJOFM ar trebui să-și dea demisia pentru situația în care ne-a pus miercuri, în Bulgaria”, a declarat Cristian Cârjaliu, primarul din Agigea.

Scopul proiectului este îmbunătățirea gradului de ocupare a forței de muncă pentru populația mai vârstnică, prin reducerea incompatibilității ocupaționale între cererea și oferta de locuri de muncă, incompatibilitatea generată în principal de lipsa unei pregătiri sau perfecționări profesioniste. Grupul țintă al proiectului este format din 200 de persoane, cu vârste cuprinse între 55 și 70 de ani, reprezentând 50 de participanți din fiecare locație parteneră în proiect. Valoarea totală a proiectului, cu TVA, este de 446.981,32 euro, din care 379.934,1 euro, valoarea contribuției UE, 58.103,14 euro, cofinanțare națională a României și Bulgariei, 8944,08 euro, cofinanțare proprii a partenerilor d eproiect. Principalele activități ale proiectului: desfășurarea unui program de training vocațional pentru 5 meserii (agent securitate, baby sitter,a dminsitrator pensiune, brutar/patiser, instalator sanitar, crearea unor centre de training pentru formarea grupului țintă, organizarea a două târguri de muncă, unul la Constanța, celălalt la Balchik.

În replică, Bușu a precizat că a transmis către primarul din Tuzla, Taner Rașit, o adresă, prin intermediul căreia anunța că, din cauza unor situații deosebite privind desfășurarea activității agenției, este imposibilă participarea celor doi delegați ai AJOFM la evenimentul ce a avut loc în Bulgaria. Instituția ar fi trebuit să fie reprezentată de Mihaela Manole, șef Agenția Locală Constanța și Luminița Maricica Alupoaie, inspector superior.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
numai somitatii, un sofer de autobuz care i-a furat pe metropolitan de a rupt, un tablagiusi ....
0
1
maricel cirjaliu cel mai plangacios si piracios din sat!
1
1
Jegosu de carjaliu care tine in praf localitatea lazu poate se sesizeaza dna si pt hotul asta
3
1
Povestea asta e o smecherie ordinara romano-bulgareasca pentru fraudarea fondurilor europene. Asta nu e proiect, e o hotie marunta a catorva primari manglitori. Probabil ca printr-un miracol directorul AJOFM e un om cinstit!
2
4
cati bani sa mancat la primaia cernavoda cu proiectele bulgaresti !!!!!!
1
1
doar in pupa pe daddi in kur.e ocupat ramatorul.
3
2
Dle primar Carjaliu, daca l-ati fi intrebat pe dl primar Resit Taner, v-ar fi explicat si nu ati mai fi fost atat de vocal.
2
4
pai nu-i intereseaza ca nu e cu parandarat. Daca nu e de furat, nu ne bagam. Foarte multa muie cu cacat lui stroe, muie dragnea, muie pesede !!!
11
1
SI PE BADESCU LAURENTIU MENAJER LA AMBULANTA CONSTANTA SA IL SALTE CARALII CA FURA BANI ANGAJATILOR. NU VRUT SA O PUIE PE NEVASTAMEA ASISTENT SEFA SA FURE SI EA CEVA. FURA NUMAI EL SI CU NEVASTASA RELI DNA SALTATI
2
1
Tiganii astia de machidoni conduc Constanta prin spagi si prostie.
14
3
Presedinte psd sa ne sugi la caras, nu ai schimbat nimic in judetul asta cu psd ul tau cu tot, doar nenorocitii vechi au fost lasati pe functii. Esti un fricos si o panarama de om
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614