rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 8 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Dr. Constantin DINA: VACCINUL pe bază de ARN Mesager oferă cea mai mare PROTECȚIE! Video

Medicul Constantin Dina, consilierul personal al președintelui Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaţilor, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, în cadrul căruia a discutat despre toată situația pandemică, despre importanța vaccinării, despre știrile false care circulă și dezinformează, dar a dezvăluit și cum acționează vaccinul și cum nu ne afectează sănătatea.

„Din păcate, nu toată lumea a înțeles că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de a elimina acest virus din circulație și acest lucru se vede în numărul de persoane infectate în fiecare zi, la noi, în România. Cred că este momentul să înțelegem toți că vaccinarea rămâne în prezent singura opțiune pentru stoparea acestei pandemii Covid-19 și, bineînțeles, reîntoarcerea la o viață normală așa cum a fost ea înainte. Trebuie ca oamenii să știe că nu există un tratament specific Covid-19 și de aceea vaccinarea este singura opțiune în prezent”, a spus Constantin Dina.

Orice medicament are reacții adverse! Dar când beneficiile depășesc riscurile…

„În principiu, ar trebui promovat și faptul că ar trebui să-și facă și aceste teste de anticorpi, ca să vadă ce nivel de anticorpi au. Pe de altă parte, există și persoane care nu au un număr foarte mare de anticorpi. Vizavi de reacțiile adverse, trebuie să vă spun că, în principiu, ca toate medicamentele, vaccinurile sunt autorizate doar dacă beneficiile depășesc riscurile și da, și vaccinurile pot crea reacții adverse. Dar, haideți să luăm și banalul Paracetamol, de exemplu, oamenii îl administrează de fiecare dată când simt nevoia. Paracetamolul are foarte multe reacții adverse. Unele nici nu pot fi estimate ca și frecvență pentru că nu sunt date cunoscute și aici vorbim despre șoc anafilactic, dureri abdominale, diaree, erupții cutanate; inclusiv despre reacții adverse grave cum sunt: șoc anafilactic grav, febră, mărirea ganglionilor limfatici. Adică, banalul Paracetamol are aceste reacții adverse.

Din nefericire, au fost oameni care au dat date eronate despre vaccinuri și vaccinare și atunci și de aici apare această reticență să se vaccineze. Suntem printre ultimele țări din Europa la vaccinare. De aceea avem și numărul acesta foarte de infectări zilnice, oameni care nu înțeleg că vaccinarea este singura soluție”, a spus Constantin Dina.

Circulă multe informații FALSE cu privire la VACCIN! Iată ce este vaccinul

”Am auzit tot felul de lucruri cu microciparea oamenilor, am auzit o groază de legende despre vaccinare pe care, din păcate, oamenii le ascultă și nu iau în calcul că specialiștii ne recomandă să facem acest vaccin. Cele mai blamate sunt vaccinurile pe bază de ARN Mesager când ele oferă cea mai mare protecție, în prezent. Vaccinurile acestea pe bază de ARN Mesager se folosesc de niște instrucțiuni genetice ale virusului. Acest ARN Mesager este de fapt un material genetic pe care celulele noastre îl citesc pentru a produce proteine. E ca o rețetă de făcut pâine. Cineva vă dă o rețetă, dumneavoastră o primiți, o accesați și vă faceți pâine. Acest ARN Mesager, această moleculă este destul de fragilă și, în principiu, ea poate fi distrusă de enzimele noastre natural dacă ar fi injectată direct. Și atunci, ea este înfășurată într-o bulă uleioasă formată din nanoparticule lipidice. Trebuie să înțelegem că acest mesaj nu ajunge la nucleu. El rămâne undeva în citoplasmă iar sistemul imunitar va cunoaște tipurile acestea de proteină ca fiind intruși și va produce anticorpi. Vaccinul pe bază de ARN Mesager este un mesaj transmis celulei ca aceasta să știe ce are de făcut în cazul în care se întâlnește cu virusul Sars-Cov2”, potrivit medicului Constantin Dina.

Imunitate naturală?

”Organismul răspunde diferit la infecția cu virusul Sars-Cov2. La unele persoane răspunde normal și acestea trec prin boală foarte ușor, unele nici nu au știut că au avut boala, dar în alte cazuri cum sunt cele ale persoanelor care au ajuns la ATI iată că au reacționat altfel. Nu știm cum reacționează sistemul imunitar”, a spus Dina

Ce se întâmplă în corpul nostru când avem Coronavirus?

”Din acel moment intervine răspunsul imun al organismului, care, după cum v-am spus diferă de la o persoană a alta. De aici încolo depinde doar de organism, cum răspunde, cum se luptă cu virusul. De ce unele ajung în ATI? Este vorba doar despre răspunsul organismului vizavi de infecția cu acest virus. Din nefericire, unele persoane au boli asociate care favorizează o evoluție severă a bolii și atunci cred că toate persoanele ar trebui să facă acest vaccine pentru a se proteja. Să nu ajungă la forme severe”, potrivit lui Dina.

Efecte pe termen lung în urma bolii

”Da, pot apărea probleme neurologice, pot apărea probleme cardiace, pot apărea tot felul de tipuri de probleme. Virusul lasă o groază de probleme în urmă”, a explicat medicul.

Reacții adverse la vaccin

”Una peste alta, pot apărea și alte reacții adverse la administrarea unui vaccin. Pot apărea reacții alergice, pot apărea reacții de mai multe tipuri dar, beneficiile vaccinului trec peste aceste neajunsuri”, ne-a spus Constantin Dina.

Vaccinarea copiilor

”Vaccinarea copiilor a început să se facă după ce s-au făcut mai multe studii clinice și, personal vă spun, copilului meu i-am administrat deja prima doză de vaccin și nu a avut niciun fel de problemă. Îmi doresc să fie protejat astfel încât să nu facă o formă gravă a acestei boli”, a mai spus Dina.

Teste rapide salivă

”Testele care se fac acasă, la școală, nu pot fi validate oficial. Nu poți să obții un document care să ateste că ești negativ. Pentru a face un test poți merge la un laborator acreditat pentru a face un test antigen sau unul Real Time PCR”, a explicat Constantin Dina.

Tragedie Spital Boli Infecțioase

”Din păcate, sistemul sanitar românesc e învechit. Avem clădiri vechi, avem echipamente unele mai noi, altele mai vechi. Cu siguranță nu au fost supuse la acest nivel de presiune secțiile ATI. Din cauza acestor presiuni se întâmplă astfel de tragedii. Tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase este… fără cuvinte ceea ce s-a întâmplat acolo. Personalul de acolo este dedicat pacientului și au rezultate remarcabile. Păcat de ceea ce s-a întâmplat și asta ne aduce din nou în vedere faptul că trebuie să investim în sistemul sanitar ca acesta să se dezvolte să să acorde servicii de calitate pacientului român. Dacă investițiile nu se fac pe criterii clare să știți că altfel nu se va dezvolta. Trebuie să avem criterii limpezi și să dezvoltăm. Dacă facem renovări pe bucăți nu vom ajunge la ceea ce ne dorim. E momentul să se unească toată lumea și să vedem ce ne dorim de la sistemul sanitar românesc care, iată că din păcate e supus unei presiuni enorme. Îmi pare foarte rău de ceea ce s-a întâmplat la Constanța. Acest spital a tratat mulți pacienți și i-a tratat bine. Pacienții s-au externat, a scos foarte mulți pacienți din ATI. A avut rezultate bune”, ne-a relatat Dina.

Vom intra pe un făgaș normal?

”Îmi doresc acest lucru pentru că, știți cum e, vaccinarea a fost și este singura opțiune pentru stoparea pandemiei. Trebuie să știm că nu numai Covid-19 se încearcă dispariția odată cu vaccinarea. Covid-19 este o boală ca și altele și după cum știți avem vaccinuri ți pentru alte boli și ne vaccinăm. Dacă ne gândim că trebuie să eliminăm acest virus din circulație haideți să ne gândim la cum am făcut să eliminăm variola. Oamenii s-au vaccinat. Astăzi, copiii sunt vaccinați cu multe tipuri de vaccine tocmai pentru a se elimina aceste pericole. Atunci, de ce ne împiedicăm și nu ne vaccinăm contra Covid-19 doar pentru că avem niște persoane care furnizează informații eronate despre vaccin și vaccinare. Sunt oameni care mă sună că au ajuns la Urgențe și că ar vrea să facă vaccinul dar, nu poți să faci vaccinul atunci când ești deja infectat cu virusul Sars-Cov2”, a spus medicul.

Suntem cobai?

”Sunt informații eronate și spuse în necunoștință de cauză. Nu poți să spui că 78% din persoanele vaccinate au decedat când toate datele transmise de autorități arată clar că peste 90% din decese sunt la persoanele nevaccinate. Astfel de informații nu fac decât să intoxice populația și să îi facă să nu își dorească să se vaccineze. Din nefericire, aceștia sunt candidați pentru a ajunge în secțiile ATI. Persoanele care răspândesc astfel de informații trebuiesc pedepsite, în mod legal”, a răspuns Constantin Dina.

Plan Național de Cancer

”Planul Național de Cancer este în proporție de 80% realizat. Ne așteptăm ca până la finalul anului să vedeți în dezbatere publică o formă, în care specialiștii să își spună observațiile. Un plan trebuie trecut prin vocile mai multor specialiști astfel încât fiecare să vină cu ceva mai bun, ca într-un final să avem un plan care să corespundă așteptărilor pacienților din România”, a explicat Constantin Dina.

Pe final, Dina a precizat: ”În continuare trebuie să respectăm măsurile de distanțare socială, să purtăm mască și să evităm aglomerările. Legat de vaccinare, vaccinarea rămâne singura soluție pentru stoparea acestei pandemii și pentru a evita o formă severă a acestei boli. Vaccinați-vă!”.

Mai multe detalii despre cele discutate în cadrul interviului puteți urmări în materialul video de mai jos:

Video:

Liliana IONIȚĂ

sâmbătă, 16 octombrie 20219085
Audiență ÎN DIRECT cu primarul VERGIL CHIȚAC!
GANDUL.RO
Ofertă ireală la Lidl! Clienții au crezut că nu văd bine, costă doar 7 lei!
mai mult...Interviuri
25 noi 00:10InterviuriLa REPLICA se dă REPLICA: CHIȚAC ar RENUNȚA la PROTOCOLUL de COLABORARE locală cu USR. VIDEO (I)

Între jocurile politice de culise, strategiile pentru preluarea noului Guvern și discuțiile pentru o eventuală...5455

26 noi 00:10InterviuriVergil CHIȚAC vrea PASAJ RUTIER la IEȘIRE din ORAȘ, spre CARREFOUR! VIDEO (II)6774
27 noi 00:11InterviuriVa CANDIDA Vergil CHIȚAC pentru un nou MANDAT, la Primăria CONSTANȚA? Vezi ce zice! (III)2707
10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...5087

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video2510
27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO2627
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3488

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO2053
3 dec 00:06InterviuriDEPUTATUL Lucian Lungoci: PSD susține ELIMINAREA taxei de pod de la Fetești! Video1652
26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

În ultima perioadă, USR este văzut ca ultima roată la căruță, atât la nivel național, cât și local, în...1636

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat1921
28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI3717
Vremea
1.8°1.8° - 2.8° miercuri, 8 decembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 90%
Vânt: 10.82 m/s
Presiune: 1005 milibari

Loto
6/4916101518404
5/40313937292122
joker8530361713
Horoscop
mai mult...SPSportRT
8 dec 00:00SportAtletico Madrid s-a calificat în optimi - AC Milan, învinsă de rezervele lui Liverpool (Rezultatele serii)

Clasată pe ultimul loc înaintea ultimei etape a grupei B, Atletico Madrid a reuşit să se califice în optimile...204

8 dec 00:00SportKylian Mbappe şi Lionel Messi au reuşit câte o "dublă" pentru PSG / RB Leipzig, victorie cu Manchester City

Kylian Mbappe și Lionel Messi au reușit câte o "dublă", marți, în meciul cu Club Brugge, scor 4-1, din Champions...147

8 dec 00:00SportRomânia, învinsă categoric de Norvegia - Tricolorele merg cu 2 puncte în Grupele Principale

Naționala României a rezistat doar 20 de minute în fața puternicei reprezentative a Norvegiei. Nordicele s-au impus...228

8 dec 23:41SportSuporterii echipei Glasgow Rangers au primit interdicție la Lyon

Clubul Glasgow Rangers s-a declarat "derutat şi frustrat" de decizia Ministerului francez de Interne de a interzice...210

Local
8 dec 23:44LocalBEŢI şi PĂRĂ PERMIS, pe străzile din Constanţa

La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 5.45, polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au identificat un...313

8 dec 23:44LocalCovid-19 la Constanța: 49 de NOI CAZURI de INFECTARE; Incidența, în scădere

Până marți, 7 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.788.260 de cazuri de infectare cu noul...705

8 dec 23:43LocalAutoturism de LUX căutat de autoritățile din Norvegia, descoperit de poliţiştii de frontieră constănţeni

518

8 dec 23:43LocalLUCRĂRI RAJA! TECHIRGHIOL, fără APĂ POTABILĂ, VINERI, 10 DECEMBRIE

Vineri – 10 decembrie 2021, în intervalul orar 09.30 – 18.00, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei către toți...356

8 dec 23:43LocalACCIDENT RUTIER pe A2, sensul spre CONSTANȚA: VICTIMA, un PIETON

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe Autostrada A2...657

8 dec 00:02LocalINCENDIU la mansarda unui BLOC de pe strada Pictor Nicolae Grigorescu

474

Politică
8 dec 19:17PoliticăCristian Diaconescu, despre tensiunile dintre Rusia și Ucraina: 'Orice fel de dialog este mai bun decât tăcerea'

În relațiile internaționale orice fel de dialog este mai bun decât tăcerea, deci faptul că președintele american...114

8 dec 00:00PoliticăCiucă, despre taxarea marilor companii: Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii...114

8 dec 00:00PoliticăVoluntari din echipele de acordare a primului ajutor în caz de situaţii de urgenţă, decoraţi de Iohannis

97

8 dec 22:59PoliticăCiucă: S-a luat în discuţie să se iniţieze un proiect nou cu privire la certificatul COVID

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, înainte de începerea şedinţei coaliţiei de guvernare, că se discută...274

8 dec 23:00PoliticăMinistrul Energiei dă asigurări că NU rămânem fără gaz

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări, marţi, că românii nu vor rămâne fără gaz în luna februarie...181

8 dec 23:03PoliticăParlamentul a votat obligativitatea montării repartitoarelor de căldură în apartamente

702

Interviuri
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3488

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost în studioul Replica, luni, 22 noiembrie. În cadrul interviului au...2053

3 dec 00:06InterviuriDEPUTATUL Lucian Lungoci: PSD susține ELIMINAREA taxei de pod de la Fetești! Video

1652

10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...5087

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2510

27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO

Medicul Ionuț Cealera, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, a fost prezent, vineri, 26 noiembrie,...2627

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

În ultima perioadă, USR este văzut ca ultima roată la căruță, atât la nivel național, cât și local, în...1636

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1921

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

3717

Monden
8 dec 00:00MondenConcurent la „America’s Got Talent”, mort din cauza COVID-19

Fanii emisiunii „America’s Got Talent”, varianta din State a emisiunii „Românii au talent”, au primit vestea...113

8 dec 00:00MondenMiss Universe 2021 - Frumuseţea bate pandemia

Cele mai frumoase femei din lume au fost primite în mod excepţional în Israel pentru a participa la finala Miss...135

8 dec 02:34MondenUltimele zile din viaţa lui Liz Taylor. Îşi redecorase dormitorul

145

8 dec 00:00MondenPrinţesa Charlene de Monaco va lipsi de la ziua gemenilor ei, pe 10 decembrie

Starea de sănătate a Prinţesei Charlene este departe de a fi una stabilă. Mai mult, surse de la palatul monegasc se...118

8 dec 00:00MondenArtistul stradal Banksy s-a angajat să ajute la salvarea clădirii unei foste închisori

Banksy s-a oferit să strângă câteva milioane de lire necesare achiziţionării închisorii din oraşul britanic...104

8 dec 00:00MondenPeste 1.000 de obiecte şi accesorii legendare ale designerului Karl Lagerfeld, scoase la licitaţie

97

Mapamond
8 dec 00:00MapamondSUA au anunţat un boicot diplomatic al JO de iarnă de la Beijing

SUA au anunţat luni un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, potrivit unui...93

8 dec 00:00MapamondPolemică în SUA, după ce un republican a postat o fotografie cu familia sa cu arme de foc în faţa bradului de Crăciun

Un ales republican a stârnit duminică o polemică în SUA din cauza unei fotografii pe care a postat-o pe o reţea de...107

8 dec 00:00MapamondCoronavirus: Primarul din New York impune vaccinarea obligatorie pentru tot sectorul privat

93

Sănătate
8 dec 00:00SănătateVaccinul antigripal și alergiile - ce trebuie să știi?

Copiii mai mici de 5 ani - în special cei mai mici de 2 ani - prezintă un risc crescut de a dezvolta complicații...88

8 dec 00:00SănătateCercetătorul care a descoperit varianta Omicro: 'Atât de multe mutații într-un interval scurt de timp'

Viteza cu care varianta Omicron pare să fi acumulat modelul său neobișnuit de mutații este un motiv de îngrijorare,...105

8 dec 00:00SănătateCreatoarea AstraZeneca: 'Următoarea pandemie ar putea fi mai gravă și mai contagioasă'

91

8 dec 01:59SănătateStresul la locul de muncă crește riscul cardiovascular mai ales pentru femei

Stresul la locul de muncă, tulburările de somn și oboseala, considerate factori de risc netradiționali pentru...100

8 dec 00:00SănătateCum poți să îți albești dinții natural, acasă

Un zâmbet alb și strălucitor îți oferă încredere în tine. Află cum îți poți albi singură dinții acasă,...135

8 dec 00:00SănătateAnalize care vizează nivelul de vitamine și minerale din organism

Vitaminele și mineralele joacă roluri importante în menținerea stării de sănătate. De ce analize e nevoie pentru...88

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT