rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Dr. Constantin Dina: E PĂCAT ca SPITALUL de BOLI INFECȚIOASE să nu REPORNEASCĂ, iar MEDICII să PLECE! Video

Șeful Corpului de Control din Ministerul Sănătăţii, dr. Constantin Dina, s-a aflat în studioul Replica, vineri, 21 ianuarie, unde a discutat despre reîntoarcerea sa în Ministerul Sănătății, despre situația pandemică, despre Planul Național de Cancer, ce a fost lansat pe 19 ianuarie, dar și despre alte subiecte de interes pentru cetățeni.

”Au fost făcute controale în 2021, au fost lăsate măsuri, au fost trimise rapoartele și la alte instituții la care trebuiau trimise acestea, cu siguranță, și-au făcut treaba, iar de aici am făcut și noi un alt plan de control și ne apucăm de verificat unități sanitare în conformitate cu sesizările pe care le avem la Ministerul Sănătății și nu numai”, a spus dr. Constantin Dina.

În vizită la Spitalul de Boli Infecțioase, cu Alexandru Rafila

”Am fost cu domnul ministru Alexandru Rafila să vedem care este statusul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și cam când ar putea acesta să pornească luând în calcul că deja ne aflăm în valul 5 pandemic. Ca urmare, a fost o vizită să vadă exact ce se întâmplă la fața locului, iar domnul ministru a discutat cu domnul Chițac, astfel încât, conform declarațiilor primarului, această unitate ar putea să fie redeschisă la finalul lunii februarie și să redevină funcțională. Trebuie menționat că nu o să fie funcțională în totalitate, dar ea trebuie să redevină funcțională pentru că este o unitate care în anii 2020-2021 a asigurat cu brio asistența medicală în județul Constanța. Este păcat ca această unitate să nu repornească, este păcat ca personalul de acolo să plece în alte părți. Eu cred că se vor ține de acest termen și unitatea sanitară va începe să funcționeze”, a spus Dina.

Valul 5: Omicron e mai blând?

”Opiniile sunt împărțite și este ok că sunt așa, asta înseamnă că lumea trage o concluzie din experiența pe care a avut-o cu virusul. Este clar că are o contagiozitate mai mare și se răspândește mai repede, avem un număr crescut de noi cazuri zilnice descoperite, dar ceea ce ne arată până în prezent este faptul că este o variantă mai ușoară decât varianta Delta. Sperăm ca acest val 5 să treacă repede și să revenim la viața pe care o aveam înainte și la ceea ce făceam noi înainte. S-au impus noi restricții, trebuie să le respectăm pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jurul nostru. Este păcat ca prin nerespectarea condițiilor impuse să îmbolnăvim pe alții, lucru aceasta nu trebuie să se întâmple. Trebuie să fim conștienți că atunci când suntem infectați trebuie să stăm acasă, să nu ieșim pe străzi. Au fost luate multe măsuri la Ministerul Sănătății pentru a preîntâmpina cum trebuie acest val 5. Au fost înființate centre de evaluare care vor intra cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, vor presta servicii pentru populație, iar pacientul infectat ar putea ajunge să beneficieze de aceste centre, astfel încât să decongestionăm Unitățile de Primiri Urgențe și să nu mai stea oamenii la coadă să aștepte să fie tratați sau consultați”, potrivit lui Dina.

Sfârșitul pandemiei, speculații sau certitudine?

”Nu aș putea să le numesc speculații. Cu siguranță, cei care afirmă aceste lucruri au la bază niște studii la care se raportează. Este o opinie pe care am auzit-o și în afara țării, este o posibilitate, dar nu știm dacă acest val 5 va înseamna sfârșitul acestei pandemii, dar ne vom bucura dacă așa se va întâmpla. Asta ar însemna să terminăm cu aceste restricții și să revenim la viața noastră de zi cu zi, fără mască, fără distanțare socială. Sunt niște lucruri pe care le așteptăm, cu cât mai repede cu atât mai bine”, a explicat dr. Constantin Dina, șeful Corpului de Control din Ministerul Sănătății.

Să ne vaccinăm anual?

”Nu cred că o să dispară dintr-o dată virusul, dar știu că se lucrează la un vaccin care să fie și vaccin anti-gripal și anti-covid, ceea ce este un lucru bun. Cine dorește să se vaccineze în fiecare an este un lucru bun și este liber să o facă. Eu sunt un susținător al vaccinării pentru că vaccinarea preîntâmpină apariția formelor severe”, a explica Dina.

Și…, totuși, oamenii nu se vaccinează

”Sunt tot felul de fake news-uri care apar despre vaccin, care nu se bazează pe știință. Din păcate, sunt și cadre medicale care fac unele afirmații care nu au niciun fel de susținere științifică. Tocmai din acest motiv, în planul Național de Cancer am prevăzut un obiectiv care să ducă la neutralizarea pseudoștiinței din social media. Acest lucru a devenit o problemă reală de sănătate publică în zilele noastre. Acest lucru trebuie să se încheie, să lăsăm specialiștii să vorbească despre beneficiile vaccinării, care sunt reacțiile adverse și să le explice oamenilor ce înseamnă să te vaccinezi, beneficiile, iar omul să poată lua decizia cea mai bună pentru viața și sănătatea lui. Pseudoștiința trebuie să dispară din spațiul public”, a spus Constantin Dina.

De ce nu se găsesc antivirale în farmacii?

”Se vor găsi și antivirale în farmacii. Se lucrează la cadrul legislativ, astfel încât să fie găsite în farmacii, dar acestea vor putea fi eliberate doar în baza unei prescripții de la medicul specialist. Antiviralele fac foarte bine în unele cazuri, dar au și foarte multe efecte adverse. Prospectul trebuie citit înainte de luarea unui medicament. Antiviralele sunt medicamente care au efecte în această boală. Dacă ne referim la Favipiravir, o să vă spun că este bun în anumite condiții, dar are și foarte multe efecte adverse. Nu spun că medicamentul nu este bun, dar e limpede că are și efecte adverse”, a spus dr. Dina.

A fost redusă perioada de carantinare

După cum bine știm, a fost redusă perioada de carantinare astfel: reducerea perioadei de carantină de la 14 la 5 zile pentru persoane vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile; reducerea perioadei de carantină de la 14 la 10 zile pentru persoane nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile pentru contacții direcți ai unui caz COVID-19; carantină de 5 zile pentru persoane vaccinate sau trecute prin boală și de 10 zile pentru persoane nevaccinate.

”La baza acestor modificări au stat studiile care s-au făcut în timp, experiența care s-a acumulat în timp, iar specialiștii au ajuns la reducerea acestei perioade. Așa s-a luat decizia ca acest lucru să se facă oficial printr-un ordin de ministru. Ne-am uitat și la alte țări care au luat astfel de decizii, așa am ajuns la reducerea zilelor de carantină care este benefică”

Planul Național de Cancer

”Planul Național de Cancer a fost lansat pe 19 ianuarie 2022, la Palatul Cotroceni de către Președintele Klaus Iohannis. E un plan la care s-a lucrat cam din luna mai 2021 până în ianuarie 2022, e primul plan pe care îl are țara noastră. Este un Plan Național de Combatere a Cancerului foarte așteptat. Ideea este că acest cancer este o problemă la nivel mondial, mai ales că, avem undeva la 10 milioane de decese în 2020 la nivel mondial. Cancerul afectează 1 din 10 femei și 1 din 8 bărbați. În România avem undeva la 100.000 de noi cazuri depistate în 2020, dar avem și 55.000 de decese. S-a lucrat la un Plan Național de Cancer, un plan care vine și leagă planul de screeningul de diagnostic și de tratament, un plan care urmărește un pacient în dinamică, care vine în ajutorul pacientului oncologic, plan care trebuia făcut mai de mult, care combină reforma cu investițiile în domeniul sanitar pentru pacientul oncologic pentru a putea raporta o creștere a ratei de supraviețuire. S-a mers pe localizările care au cea mai mare incidență în România, aș putea să vă spun că la sexul feminin, cele mai frecvente au fost înregistrate și localizate la sân, col uterin, plămâni și corp uterin, iar la bărbați au legătură cu plămânul, prostata și cancerul la stomac. Ca urmare, acest grup de lucru care a fost constituit la nivelul Parlamentului, grup care a fost inițiat de către Nelu Tătaru, Rafila Alexandru și doamna Păun, a fost inițiat un grup care a lucrat la acest plan în 2021 și am avut lângă noi foarte mulți experți care și-au adus aportul la acest plan. Nu este un plan perfect, el poate fi îmbunătățit, se află pe site-ul Ministerului sănătății, așteptăm 30-40 de zile până ajunge în Parlament pentru a ajunge lege. Este primul plan făcut în România, în timp ce, Franța se află la al 5-lea plan de acest gen, iar toate acestea vin în sprijinul pacienților oncologi. Este un plan complex”, a spus dr. Constantin Dina.

De ce este varianta Omicron atât de contagioasă?

”Această variantă este mai contagioasă, dar nu aș putea să vă spun de ce cu exactitate. Acest lucru a reieșit din numărul de infectări din fiecare zi, iar acest lucru nu se întâmplă doar în România, ci în întreaga lume. Nu sunt epidemiolog, dar nici aceștia nu cred că știu să răspundă la această întrebare”, a spus Dina.

Despre Certificatul verde și despre decizia Marii Britanii de a-l scoate

”Eu cred că certificatul verde este necesar, dar este numai opinia mea. Dacă Marea Britanie îl scoate înseamnă că au avut un raport de la specialiști în care aceștia au concluzionat că e mai bine să-l scoată. Repet, vaccinarea, din punctul meu de vedere, rămâne singura variantă să ne protejăm împotriva acestor forme severe ale bolii. De asemenea, este clar că nu protejează sau protejează foarte puțin împotriva infectării cu virusul acesta, dar și vaccinul antigripal îl facem pentru a preîntâmpina apariția unei forme grave. Nu sunt în poziția să îmi dau cu părerea despre necesitatea acestui certificat”, a spus medicul Constantin Dina.

Vaccinarea minorilor

”Eu recomand vaccinarea copiilor. Să știți că și aceștia pot face forme severe ale bolii. E adevărat, statisticile arată că trec repede prin boală, dar există și riscul apariției bolii și asta face vaccinul. Dacă copilul are boli cronice, eu recomand să se vaccineze. Este alegerea părintelui dacă își vaccinează copilul sau nu”, a spus Constantin Dina.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că, la 1 februarie, expiră certificatul digital pentru cei care nu și-au făcut doza booster în 9 luni de la rapel.

”Cred că o să fie o reglementare cu privire la valabilitatea certificatului. Se tot dorește introducerea obligativității dozei booster sau a certificatului. Ceea ce vă pot spune că, mi-am monitorizat în timp anticorpii și am sesizat că undeva la 8 luni de la inocularea celei de a doua doze, titlul de anticorpi ajunsese la un nivel minim. Nu sunt date științifice foarte clar legate de nivelul de anticorpi, de aceea nu pot să fac recomandări”, a răspuns Constantin Dina.

Ce se știe despre pastilele Covid

”Ele o să fie achiziționate de Ministerul Sănătății, iar atunci când o să fie nevoie, o să fie atribuite pacienților. Sunt 2 tipuri de comprimate, le vom lua și distribui pacienților”, a spus Dina.

Mai multe detalii despre cele discutate puteți urmări în materialul video de mai jos.

Video:

Liliana IONIȚĂ

sâmbătă, 22 ianuarie 20224979
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
Marți, 17 mai, interviu LIVE, începând cu ora 13.00, cu Tit-Liviu Brăiloiu, fost senator PSD
GANDUL.RO
Scene GROTEȘTI! Ce pățesc soldații ruși în Ucraina: „Lasă-te înjunghiat...”
mai mult...Interviuri
7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

Dacă în plan personal, Radu Cristian se poate lăuda cu o avere de invidiat, nu același lucru se poate spune despre...3541

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video1556
20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video1792
16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3051

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video4044
14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit3276
12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a aflat în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit...3424

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video2268
7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO6058
8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

Disconfort, haos, nervi în trafic, șantiere peste șantiere… sunt aspecte cunoscute de către administrația locală...11354

24 mar 00:20InterviuriGheorghe Haleț ar vrea să reînvie festivalul de muzică ușoară Mamaia! Video5021
22 mar 19:49InterviuriRăzvan Pantelimon: Ar trebui să ne fie frică de criza economică și alimentară, nu de război! Video1601
Vremea
15.2°15.2° - 18.7° marţi, 17 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 73%
Vânt: 1.69 m/s
Presiune: 1017 milibari

Loto
6/494562453944
5/4033174312426
joker264235201312
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 mai 02:29SportGheorghe Hagi, despre Becali: Nu știe să piardă!

Gheorghe Hagi a reacționat la declarațiile făcute de Gigi Becali, care a rememorat și episodul petrecut în 2013,...385

17 mai 00:00SportTenis: Iga Swiatek, lider detaşat în clasamentul WTA; Simona Halep a revenit în top 20

Iga Swiatek conduce detaşat clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), publicat luni, după o...111

17 mai 00:00SportFotbal: Levski Sofia a câştigat Cupa Bulgariei pentru a 26-a oară

Levski Sofia a cucerit al 26-lea său trofeu în Cupa Bulgariei la fotbal, după ce a învins-o în finală cu 1-0 pe...115

17 mai 00:00SportTenis: Novak Djokovic se menţine lider în clasamentul ATP

Tenismanul sârb Novak Djokovic se menţine în fruntea clasamentului mondial al jucătorilor profesionişti (ATP),...112

Local
17 mai 23:21LocalProiecte de 3 milioane euro pentru Năvodari, prin PNRR

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a anunțat că în cursul zilei de luni, 16 mai a.c., a încărcat în...324

17 mai 23:22LocalAtenție, șoferi! Se închide traficul rutier pe autostrada A2!

Pentru execuția unor lucrări la pasajul care supratraversează A2, în zona km. 13+330, se va închide traficul...743

17 mai 23:21LocalConferință despre autonomia non-teritorială, la Universitatea Ovidius din Constanța

322

17 mai 23:19LocalBeţi şi fără permis, pe drumurile din Constanţa

Polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au identificat, la data de 14 mai a.c., în jurul orei 23.50, un...257

17 mai 23:20LocalBărbați reținuți pentru amenințare, tulburarea ordinii publice și furt calificat

Urmare a cercetărilor în 2 dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii...357

17 mai 23:20LocalIncendiu la un apartament de pe strada Cișmelei

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, luni, 16 mai a.c., în Constanța, pe strada...387

17 mai 00:04LocalCine a vizitat Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu de la începutul războiului din Ucraina

În perioada martie-aprilie 2021, Rusia a început o consolidare militară majoră în apropierea frontierei...771

17 mai 23:24LocalPromenada din Mamaia, plină de oameni, ca în vremurile bune!

Stațiunea Mamaia a arătat, în weekendul ce tocmai s-a încheiat, ca în plin sezon estival. Temperaturile ridicate de...1322

17 mai 23:23LocalTuriştii preferă apartamentele în locul camerelor de hotel!

1363

Politică
17 mai 00:07PoliticăAUR a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a plenului a proiectului Legii offshore

Liderul deputaţilor AUR George Simion a solicitat, luni, în plenul Camerei, scoaterea de pe ordinea de zi a...283

17 mai 22:43PoliticăCîţu despre modificarea Codului fiscal: Nu trebuie să se întâmple nimic

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, s-a pronunţat, luni, pentru predictibilitate şi pentru o menţinere a Codului...235

17 mai 22:43PoliticăAurescu: România susţine un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

216

17 mai 00:08PoliticăAlina Gorghiu: Nu văd posibilă schimbarea cotei unice de impozitare

Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că nu vede...174

17 mai 19:38PoliticăUltima carte a Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”, amânată de judecătorii din România

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a amânat dezbaterile în ultima cale extraordinară de atac prin care...151

17 mai 00:07PoliticăTheodor Stolojan spulberă planurile lui Ciolacu: Codul Fiscal nu poate fi modificat

Theodor Stolojan, fost președinte al PNL, spune că actualul Cod Fiscal nu poate fi modificat pentru introducerea...319

17 mai 22:43PoliticăInflaţia este influenţată în continuare de preţul de la energie

Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel...245

17 mai 22:44PoliticăMarcel Ciolacu: Nu avem criză alimentară, am luat măsuri

Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel...241

17 mai 22:44PoliticăGeorge Simion: "Nu ceaiul de tei e problema cu inflaţia, ci guvernanţii!"

327

Interviuri
12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a aflat în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit...3424

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2268

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

6058

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3051

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4044

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3276

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

Disconfort, haos, nervi în trafic, șantiere peste șantiere… sunt aspecte cunoscute de către administrația locală...11354

24 mar 00:20InterviuriGheorghe Haleț ar vrea să reînvie festivalul de muzică ușoară Mamaia! Video

Gheorghe Haleț este unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune și cultură din Constanța. A cochetat și cu...5021

22 mar 19:49InterviuriRăzvan Pantelimon: Ar trebui să ne fie frică de criza economică și alimentară, nu de război! Video

1601

Monden
17 mai 00:00MondenActori celebri în scene nud. Detalii picante de la filmări: „Dacă ea trebuie să fie goală, voi fi și eu gol“

Mulți dintre actorii celebri s-au lovit de momentul incomod în care au fost nevoiți să fimeze scene nud. Situațiile...123

17 mai 00:00MondenHeidi Klum, un posterior de vis la 48 de ani! Apariție incendiară pe străzile din Las Vegas

Heidi Klum, 48 de ani, s-a filmat într-o vestimentație strâmtă și complet transparentă, care-i lasă tot...116

17 mai 00:00MondenAudiență record pentru TVR la difuzarea Eurovision: cifre duble față de ediția din 2021

97

17 mai 00:00MondenGabriela Spanic, despre tentativa de omor la podcastul lui Viziru: „Mi-a fost frică să nu mor!“

Gabriela Spanic a fost invitata lui Lucian Viziru în podcastul acestuia. Regina telenovelelor din Venezuela este și...129

17 mai 00:00MondenMillie Bobby Brown, de nerecunoscut la premiera „Stranger Things”

Millie Bobby Brown a fost de nerecunoscut la premiera celui de-al patrulea sezon al serialului „Stranger Things”....113

17 mai 00:00MondenTom Cruise, criticat dur la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a

Tom Cruise a fost invitat pentru a luat parte la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a, însă declarațiile...114

17 mai 00:00MondenProcesul pentru defăimare intentat de Johnny Depp, reluat, odată cu depoziţia actriţei Amber Heard

Amber Heard, cea de-a doua soţie a actorului Johnny Depp, va reveni în boxa martorilor luni, odată cu reluarea...96

17 mai 00:00MondenKalush Orchestra va sărbători victoria de la Eurovision 'după război'

Solistul principal al grupului ucrainean Kalush Orchestra a declarat într-o conferinţă de presă că această...113

17 mai 02:02Monden"Doctor Strange in the Multiverse of Madness" se menţine pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

113

Mapamond
17 mai 19:57MapamondPrimul interviu al Melaniei Trump după ce a plecat de la Casa Albă

Fosta Primă Doamnă a SUA, Melania Trump, a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea întoarce la Casa Albă, în...434

17 mai 19:57MapamondPremierul Suediei: Aderarea la NATO nu este o mișcare împotriva Rusiei

Premierul Suediei, Magdalena Andersson, spune că decizia țării sale de a solicita aderarea la NATO nu este...232

17 mai 19:57MapamondScandalul jurizării la Eurovision: Anchetă la compania publică de radio și televiziune din Republica Moldova

414

17 mai 00:00MapamondRusia refuză să negocieze eliberarea combatanţilor blocaţi în tunelurile de la Azovstal

Rusia a refuzat duminică să negocieze cu privire la posibilitatea eliberării combatanţilor ucraineni ai batalionului...115

17 mai 19:52MapamondConsiliului Afaceri Externe al UE s-a reunit la Bruxelles

Consiliul Afaceri Externe al Uniunii Europene s-a reunit pe 16 mai, la Bruxelles, pentru a lua în discuţie subiecte...294

17 mai 19:52MapamondGermania nu va mai importa petrol din Rusia!

Germania intenţionează să înceteze să mai importe petrol din Rusia de la finele acestui an, chiar dacă Uniunea...275

17 mai 19:58MapamondUn mort şi cinci răniţi după ce un avion s-a prăbuşit pe un pod din Miami. Video

O persoană a murit şi alte cinci au fost rănite, inclusiv doi copii mici, după ce un avion de mici dimensiuni s-a...388

17 mai 19:58MapamondJurnalista care a protestat în direct la TV în Rusia riscă să piardă custodia propriilor copii

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct la TV, se confruntă cu probleme în plan personal, ea...351

17 mai 19:58MapamondUcraina: Civili răniţi de militarii ruşi, duşi împotriva voinţei lor în Rusia

325

Sănătate
17 mai 00:00SănătateDurerile de ficat: cauze și remedii

Durerea de ficat poate să apară din mai multe motive și este foarte important să mergi la medic pentru...91

17 mai 00:00SănătateDurere de ureche: Când să ne îngrijorăm? Cauze, simptome și tratament

Durerea de ureche poate avea mai multe cauze, iar de cele mai multe ori se tratează de la sine, dispărând destul de...106

17 mai 00:00SănătateNutriționist: Iaurtul expirat nu mai trebuie aruncat

108

17 mai 00:00SănătateCare sunt cele 11 beneficii ale somonului

Îți place somonul? Avem vești bune! Pe lângă faptul că este este gustos si versatil, este unul dintre cele mai...102

17 mai 00:00SănătateDieta mediteraneeana scade riscul de cancer endometrial

Riscul de a dezvolta cancer este proporțional cu vârsta și este influențat și de genele moștenite, însă e...101

17 mai 00:00SănătateDiabetul gestațional: cauze, complicații și tratament

Diabetul gestațional apare în timpul sarcinii. La fel ca și diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2, acesta...110

17 mai 00:00SănătateEvusheld, protecție semnificativă împotriva formelor simptomatice de COVID-19 pentru 6 luni

Rezultate detaliate ale studiului clinic de profilaxie (preventie) pre-expunere de fază III PROVENT au demonstrat că...99

17 mai 00:00SănătateCe este cancerul pancreatic și cum se aplică „chirurgia Whipple“ în procesul de tratament?

Cancerul pancreatic este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer. Ce este cancerul pancreatic, care sunt...97

17 mai 00:00SănătateVaccinul Valneva: O 'notificare de intenţie' privind rezilierea contractului, expediată de CE

101

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT