REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Draftul acuzării lui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare este redactat de PSD în proporție de 85%

Draftul acuzării lui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare este redactat de PSD în proporție de 85%

Replica API 18 decembrie 2018 | 02:11 382

Draftul documentului prin care PSD intenționează să ceară în Parlament acuzarea președintelui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare „este redactat în proporție de 85%” și se află în posesia deputatului Mircea Drăghici, au declarat pentru ȘTIRIPESURSE.RO surse social-democrate.

Surse din conducerea PSD au declarat, duminică seară, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, că sesizarea de înaltă trădare „este scrisă în proporție de 85% și vizează întreaga activitate a Președintelui de când a depus jurământul și până la sfârșitul lunii octombrie”.

De asemenea, documentul vizează „toate acțiunile dar și inacțiunile de mediere pe care Președintele era obligat prin prerogativele constituționale să le efectueze în acest mandat”.

În cuprinsul documentului se face referire și la „refuzul Președintelui de a revoca miniștri la cererea prim-ministrului”, au adăugat sursele citate pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Draftul se află în posesia deputatului PSD Mircea Drăghici.

Potrivit surselor citate, sesizarea ar putea să fie depusă în Parlament „imediat după ce începe sesiunea extraordinară pentru adoptarea bugetului pe 2019”.

Potrivit Constituției, propunerea de punere sub acuzare a Prșeedintelui României pentru înaltă trădare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută. Pentru ca șeful statului să fie pus sub acuzare, e nevoie de votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a solicitat social-democraților, duminică, la Parlament, să depună o plângere pentru înaltă trădare pe numele şefului statului, Klaus Iohannis.

"(...) Iohannis, care într-un mod prin care trădează interesele României spune de foarte mult timp că Guvernul României, că România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Asta este act de trădare a intereselor naţionale ale acestei ţări, practicat de Klaus Werner Iohannis. Domnule Drăghici, domnule Mircea Drăghici, împreună cu domnul Iordache, care este prieten la cataramă cu domnul Iohannis şi cu sprijinul de specialitate al domnului Toader, vă rog ca după Anul Nou să depuneţi acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis," a declarat președintele PSD, la Consiliul Național al partidului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si daca e draft, inseamna ca nu va fi trimis. PSD, poporul te vrea in gura leului. Trimite mail-ul !
2
0
Uitati-va cine a ajuns sa conduca acum RO si noi stam ca prostii si ne uitam la ei in loc sa-i luam cu parul sa se ascunda singuri in puscarie de furia poporului! Toate corvetele lu DRACnea fac stiptiss in parlamentul RO si toti borfasii stransi ciorchine in jurul lui fac LEGI doar pentru HOTI. Mai avem si un IMN..si nu ne DETEPTAM DE LOC! Tot adormiti suntem si-i lasam pe toti golanii sa ne scuipe-n obraz! Ne uitam cum ne fura banii din Buget, cum ii impart HOTII intre ei si...TACEM. Pana cand!
4
3
numai pe DRAGNEA nu am putut sal cumpar
5
2
o luna daca pensiile intarzie , psd devine istorie ..........numai aiureli vb si dragnea ...........asa de dragul de a se auzi . nasol cand vb singur acasa in fata oglinzii
4
0
Slugilor sa.mi sugeti piticul sa nu faceti ca inamicul.
5
1
are dreptate psd...
5
3
Motto : MUIE cu Spuma Vesnica tuturor JAVRELOR Hastag - PNL-EPRE
5
6
Prostovanul de Orban a declansat stilul asta de a face acuzatii. Ce sa vezi,Iohannis chiar nu este azi presedinte,ci candidat la presedentie,asa ca-l doare fix in cur de urmarile actiunilor lui impotriva romanilor. Pe el il intereseaza sa mobilizeze propaganda impotriva unui partid si atat. O lichea impinsa de la spate de niste secaturi. Debredeii si interlopii de la hastag abia asteapta semnalul pentru vandalizari,de asta e in stare hoarda salbatica si decrepita a lui Iohannis ,Orba si USR. NIste banditi ce se dau liberali ca hotii ce se dau instalatori si jefuiesc batranii.
5
9
Acuzatia asta da bine la poporul pesedist si la infractori,adica aliatii lui Dragnea.Ti-ai dracului de jeguri pesediste.Ura noastra este si mai mare.Cred ca ne vom bare in cele din urma.Puslamalele dracului !
9
4
Daca e tradare s-o stim si noi . Futututi morti ma-ti de infractor , tu indraznesti sa vorbesti , tu un infractor ordinar de cea mai joasa speta . ITI VINZI TARA JEGOSULE SI MAI DESCHIZI GURA .
8
2
Prostii neocomuniste pentru o buna parte din populatia needucata.
10
4
CIRC ORDINAR - PSD stie ca nu poate obtine doua treimi din voturi cand abia se chinuie cu o majoritate simpla. In schimb, da bine la imbecilii suporteri sa spuna ca Iohannis e acuzat de inalta tradare in timp ce seful lor doar de furt - si condamnat de 2 ori
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614