REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dr. Monica Pop, reacţie fermă în cazul vaccinării copiilor: "Toată lumea ar trebui să ştie acest lucru"

Dr. Monica Pop, reacţie fermă în cazul vaccinării copiilor: "Toată lumea ar trebui să ştie acest lucru"

Replica API 31 ianuarie 2022 | 22:00 1428

Medicul Monica Pop face apel la autorități să se intereseze foarte serios în privința vaccinării copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, mai ales după ce Suedia a decis să nu recomande acest demers, argumentând că beneficiile nu depășesc riscurile, scrie antena3.ro.

Dr. Monica Pop

„Cu informațiile pe care le avem astăzi, cu un risc scăzut de apariție a formelor grave de boală la copii, nu vedem niciun beneficiu clar de a-i vaccina”, a declarat oficialul Agenției de Sănătate, Britta Bjorkholm, într-o conferință de presă, relatează Reuters.

Întrebată despre acest caz, medicul Monica Pop a apreciat că autorităţile ar trebui să consulte specialiştii să analizeze serios acest demers înainte de a fi pus în practică.

„Atunci când sunt ţări care consideră că nu este bine, ai noştri ar trebui să se intereseze foarte, foarte serios până să pună în practică lucrurile astea", recomandă Monica Pop.

„În medicină cuvântul sigur nu există. Oamenii trebuie să fie informați aşa cum trebuie"

Mai mult, medicul reamintește că în medicină nimic nu este sigur, iar cei care "pățesc ceva din cauza unui act medical care a fost considerat şi exprimat de cineva ca fiind sigur să-şi caute drepturile cum trebuie".

„Orice fel de persoană din aceasta lume şi mai ales un medic care spune despre un act medical, oricare ar fi acela, că este sigur, este cel puţin, nu vreau să folosesc un cuvânt care îmi vine în minte acuma.

Nu există cuvântul sigur, la nimic. Există eficacitate foarte mare, dar în niciun caz cuvântul sigur. Vreau să atrag atenţia tuturor celor care pățesc ceva din cauza unui act medical care a fost considerat şi exprimat de cineva ca fiind sigur să-şi caute drepturile cum trebuie.

Acest lucru nu există! Ar fi trebuit ca oamenii să fie informați aşa cum trebuie", a spus medicul Monica Pop în cadrul emisiunii Exces de putere de la Antena 3.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
monika din mehico,dada te vaccinezi poate devii mai desteapta,lucru de evitat ptr n pesedist.de ciordit mai ciordesti?cit mai e spaga?
3
0
Ooo... Cum le stie oftalmoloaga asta depasita, pe toate. Isi face "veacu" la gadea si ciutacu.
4
2
ac medic incearca sa va faca sa intelegeti ca poate, exista motive pt care dansa ia ac. pozitie.Dar nu le poate spune ca este d ii cc tt aa tt uu rr aa
4
2
daca tu aveai studiile ei, erai cel putin medic ,asa ca ce ...invarti de te bagi in ...gradina doamnei?
3
5
O, Doamne! Mare-i gradina ta si ....ce desteapta se da baba asta depasita si "vopsita". Babornita!
5
4
De unde ai dedus tu asa ceva si mai ales cine-ti da voie sa jignesti o doamna dobitocule!
6
5
O fi fost medic dar acum e o dobi toa ca .. Omicrin infecteaza mai ales copii..
6
11

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367