rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Dr. Constantin Dina: E PĂCAT ca SPITALUL de BOLI INFECȚIOASE să nu REPORNEASCĂ, iar MEDICII să PLECE! Video

Șeful Corpului de Control din Ministerul Sănătăţii, dr. Constantin Dina, s-a aflat în studioul Replica, vineri, 21 ianuarie, unde a discutat despre reîntoarcerea sa în Ministerul Sănătății, despre situația pandemică, despre Planul Național de Cancer, ce a fost lansat pe 19 ianuarie, dar și despre alte subiecte de interes pentru cetățeni.

”Au fost făcute controale în 2021, au fost lăsate măsuri, au fost trimise rapoartele și la alte instituții la care trebuiau trimise acestea, cu siguranță, și-au făcut treaba, iar de aici am făcut și noi un alt plan de control și ne apucăm de verificat unități sanitare în conformitate cu sesizările pe care le avem la Ministerul Sănătății și nu numai”, a spus dr. Constantin Dina.

În vizită la Spitalul de Boli Infecțioase, cu Alexandru Rafila

”Am fost cu domnul ministru Alexandru Rafila să vedem care este statusul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și cam când ar putea acesta să pornească luând în calcul că deja ne aflăm în valul 5 pandemic. Ca urmare, a fost o vizită să vadă exact ce se întâmplă la fața locului, iar domnul ministru a discutat cu domnul Chițac, astfel încât, conform declarațiilor primarului, această unitate ar putea să fie redeschisă la finalul lunii februarie și să redevină funcțională. Trebuie menționat că nu o să fie funcțională în totalitate, dar ea trebuie să redevină funcțională pentru că este o unitate care în anii 2020-2021 a asigurat cu brio asistența medicală în județul Constanța. Este păcat ca această unitate să nu repornească, este păcat ca personalul de acolo să plece în alte părți. Eu cred că se vor ține de acest termen și unitatea sanitară va începe să funcționeze”, a spus Dina.

Valul 5: Omicron e mai blând?

”Opiniile sunt împărțite și este ok că sunt așa, asta înseamnă că lumea trage o concluzie din experiența pe care a avut-o cu virusul. Este clar că are o contagiozitate mai mare și se răspândește mai repede, avem un număr crescut de noi cazuri zilnice descoperite, dar ceea ce ne arată până în prezent este faptul că este o variantă mai ușoară decât varianta Delta. Sperăm ca acest val 5 să treacă repede și să revenim la viața pe care o aveam înainte și la ceea ce făceam noi înainte. S-au impus noi restricții, trebuie să le respectăm pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jurul nostru. Este păcat ca prin nerespectarea condițiilor impuse să îmbolnăvim pe alții, lucru aceasta nu trebuie să se întâmple. Trebuie să fim conștienți că atunci când suntem infectați trebuie să stăm acasă, să nu ieșim pe străzi. Au fost luate multe măsuri la Ministerul Sănătății pentru a preîntâmpina cum trebuie acest val 5. Au fost înființate centre de evaluare care vor intra cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, vor presta servicii pentru populație, iar pacientul infectat ar putea ajunge să beneficieze de aceste centre, astfel încât să decongestionăm Unitățile de Primiri Urgențe și să nu mai stea oamenii la coadă să aștepte să fie tratați sau consultați”, potrivit lui Dina.

Sfârșitul pandemiei, speculații sau certitudine?

”Nu aș putea să le numesc speculații. Cu siguranță, cei care afirmă aceste lucruri au la bază niște studii la care se raportează. Este o opinie pe care am auzit-o și în afara țării, este o posibilitate, dar nu știm dacă acest val 5 va înseamna sfârșitul acestei pandemii, dar ne vom bucura dacă așa se va întâmpla. Asta ar însemna să terminăm cu aceste restricții și să revenim la viața noastră de zi cu zi, fără mască, fără distanțare socială. Sunt niște lucruri pe care le așteptăm, cu cât mai repede cu atât mai bine”, a explicat dr. Constantin Dina, șeful Corpului de Control din Ministerul Sănătății.

Să ne vaccinăm anual?

”Nu cred că o să dispară dintr-o dată virusul, dar știu că se lucrează la un vaccin care să fie și vaccin anti-gripal și anti-covid, ceea ce este un lucru bun. Cine dorește să se vaccineze în fiecare an este un lucru bun și este liber să o facă. Eu sunt un susținător al vaccinării pentru că vaccinarea preîntâmpină apariția formelor severe”, a explica Dina.

Și…, totuși, oamenii nu se vaccinează

”Sunt tot felul de fake news-uri care apar despre vaccin, care nu se bazează pe știință. Din păcate, sunt și cadre medicale care fac unele afirmații care nu au niciun fel de susținere științifică. Tocmai din acest motiv, în planul Național de Cancer am prevăzut un obiectiv care să ducă la neutralizarea pseudoștiinței din social media. Acest lucru a devenit o problemă reală de sănătate publică în zilele noastre. Acest lucru trebuie să se încheie, să lăsăm specialiștii să vorbească despre beneficiile vaccinării, care sunt reacțiile adverse și să le explice oamenilor ce înseamnă să te vaccinezi, beneficiile, iar omul să poată lua decizia cea mai bună pentru viața și sănătatea lui. Pseudoștiința trebuie să dispară din spațiul public”, a spus Constantin Dina.

De ce nu se găsesc antivirale în farmacii?

”Se vor găsi și antivirale în farmacii. Se lucrează la cadrul legislativ, astfel încât să fie găsite în farmacii, dar acestea vor putea fi eliberate doar în baza unei prescripții de la medicul specialist. Antiviralele fac foarte bine în unele cazuri, dar au și foarte multe efecte adverse. Prospectul trebuie citit înainte de luarea unui medicament. Antiviralele sunt medicamente care au efecte în această boală. Dacă ne referim la Favipiravir, o să vă spun că este bun în anumite condiții, dar are și foarte multe efecte adverse. Nu spun că medicamentul nu este bun, dar e limpede că are și efecte adverse”, a spus dr. Dina.

A fost redusă perioada de carantinare

După cum bine știm, a fost redusă perioada de carantinare astfel: reducerea perioadei de carantină de la 14 la 5 zile pentru persoane vaccinate sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile; reducerea perioadei de carantină de la 14 la 10 zile pentru persoane nevaccinate sau care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile pentru contacții direcți ai unui caz COVID-19; carantină de 5 zile pentru persoane vaccinate sau trecute prin boală și de 10 zile pentru persoane nevaccinate.

”La baza acestor modificări au stat studiile care s-au făcut în timp, experiența care s-a acumulat în timp, iar specialiștii au ajuns la reducerea acestei perioade. Așa s-a luat decizia ca acest lucru să se facă oficial printr-un ordin de ministru. Ne-am uitat și la alte țări care au luat astfel de decizii, așa am ajuns la reducerea zilelor de carantină care este benefică”

Planul Național de Cancer

”Planul Național de Cancer a fost lansat pe 19 ianuarie 2022, la Palatul Cotroceni de către Președintele Klaus Iohannis. E un plan la care s-a lucrat cam din luna mai 2021 până în ianuarie 2022, e primul plan pe care îl are țara noastră. Este un Plan Național de Combatere a Cancerului foarte așteptat. Ideea este că acest cancer este o problemă la nivel mondial, mai ales că, avem undeva la 10 milioane de decese în 2020 la nivel mondial. Cancerul afectează 1 din 10 femei și 1 din 8 bărbați. În România avem undeva la 100.000 de noi cazuri depistate în 2020, dar avem și 55.000 de decese. S-a lucrat la un Plan Național de Cancer, un plan care vine și leagă planul de screeningul de diagnostic și de tratament, un plan care urmărește un pacient în dinamică, care vine în ajutorul pacientului oncologic, plan care trebuia făcut mai de mult, care combină reforma cu investițiile în domeniul sanitar pentru pacientul oncologic pentru a putea raporta o creștere a ratei de supraviețuire. S-a mers pe localizările care au cea mai mare incidență în România, aș putea să vă spun că la sexul feminin, cele mai frecvente au fost înregistrate și localizate la sân, col uterin, plămâni și corp uterin, iar la bărbați au legătură cu plămânul, prostata și cancerul la stomac. Ca urmare, acest grup de lucru care a fost constituit la nivelul Parlamentului, grup care a fost inițiat de către Nelu Tătaru, Rafila Alexandru și doamna Păun, a fost inițiat un grup care a lucrat la acest plan în 2021 și am avut lângă noi foarte mulți experți care și-au adus aportul la acest plan. Nu este un plan perfect, el poate fi îmbunătățit, se află pe site-ul Ministerului sănătății, așteptăm 30-40 de zile până ajunge în Parlament pentru a ajunge lege. Este primul plan făcut în România, în timp ce, Franța se află la al 5-lea plan de acest gen, iar toate acestea vin în sprijinul pacienților oncologi. Este un plan complex”, a spus dr. Constantin Dina.

De ce este varianta Omicron atât de contagioasă?

”Această variantă este mai contagioasă, dar nu aș putea să vă spun de ce cu exactitate. Acest lucru a reieșit din numărul de infectări din fiecare zi, iar acest lucru nu se întâmplă doar în România, ci în întreaga lume. Nu sunt epidemiolog, dar nici aceștia nu cred că știu să răspundă la această întrebare”, a spus Dina.

Despre Certificatul verde și despre decizia Marii Britanii de a-l scoate

”Eu cred că certificatul verde este necesar, dar este numai opinia mea. Dacă Marea Britanie îl scoate înseamnă că au avut un raport de la specialiști în care aceștia au concluzionat că e mai bine să-l scoată. Repet, vaccinarea, din punctul meu de vedere, rămâne singura variantă să ne protejăm împotriva acestor forme severe ale bolii. De asemenea, este clar că nu protejează sau protejează foarte puțin împotriva infectării cu virusul acesta, dar și vaccinul antigripal îl facem pentru a preîntâmpina apariția unei forme grave. Nu sunt în poziția să îmi dau cu părerea despre necesitatea acestui certificat”, a spus medicul Constantin Dina.

Vaccinarea minorilor

”Eu recomand vaccinarea copiilor. Să știți că și aceștia pot face forme severe ale bolii. E adevărat, statisticile arată că trec repede prin boală, dar există și riscul apariției bolii și asta face vaccinul. Dacă copilul are boli cronice, eu recomand să se vaccineze. Este alegerea părintelui dacă își vaccinează copilul sau nu”, a spus Constantin Dina.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus că, la 1 februarie, expiră certificatul digital pentru cei care nu și-au făcut doza booster în 9 luni de la rapel.

”Cred că o să fie o reglementare cu privire la valabilitatea certificatului. Se tot dorește introducerea obligativității dozei booster sau a certificatului. Ceea ce vă pot spune că, mi-am monitorizat în timp anticorpii și am sesizat că undeva la 8 luni de la inocularea celei de a doua doze, titlul de anticorpi ajunsese la un nivel minim. Nu sunt date științifice foarte clar legate de nivelul de anticorpi, de aceea nu pot să fac recomandări”, a răspuns Constantin Dina.

Ce se știe despre pastilele Covid

”Ele o să fie achiziționate de Ministerul Sănătății, iar atunci când o să fie nevoie, o să fie atribuite pacienților. Sunt 2 tipuri de comprimate, le vom lua și distribui pacienților”, a spus Dina.

Mai multe detalii despre cele discutate puteți urmări în materialul video de mai jos.

Video:

Liliana IONIȚĂ

sâmbătă, 22 ianuarie 20224986
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Fabulos! A ce miroase Putin! 'Știu că o să vi se pară ciudat...'
mai mult...Interviuri
7 mai 00:15InterviuriDezvăluiri! Care ar fi ”mecanismul jafului organizat din Mangalia”?! Video

Dacă în plan personal, Radu Cristian se poate lăuda cu o avere de invidiat, nu același lucru se poate spune despre...3629

5 mai 22:01InterviuriDelicoti: Legislația este problema reală a României în ceea ce privește administraţia publică! Video1596
20 apr 00:04InterviuriLică Neagu: Tariful la taximetrie va fi de maxim 3,5 lei/km! Video1838
16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3090

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video4086
14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit3319
12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a aflat în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit...3476

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video2325
7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO6098
8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

Disconfort, haos, nervi în trafic, șantiere peste șantiere… sunt aspecte cunoscute de către administrația locală...11405

24 mar 00:20InterviuriGheorghe Haleț ar vrea să reînvie festivalul de muzică ușoară Mamaia! Video5053
22 mar 19:49InterviuriRăzvan Pantelimon: Ar trebui să ne fie frică de criza economică și alimentară, nu de război! Video1626
Vremea
14.4°12.3° - 14.4° miercuri, 18 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 50%
Vânt: 10.51 m/s
Presiune: 1021 milibari

Loto
6/494562453944
5/4033174312426
joker264235201312
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 mai 00:00SportJose Peseiro, fost antrenor la Rapid, a fost numit selecţioner al Nigeriei

Portughezul José Peseiro, fost antrenor al echipei Rapid București, a fost numit selecţionerul echipei naţionale...194

18 mai 00:00SportAndy Murray se retrage de la Roland Garros având ca prioritate participarea la Wimbledon

Andy Murray s-a retras oficial de la Openul Franței, deoarece are în vedere o participare la Wimbledon și sezonul pe...197

18 mai 00:00SportF1 poate interzice ca piloţii să poarte bijuterii în timpul curselor

Formula 1 poate interzice piloţilor să mai poarte bijuterii în timpul curselor, dar Federaţia internaţională de...273

18 mai 00:00SportLaLiga: Antoine Griezmann rămâne la Atletico Madrid

Antoine Griezmann va fi jucător la Atletico Madrid şi în sezonul viitor, a anunţat preşedintele Enrique Cerezo....223

Local
18 mai 00:04LocalUn drogat, urmărit cu focuri de armă de polițiști, în Palazu Mare!

Oamenii legii, în timp ce efectuau acțiuni de patrulare pe străzile din Palazu Mare, au dat peste un șofer care rula...1781

18 mai 00:08LocalBărbat atacat de doi tineri, în stațiunea Mamaia!

În urma cercetărilor într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, polițiști...1082

18 mai 22:10LocalCarambol în zona Primăriei din Murfatlar

587

18 mai 00:06LocalO mașină a luat foc, la ieșire din Năvodari

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 17 mai a.c., la ieșire din Năvodari, în...490

18 mai 22:16LocalIncendiu la o casă din Medgidia

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 17 mai a.c., în Medgidia, pe strada Mihai...970

18 mai 15:27LocalConstantinescu și Gâmbuțeanu n-au vrut să fie audiați prin videoconferință, de Tribunal!

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri și Poduri Constanţa a depus în instanță o plângere soluţii de...916

18 mai 22:10LocalCJ a lansat proiectul Creșterea transparenței, eticii și integrității la nivelul județului Constanța

Consiliul Județean Constanța organizează marți, 17 mai, o conferință de presă organizată cu ocazia lansării...421

18 mai 22:10LocalCea de-a V-a ediție a Festivalului de Jocuri și Reconstituiri Istorice -Medgidia se apropie de start

Primăria municipiului Medgidia organizează în perioada 20 - 22 mai 2022, pe Stadionul Municipal „Iftimie Ilisei”,...349

18 mai 00:08LocalIncendiu în Cernavodă, o casă a luat foc

425

Politică
18 mai 00:00PoliticăJaponia oferă un sprijin esenţial persoanelor strămutate din Ucraina, împreună cu România şi UNHCR

Japonia oferă un sprijin esenţial pentru persoanele strămutate din cauza invaziei din Ucraina, asigurând transportul...237

18 mai 00:00PoliticăPaşca: Camere de audiere pentru minorii care au fost victimele abuzului sexual, amenajate printr-un proiect al MJ

Ministerul Justiţiei (MJ) a demarat un proiect finanţat din fonduri norvegiene, prin intermediul căruia vor fi...197

18 mai 00:03PoliticăBudăi: Noi în România nu mai avem impozitare unică

307

18 mai 01:13PoliticăSorin Oprescu a fost prins în Grecia

Sorin Oprescu, fostul primar general al Bucureștiului, a fost de negăsit, imediat după condamnarea definitivă la 10...2300

18 mai 21:04PoliticăProcesul de redeschidere a minelor de magneziu şi grafit ar putea începe în 2023

Procesul de redeschidere a minelor de magneziu şi grafit ar putea începe în 2023, cu anumite condiţionări privind...506

18 mai 21:01PoliticăLuminiţa Odobescu: Femeile continuă să fie ţinta abuzurilor

345

Interviuri
12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a aflat în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit...3476

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2325

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

6098

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3090

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4086

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3319

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

Disconfort, haos, nervi în trafic, șantiere peste șantiere… sunt aspecte cunoscute de către administrația locală...11405

24 mar 00:20InterviuriGheorghe Haleț ar vrea să reînvie festivalul de muzică ușoară Mamaia! Video

Gheorghe Haleț este unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune și cultură din Constanța. A cochetat și cu...5053

22 mar 19:49InterviuriRăzvan Pantelimon: Ar trebui să ne fie frică de criza economică și alimentară, nu de război! Video

1626

Monden
18 mai 00:00MondenDoja Cat, cea mai provocatoare apariție de la Billboard Awards

Divele s-au întrecut în ţinute care mai de care mai decoltate şi mai sexy pentru a cuceri atenţia fotografilor...446

18 mai 00:00MondenMegan Fox, însărcinată? Gestul lui Machine Gun Kelly a stârnit controverse

Machine Gun Kelly (MGK) a fost prezent pe scena de la Billboard Music Awards, unde a făcut o afirmație care i-a luat...256

18 mai 00:00MondenPiesa Trenulețul a ajuns în topul celor mai virale piese pe Spotify

212

18 mai 00:00MondenClaudia Pătrășcanu, despre noaptea cu alcool a lui Bădălău: „Nu mai știa dacă mi-a adus copiii“

Războiul public dintre Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălau s-a reluat! Cântăreața a decis să facă lumină în...363

18 mai 03:21MondenKourtney Kardashian și Travis Barker, nuntă în secret! Cum a arătat mireasă

Kourtney Kardashian și Travis Barker trăiesc o frumoasă poveste de iubire, iar cei doi s-au căsătorit în urmă cu...311

18 mai 03:17MondenCât de superbă e Leni, fiica de 18 ani a lui Heidi Klum

Leni Klum este fiica supermodelului internațional Heidi Klum, 48 de ani, și, la vârsta de 18 ani este deja un model...240

18 mai 00:00MondenJerry Bruckheimer confirmă că Johnny Depp nu va reveni "în acest moment" în seria "Pirates of the Caribbean"

Jerry Bruckheimer, producătorul seriei de filme "Pirates of the Caribbean", a confirmat că Johnny Depp nu va reveni...223

18 mai 00:00MondenAmber Heard susţine în instanţă că Johnny Depp a agresat-o în luna de miere

Actriţa americană Amber Heard, cunoscută din filmul ''Aquaman'', a declarat luni în faţa juraţilor că Johnny Depp...257

18 mai 00:00MondenFestivalul de Film de la Cannes: Nume mari şi producţii de răsunet, la cea de-a 75-a ediţie

185

Mapamond
18 mai 00:00MapamondUcraina: Minele antipersonal, principala ameninţare în cazul locuitorilor din teritoriile eliberate

Minele antipersonal reprezintă principala ameninţare la adresa locuitorilor din teritoriile ucrainene eliberate de sub...170

18 mai 00:00MapamondCoronavirus - OMS: COVID-19 se poate răspândi rapid în Coreea de Nord

COVID-19 se poate răspândi rapid în Coreea de Nord, unde programele de vaccinare nu au început încă, a avertizat...201

18 mai 00:00MapamondOraşul New York se confruntă cu un nou val de COVID-19

213

18 mai 00:00MapamondFranţa: Elisabeth Borne va deveni prima femeie prim-ministru din ultimii treizeci de ani

Preşedintele francez Emmanuel Macron a ales-o luni pe Elisabeth Borne, actualul ministru al muncii, drept viitorul său...208

18 mai 00:00MapamondPreşedintele turc Erdogan avertizează că nu va aproba aderarea Finlandei şi Suediei la NATO

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat luni că nu va aproba aderarea Finlandei şi Suediei la NATO,...226

18 mai 00:00MapamondMinistru: Austria nu intenţionează să adere la NATO

În contextul anunţului recent al candidaturilor Finlandei şi Suediei la NATO, ministrul austriac de externe Alexander...192

18 mai 00:00MapamondParisul "va fi alături de Finlanda şi Suedia" în caz de agresiune

Franţa "va fi alături de Finlanda şi Suedia" în caz de agresiune, a declarat luni seară Palatul Elysée, după ce...181

18 mai 00:00MapamondUcraina: Cel puţin 10 morţi în lovituri ruse la Severodoneţk, în est

Cel puţin zece persoane au fost ucise în bombardamente ruse asupra oraşului Severodoneţk, în estul Ucrainei,...160

18 mai 00:00MapamondMarea Britanie: Suedia şi Finlanda ar trebui să adere la NATO "cât mai curând posibil"

180

Sănătate
18 mai 00:00SănătateCauzele neștiute ale balonării. De ce nu e bine să bem cu paiul sau direct din sticlă

Multă lume suferă de balonare astfel că aflăm de la ce apare această senzaţie de disconfort. Expertul în boli...252

18 mai 00:00SănătateCe se întâmplă în corpul tău atunci când înghiți semințele pepenelui verde

Probabil că ai auzit de multe ori, cel puțin în copilărie: ”Nu mânca pepenele cu sâmburi! Nu îți face...333

18 mai 00:00SănătateAlocația de hrană pentru bolnavii din spitale se majorează de la 1 iunie

194

18 mai 00:00SănătateBăutura pe care toți o consumăm și care provoacă boli cronice și „încetinește” creierul

Experții medicali atrag atenția că băuturile carbogazoase dulci pot provoca boli cronice și ”încetinesc”...282

18 mai 00:00SănătateAlimentele care combat oboseala. Ce să incluzi în dietă ca să ai mereu energie

De multe ori oboseala nu este cauzată de lipsa somnului sau activitățile intense din timpul zilei, ci și de...285

18 mai 00:00SănătateE-urile din alimente, detaliul la care trebuie să fim atenți

Profesorul Cristian Dima a vorbit despre e-urile din alimente și cât sunt de periculoase pentru sănătatea noastră....193

18 mai 00:00SănătateGafă de proporții: Secretarul de stat care a anunțat că iodura de potasiu nu se distribuie vorbea în nume personal

Ministerul Sănătății a transmis, luni, că secretarul de stat Tiberiu Brădățan, care a spus că pastilele de iod...212

18 mai 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: Niciun deces raportat luni la pacienţi cu COVID-19

În ultimele 24 de ore nu a fost raportat niciun deces la pacienţi cu COVID-19, a informat, luni, Ministerul...168

18 mai 00:00SănătatePeste 5.600 de persoane vaccinate anti-COVID în ultima săptămână

171

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT