rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Dr. Constantin DINA: VACCINUL pe bază de ARN Mesager oferă cea mai mare PROTECȚIE! Video

Medicul Constantin Dina, consilierul personal al președintelui Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaţilor, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, în cadrul căruia a discutat despre toată situația pandemică, despre importanța vaccinării, despre știrile false care circulă și dezinformează, dar a dezvăluit și cum acționează vaccinul și cum nu ne afectează sănătatea.

„Din păcate, nu toată lumea a înțeles că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de a elimina acest virus din circulație și acest lucru se vede în numărul de persoane infectate în fiecare zi, la noi, în România. Cred că este momentul să înțelegem toți că vaccinarea rămâne în prezent singura opțiune pentru stoparea acestei pandemii Covid-19 și, bineînțeles, reîntoarcerea la o viață normală așa cum a fost ea înainte. Trebuie ca oamenii să știe că nu există un tratament specific Covid-19 și de aceea vaccinarea este singura opțiune în prezent”, a spus Constantin Dina.

Orice medicament are reacții adverse! Dar când beneficiile depășesc riscurile…

„În principiu, ar trebui promovat și faptul că ar trebui să-și facă și aceste teste de anticorpi, ca să vadă ce nivel de anticorpi au. Pe de altă parte, există și persoane care nu au un număr foarte mare de anticorpi. Vizavi de reacțiile adverse, trebuie să vă spun că, în principiu, ca toate medicamentele, vaccinurile sunt autorizate doar dacă beneficiile depășesc riscurile și da, și vaccinurile pot crea reacții adverse. Dar, haideți să luăm și banalul Paracetamol, de exemplu, oamenii îl administrează de fiecare dată când simt nevoia. Paracetamolul are foarte multe reacții adverse. Unele nici nu pot fi estimate ca și frecvență pentru că nu sunt date cunoscute și aici vorbim despre șoc anafilactic, dureri abdominale, diaree, erupții cutanate; inclusiv despre reacții adverse grave cum sunt: șoc anafilactic grav, febră, mărirea ganglionilor limfatici. Adică, banalul Paracetamol are aceste reacții adverse.

Din nefericire, au fost oameni care au dat date eronate despre vaccinuri și vaccinare și atunci și de aici apare această reticență să se vaccineze. Suntem printre ultimele țări din Europa la vaccinare. De aceea avem și numărul acesta foarte de infectări zilnice, oameni care nu înțeleg că vaccinarea este singura soluție”, a spus Constantin Dina.

Circulă multe informații FALSE cu privire la VACCIN! Iată ce este vaccinul

”Am auzit tot felul de lucruri cu microciparea oamenilor, am auzit o groază de legende despre vaccinare pe care, din păcate, oamenii le ascultă și nu iau în calcul că specialiștii ne recomandă să facem acest vaccin. Cele mai blamate sunt vaccinurile pe bază de ARN Mesager când ele oferă cea mai mare protecție, în prezent. Vaccinurile acestea pe bază de ARN Mesager se folosesc de niște instrucțiuni genetice ale virusului. Acest ARN Mesager este de fapt un material genetic pe care celulele noastre îl citesc pentru a produce proteine. E ca o rețetă de făcut pâine. Cineva vă dă o rețetă, dumneavoastră o primiți, o accesați și vă faceți pâine. Acest ARN Mesager, această moleculă este destul de fragilă și, în principiu, ea poate fi distrusă de enzimele noastre natural dacă ar fi injectată direct. Și atunci, ea este înfășurată într-o bulă uleioasă formată din nanoparticule lipidice. Trebuie să înțelegem că acest mesaj nu ajunge la nucleu. El rămâne undeva în citoplasmă iar sistemul imunitar va cunoaște tipurile acestea de proteină ca fiind intruși și va produce anticorpi. Vaccinul pe bază de ARN Mesager este un mesaj transmis celulei ca aceasta să știe ce are de făcut în cazul în care se întâlnește cu virusul Sars-Cov2”, potrivit medicului Constantin Dina.

Imunitate naturală?

”Organismul răspunde diferit la infecția cu virusul Sars-Cov2. La unele persoane răspunde normal și acestea trec prin boală foarte ușor, unele nici nu au știut că au avut boala, dar în alte cazuri cum sunt cele ale persoanelor care au ajuns la ATI iată că au reacționat altfel. Nu știm cum reacționează sistemul imunitar”, a spus Dina

Ce se întâmplă în corpul nostru când avem Coronavirus?

”Din acel moment intervine răspunsul imun al organismului, care, după cum v-am spus diferă de la o persoană a alta. De aici încolo depinde doar de organism, cum răspunde, cum se luptă cu virusul. De ce unele ajung în ATI? Este vorba doar despre răspunsul organismului vizavi de infecția cu acest virus. Din nefericire, unele persoane au boli asociate care favorizează o evoluție severă a bolii și atunci cred că toate persoanele ar trebui să facă acest vaccine pentru a se proteja. Să nu ajungă la forme severe”, potrivit lui Dina.

Efecte pe termen lung în urma bolii

”Da, pot apărea probleme neurologice, pot apărea probleme cardiace, pot apărea tot felul de tipuri de probleme. Virusul lasă o groază de probleme în urmă”, a explicat medicul.

Reacții adverse la vaccin

”Una peste alta, pot apărea și alte reacții adverse la administrarea unui vaccin. Pot apărea reacții alergice, pot apărea reacții de mai multe tipuri dar, beneficiile vaccinului trec peste aceste neajunsuri”, ne-a spus Constantin Dina.

Vaccinarea copiilor

”Vaccinarea copiilor a început să se facă după ce s-au făcut mai multe studii clinice și, personal vă spun, copilului meu i-am administrat deja prima doză de vaccin și nu a avut niciun fel de problemă. Îmi doresc să fie protejat astfel încât să nu facă o formă gravă a acestei boli”, a mai spus Dina.

Teste rapide salivă

”Testele care se fac acasă, la școală, nu pot fi validate oficial. Nu poți să obții un document care să ateste că ești negativ. Pentru a face un test poți merge la un laborator acreditat pentru a face un test antigen sau unul Real Time PCR”, a explicat Constantin Dina.

Tragedie Spital Boli Infecțioase

”Din păcate, sistemul sanitar românesc e învechit. Avem clădiri vechi, avem echipamente unele mai noi, altele mai vechi. Cu siguranță nu au fost supuse la acest nivel de presiune secțiile ATI. Din cauza acestor presiuni se întâmplă astfel de tragedii. Tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase este… fără cuvinte ceea ce s-a întâmplat acolo. Personalul de acolo este dedicat pacientului și au rezultate remarcabile. Păcat de ceea ce s-a întâmplat și asta ne aduce din nou în vedere faptul că trebuie să investim în sistemul sanitar ca acesta să se dezvolte să să acorde servicii de calitate pacientului român. Dacă investițiile nu se fac pe criterii clare să știți că altfel nu se va dezvolta. Trebuie să avem criterii limpezi și să dezvoltăm. Dacă facem renovări pe bucăți nu vom ajunge la ceea ce ne dorim. E momentul să se unească toată lumea și să vedem ce ne dorim de la sistemul sanitar românesc care, iată că din păcate e supus unei presiuni enorme. Îmi pare foarte rău de ceea ce s-a întâmplat la Constanța. Acest spital a tratat mulți pacienți și i-a tratat bine. Pacienții s-au externat, a scos foarte mulți pacienți din ATI. A avut rezultate bune”, ne-a relatat Dina.

Vom intra pe un făgaș normal?

”Îmi doresc acest lucru pentru că, știți cum e, vaccinarea a fost și este singura opțiune pentru stoparea pandemiei. Trebuie să știm că nu numai Covid-19 se încearcă dispariția odată cu vaccinarea. Covid-19 este o boală ca și altele și după cum știți avem vaccinuri ți pentru alte boli și ne vaccinăm. Dacă ne gândim că trebuie să eliminăm acest virus din circulație haideți să ne gândim la cum am făcut să eliminăm variola. Oamenii s-au vaccinat. Astăzi, copiii sunt vaccinați cu multe tipuri de vaccine tocmai pentru a se elimina aceste pericole. Atunci, de ce ne împiedicăm și nu ne vaccinăm contra Covid-19 doar pentru că avem niște persoane care furnizează informații eronate despre vaccin și vaccinare. Sunt oameni care mă sună că au ajuns la Urgențe și că ar vrea să facă vaccinul dar, nu poți să faci vaccinul atunci când ești deja infectat cu virusul Sars-Cov2”, a spus medicul.

Suntem cobai?

”Sunt informații eronate și spuse în necunoștință de cauză. Nu poți să spui că 78% din persoanele vaccinate au decedat când toate datele transmise de autorități arată clar că peste 90% din decese sunt la persoanele nevaccinate. Astfel de informații nu fac decât să intoxice populația și să îi facă să nu își dorească să se vaccineze. Din nefericire, aceștia sunt candidați pentru a ajunge în secțiile ATI. Persoanele care răspândesc astfel de informații trebuiesc pedepsite, în mod legal”, a răspuns Constantin Dina.

Plan Național de Cancer

”Planul Național de Cancer este în proporție de 80% realizat. Ne așteptăm ca până la finalul anului să vedeți în dezbatere publică o formă, în care specialiștii să își spună observațiile. Un plan trebuie trecut prin vocile mai multor specialiști astfel încât fiecare să vină cu ceva mai bun, ca într-un final să avem un plan care să corespundă așteptărilor pacienților din România”, a explicat Constantin Dina.

Pe final, Dina a precizat: ”În continuare trebuie să respectăm măsurile de distanțare socială, să purtăm mască și să evităm aglomerările. Legat de vaccinare, vaccinarea rămâne singura soluție pentru stoparea acestei pandemii și pentru a evita o formă severă a acestei boli. Vaccinați-vă!”.

Mai multe detalii despre cele discutate în cadrul interviului puteți urmări în materialul video de mai jos:

Video:

Liliana IONIȚĂ

sâmbătă, 16 octombrie 202110635
GANDUL.RO
Gest rușinos într-o cabină de probă din Costinești! Imagini surprinse de camerele de supraveghere!
mai mult...Interviuri
10 aug 00:03InterviuriViceprimarul Ionuț Rusu: Vor fi agenți sub acoperire în taxiuri și licențele vor fi retrase! Video

Viceprimarul Constanţei, Ionuţ Rusu, a fost în studioul Replica, marţi, 9 august, pentru a discuta despre despre...3571

3 aug 00:23InterviuriCristina Dumitrache, deputat PSD: Terapia cu canabis este folosită în depresie, anxietăți, Parkinson! Video1765
28 iul 13:51InterviuriMircea Dobre, mesaj către Stroe: Dacă ești prea în vârstă și nu mai ai nervi de oțel, ieși la pensie și lasă-i pe alții. Video2832
23 iul 00:05InterviuriViceprimarul Constanței: Turiștii nu mai vin în Mamaia că, în afară de plajă, nu mai au ce să facă!

Viceprimarul Florin Cocargeanu (USR) a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri, 22 iulie, unde a vorbit...2961

20 iul 00:07InterviuriPrefectul Silviu Coșa: Pandemic vorbind, suntem în valul 6 de Covid! Video1401
1 iul 00:10InterviuriZoom Beach a dat startul distracției: sporturi nautice, filme în aer liber și mega petreceri. Video4451
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3607

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video2870
20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video5026
24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5395

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video4197
19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO8491
Vremea
30.1°26.9° - 30.1° marţi, 16 august 2022
ConstanțaUmiditate: 59%
Vânt: 7.03 m/s
Presiune: 1008 milibari

Loto
6/4920425232634
5/4030354174032
joker91411332
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 aug 00:00SportTenis de masă: Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs, medaliaţi cu argint în proba de dublu mixt la Europene

Perechea română Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs a obţinut medaliile de argint în proba de dublu mixt a Campionatelor...195

16 aug 00:00SportTenis: Simona Halep a urcat pe locul 6 în clasamentul WTA

Românca Simona Halep a urcat nouă locuri faţă de săptămâna trecută şi se află pe poziţia a şasea a...253

16 aug 00:00SportFotbal: Real Madrid a smuls victoria cu nou promovata Almeria, în prima etapă din campionatul Spaniei

Real Madrid, campioana en titre a Spaniei, a smuls victoria cu 2-1 pe terenul nou promovatei Almeria, duminică în...199

16 aug 00:00SportÎnot: Ungurul Kristof Milak, aur la 100 m fluture la Europenele de la Roma

Ungurul Kristof Milak a câştigat duminică medalia de aur în proba de 100 m fluture la Campionatele Europene de...201

Local
16 aug 13:26LocalDoi infractori cu procese la Cluj și Mureș, arestați la Constanța!

Kiss Imre Zoltan Csaba a fost arestat preventiv de către magistrații Judecătoriei Constanța, alături de Irsai...510

16 aug 23:40LocalAcțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea furturilor din autoturisme

În perioada 12-14 august a.c., polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, împreună cu jandarmi din cadrul...308

16 aug 23:41LocalRazii în Mangalia! A plouat cu amenzi

424

16 aug 23:39LocalForțele Navale: Întreruperea slujbei oficiată de ÎPS Teodosie, cauzată de o defecțiune tehnică

Statul Major al Forțelor Navale, în calitate de instituție organizatoare a ceremoniei de luni, 15 august, din Portul...824

16 aug 23:40LocalFocurile de artificii de Ziua Marinei, reprogramate, din cauza condiţiilor meteo

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, focurile de artificii din cadrul evenimentelor de Ziua Marinei de la...785

16 aug 23:43LocalPompierii, intervenție pentru degajarea unui copac căzut pe strada Decebal

În cursul zilei de luni, 15 august a.c., din cauza ploilor torenţiale de la Constanţa, creanga unui copac a căzut pe...417

16 aug 23:41LocalAccident între Negru Vodă și Darabani, a fost implicată și o căruță

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină luni, 15 august, între localitățile Negru Vodă...533

16 aug 23:41LocalVasile Dîncu, Ministrul Apărării, mesaj de Ziua Marinei

,,Printr-o frumoasă tradiție, instituită în urmă cu 120 de ani, prăznuirea Adormirii Maicii Domnului, considerată...335

16 aug 23:41LocalAutoritatea Navală Română, mesaj cu ocazia Zilei Marinei Române

377

Politică
16 aug 00:00PoliticăDeputat PSD: 'Astăzi, reușim să umilim Biserica Ortodoxă!'

Deputatul PSD Laurenţiu-Viorel Gîdei, fost primar al orașului Târgu Bujor din județul Galați, a declarat, într-o...347

16 aug 00:00PoliticăCiolacu: Felicit toţi marinarii care au onorat până la capăt demnitatea uniformei şi a steagului tricolor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, îi felicită, de Ziua Marinei, pentru "profesionalism şi...171

16 aug 23:58PoliticăClotilde Armand, acuzații grave la adresa unui ministru: depun plângere penală împotriva lui

471

16 aug 00:00PoliticăOrban acuză partidele de la putere că 'au generat noi cheltuieli'

Dacă ne uităm pe execuția bugetară pe primele șase luni, cheltuielile cu bunuri și servicii au crescut cu 37%,...178

16 aug 00:00PoliticăGuvernul a majorat prognoza de creștere a inflației, salariul minim scade

Guvernul a îmbunătăţit prognoza de creştere economică din acest an de la 2,9% la 3,5%, dar a majorat rata...228

16 aug 00:00PoliticăLider central PNL îl critică pe un ministru UDMR: 'Probabil va intra într-o discuție despre remaniere'

Vicepreședintele PNL Virgil Guran a declarat luni, la Antena 3, că nu este normală absența ministrului Sportului,...179

16 aug 23:59PoliticăKlaus Iohannis, în Portul Militar Constanța: ,,La mulți ani, dragi marinari!” Video

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent și în acest an la manifestările de la Constanța, cu ocazia...441

16 aug 23:59PoliticăPrima întâlnire dintre Klaus Iohannis și Kelemen Hunor, după declarațiile scandaloase ale lui Viktor Orban

Ziua Marinei va fi sărbătorită în acest an atât în portul militar, unde va avea loc ceremonia oficială, dar şi...405

16 aug 00:07PoliticăCîmpeanu: "Pentru orice cadru didactic, salariul trebuie să fie cel puţin egal cu salariul mediu"

645

Interviuri
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3607

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video

Eugen Teodorovici a vorbit, în partea a doua a interviului acordat ziarului Replica, despre liberalizarea pieței...2870

20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

5026

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5395

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...4197

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

8491

Monden
16 aug 00:00MondenActriţa Maia Morgenstern, la 20 de ani după 'The Passion of the Christ': 'Rămâne bucuria de a fi fost aleasă'

Actriţa Maia Morgenstern, cunoscută la nivel mondial ca fiind interpreta Fecioarei Maria în filmul "Patimile lui...185

16 aug 00:00MondenO actriţă din Beverly Hills 90210 s-a stins la numai 64 de ani

Actriţa americană Denise Dowse, cunoscută pentru rolurile sale din serialele „Beverly Hills 90210” şi mai recent...215

16 aug 00:00MondenPrinţul Harry şi soţia sa, Meghan, vor merge într-un turneu de caritate în Marea Britanie şi Germania

171

16 aug 00:00MondenVictor Slav, urmărit de ghinion. A fost dat în judecată de Robert Negoiță, primarul Sectorului 3

Victor Slav este urmărit de ghinion! Fostul soț al Biancăi Drăgușanu nu are deloc noroc în afaceri! Se pare că a...213

16 aug 00:00MondenActorul Paul Ipate, hărțuit și jignit online. Jojo, reacție de milioane!

Actorii nu se simt prea confortabil atunci când sunt luați în colimator de hărțuitori care nu fac altceva decât...450

16 aug 00:00MondenFostul soţ al lui Britney Spears, condamnat după ce a apărut neinvitat la nunta starului pop

Jason Alexander, 40 de ani, care a fost căsătorit pentru scurt timp cu Britney Spears, a fost condamnat pentru...186

16 aug 00:00MondenBernard-Henri Lévy: Salman Rushdie ar trebui să primească Premiul Nobel pentru Literatură

Scriitorul Salman Rushdie, spitalizat în stare gravă după ce a fost înjunghiat în Statele Unite, ar trebui să...162

16 aug 00:00MondenNouăzeci şi şapte de filme bulgare, accesibile prin European Film Gateway

Arhiva Naţională Bulgară de Film (BNFA) şi-a extins prezenţa pe portalul online European Film Gateway cu încă 54...161

16 aug 00:08MondenVestea că Florin Salam trăieşte sărbătorită cu artificii în cluburile de fiţe

1598

Mapamond
16 aug 00:00MapamondPeste 20.000 migranţi au traversat ilegal Canalul Mânecii către Regatul Unit în acest an

Numărul migranţilor care au traversat ilegal Canalul Mânecii spre Anglia de la începutul anului a depăşit 20.000,...153

16 aug 00:09MapamondRusia anunţă că va facilita accesul experţilor AIEA la centrala nucleară ucraineană Zaporojie

Rusia va face ''tot ce este necesar'' pentru a le permite experţilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică...234

16 aug 18:09MapamondElveția resimte puternic criza energetică: măsură prin care se aliniază Uniunii Europene

256

16 aug 18:19MapamondBulgaria: 12 pasageri internaţi după un accident în care a fost implicat un autocar

Un autocar din Serbia a fost implicat duminică seara într-un accident în Bulgaria în care au fost răniţi copii şi...173

16 aug 00:00MapamondArmenia: Bilanţul exploziei de la Erevan a urcat la cinci morţi

Bilanţul exploziei de origine nedeterminată produsă duminică într-o zonă comercială din capitala Armeniei,...162

16 aug 00:00MapamondAtacul soldat cu 11 morţi în Muntenegru ar fi fost comis din cauza unei dispute legate de chirie

O dispută legată de chirie ar fi fost motivul pentru care un bărbat în vârstă de 34 de ani a ucis vineri după...201

16 aug 18:10MapamondVal de alerte cu bombă la Chișinău - Aeroportul și alte 9 locații au fost evacuate

Oamenii legii din republica Moldovaau fost puși pe jar după ce o persoană necunoscută a anunțat că în sediul...229

16 aug 18:10Mapamond42 de state, inclusiv România, cer Rusiei să îşi retragă imediat trupele de la centrala nucleară Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă...358

16 aug 18:10MapamondIncendiu într-o biserică creștină din Egipt

344

Sănătate
16 aug 00:00SănătateBeneficiul antidepresivelor ar putea fi pus sub semnul întrebării

Beneficiul antidepresivelor ar putea fi pus sub semnul întrebării întrucât depresia nu este legată de un...174

16 aug 16:59SănătateAlarmant: Poliomielita se răspândește discret pe întreaga planetă

Virusul poliomielitei a fost găsit în apele reziduale din New York, un alt semn că boala, care nu a mai fost...178

16 aug 00:00SănătateProcedura necesară pentru hemodializă

145

16 aug 17:57SănătateCum poți dezvolta cancer pulmonar fără să fumezi. „Ucigașul tăcut” din casa ta

Printre cele mai comune cauze de cancer pulmonar se află, după fumat, încă un element prezent în casele multora...314

16 aug 00:00SănătateCum afli dacă ai polipi pe colon și în ce situații se pot transforma în cancer

Polipii pe colon duc la cancer? Polipii colonici reprezintă formaţiuni tumorale benigne sub forma unor excrescenţe de...261

16 aug 00:00SănătateEMA anunță că Pfizer BioNTech va produce un vaccin împotriva tulpinilor Omicron

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) ar putea să aprobe în această toamnă un vaccin împotriva covid-19 al...164

16 aug 00:00SănătateIodul lui Rafila, mai apreciat în Moldova decât în România

Șeful Directiei generale asistență medicală și socială din Primăria Chișinău, Boris Gîlca, a declarat pentru...157

16 aug 16:54SănătateMinisterul Sănătăţii: 281 de persoane cu COVID - internate la terapie intensivă

Un număr de 3.740 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, cu 122 mai multe faţă de...163

16 aug 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: Peste 2.200 de cazuri noi de COVID-19

157

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT