REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Dr. Beatrice Mahler: “Un pat la ATI se eliberează doar când pacienții mor”

Dr. Beatrice Mahler: “Un pat la ATI se eliberează doar când pacienții mor”

Replica API 23 septembrie 2021 | 02:10 1640

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumofiziologie “Marius Nasta” din București, a făcut un anunț înfiorător, fix când numărul de cazuri de coronavirus a explodat. Medicul anunță că situația este tragică la Terapie Intensivă, unde un pat se eliberează când un pacient moare.

Grupul pentru Comunicare Strategică (GCS) a anunţat, marţi, peste 6.789 cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, pe teritoriul României, dintre care peste 1.000 doar în București. În spitale sunt internaţi 8.334 de pacienţi infectaţi cu virusul SARS-COV 2, dintre care 990 sunt la ATI. În plus, potrivit INSP, 129 de persoane au decedat. Valul patru al pandemiei îi dă fiori inclusiv lui Beatrice Mahler, care a tras un semnal de alarmă cu privire la situația de la ATI, scrie cancan.ro

“Orice pat se ocupă în câteva minute. Secția e plină și ea. Locurile eliberate s-au eliberat doar pentru că pacienții nu au reușit să treacă prin afecțiune cu bine. Suntem pe punctul în care numărăm paturile libere ca urmare a externării, dar sunt foarte puține. Gărzile sunt greu de dus, nu avem locuri pentru pacienții Covid, nu mai vorbesc de ATI. Presiunea e deja în secții.

Am putut interna pacienți luni, dar din păcate am pierdut foarte multe vieți în acest weekend. Este o situație extrem de dificilă. Aceste vieți pierdute ne marchează pe toți. Pierdem un număr mare de oameni, deoarece afectarea cu care vin e extrem de mare, capacitatea lor pulmonară este important afectată. Ei vin foarte târziu, sunt foarte puține șanse medicale de succes în cazul lor. Am avut unde să internăm, dar pentru că unii pacienți au pierdut lupta cu viața”, a declarat Beatrice Mahler, potrivit Digi24.

Dr. Beatrice Mahler: “Încercăm să găsim soluții”

În continuare, managerul de la Institutul Marius Nasta a precizat că s-a făcut conectarea cu oxigen a TIR-ului ATI COVID și că se caută, în continuare, soluții.

“Încercăm să găsim soluții, avem aparate, avem tot ce trebuie, dar asistență în ATI e complexă. E doar începutul presiunii. La ce vedem că se întâmplă, cum se raportează infectările, cum sunt respectate regulile, mi-e teamă că suntem doar la început și că va fi extrem de greu în spitale în următoarea perioadă”, a mai spus Beatrice Mahler.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ia spuneti-ne cum sunt sedati pacientii si apoi ii omorati cu mastile cu oxigen pe fata, cu presiune marita la oxigen.Asa ii omorati ne spun si noua rudele din spitale sa nu care cumva sa mergem in spitale ca iesim cu picioarele in fata.Asa au murit toti bolnavii de covid inchipuit.Va veni si ziua cand o sa platiti pentru aceste crime toti.
1
0
Cucoana, ce ai facut toata vara , de ce nu ai marit numarul de paturi? Cu cit se mai deconteaza un covid?
1
1
de la ati in groapa ? Nici nu se pune problema vindecarii. Tara pwlii.
9
0
daca nu testezi scade numarul imbolnavitilor
7
2
Nu-i asa mai ''specialistilor'' antivaccinisti?
5
12
adica ajungi la ati mori. Pai si atunci de ce mortii vostri ii mai bagati la ati? Lasati-i sa moara acasa daca tot nu ai nicio sansa. Ce jigo dii de oameni sunteti.
14
2
domnilor in tara nu sunt doar 4-5 medici pe care ii citati voi in toate articolele si care spun ce trebuie sa auzim pentru ca sunt manjiti, sunt mii de medici care spun si altceva!!!
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920