REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dr. Adrian Marinescu explică pe cine ajută anticorpii monoclonali în tratamentul care vindecă COVID

Dr. Adrian Marinescu explică pe cine ajută anticorpii monoclonali în tratamentul care vindecă COVID

Replica API 17 octombrie 2021 | 00:00 1539

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, a explicat eficacitatea anticorpilor monoclonali în tratamentul SARS-CoV-2.

Dr. Adrian Marinescu

Sursa foto: Antena 3

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a adus săptămâna trecută, din Milano, Italia, circa 5.200 de doze de anticorpi monoclonali, care fac parte din schema de tratament împotriva COVID-19.

Întrebat pe cine ajută anticorpiI monoclonali în tratamentul care vindecă SARS-CoV-2, Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul ”Matei Balș” din Capitală a precizat că:

„Este tratamentul care a demonstrat că este eficient, cu condiția să fie administrat la începutul bolii. Practic, pacientul vulnerabil cel care o anumită vârstă, are boli cronice şi în cazul căruia ne așteptăm să avem o formă severă administrarea anticorpilor monoclonali la început, atunci când nu are nevoie de oxigen, atunci când toate lucrurile par că sunt în regulă.

Acești anticorpi vor face diferența, în sensul că, o mare probabilitate şi acest pacient nu va ajunge la o formă complicată, nu va ajunge în terapie intensivă. Anticorpii monoclonali care atenție sunt Anti Spike sunt cei care previn formele complicate şi împiedică ajungerea pacientului pe patul de terapie intensivă", a spus medicul Adrian Marinescu la Antena 3.

Anticorpii monoclonali sunt proteine produse în laborator care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate noul coronavirus. Aceştia se fixează de proteina virală de suprafaţă (Spike) şi blochează astfel capacitatea virusului de a se fixa de celulele umane, potrivit Mediafax.

Dr. Adrian Marinescu: "Cred că sărbătorile din această iarnă vor fi liniştite"

În plin val patru al pandemiei, Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, a făcut o declaraţie neaşteptată şi crede că românii vor avea parte de sărbători liniştite în acest an.

Medicul Adrian Marinescu a fost prezent la o conferință pe teme medicale, unde a declarat că se așteaptă că valul patru al pandemiei se va mai domoli, iar de sărbători cazurile noi de COVID vor fi tot mai puține.

"Luna octombrie va fi mai grea. O să începem uşor, uşor să scădem la nivel de cazuri. Mă refer şi la spitalizări şi la paturile de terapie intensivă şi eu cred că sărbătorile din această iarnă vor fi liniştite", a transmis medicul, potrivit observatorulph.ro

De asemenea, Adrian Marinescu spune că 94 - 95% dintre pacienţii care ajung la ATI cu forme critice sunt persoane nevaccinate.

"Când cineva este vulnerabil şi are un test pozitiv, are o simptomatologie, trebuie să ajungă la spital să îşi facă o evaluare. Este păcat să ajungă prea târziu. Să ştiţi că toate tratamentele existente în momentul de faţă nu au o mare eficienţă dacă nu sunt administrate la începutul bolii. Noi vedem în institut lucruri absolut clare, sunt statistici care se văd în plan practic şi vă pot spune că în Terapie Intensivă - şi noi avem cea mai mare terapie intensivă de boli infecţioase din România - 94, 95% dintre cei care ajung acolo cu forme critice sunt persoane nevaccinate. Dacă ne uităm la statisticile INSP, pe care le putem vedea zilnic, se spune foarte clar. Dintre cei care, din păcate, decedează, procentul este de peste 90%. În orice săptămână ne-am uita între 90 şi 95%. (...) Să ştiţi că şi vaccinarea în acest moment e importantă, chiar dacă înseamnă o singură doză, avem un grad de protecţie, nu trebuie să ne gândim că este prea târziu. Niciodată nu este prea târziu", a declarat dr. Marinescu, care a vorbit şi despre situaţia cu care se confruntă Institutul "Matei Balş".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Liniste o sa avem cand va bagam PE TOTI la Nuremberg 2.0 fara Paperclip Operation DOAR ATUNCI!No deals no escapes!
6
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367