REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dragnea anunţă că Tăriceanu va sesiza Curtea Constituţională cu privire la dosarul Belina

Dragnea anunţă că Tăriceanu va sesiza Curtea Constituţională cu privire la dosarul Belina

Replica API 10 octombrie 2017 | 00:00 342

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat luni, după o întâlnire cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că acesta din urmă va sesiza Curtea Constituţională pentru a reclama un posbil coflict juridic între Guvern şi DNA apărut în urma declanşării de către procurorii anticorupţie a anchetei privind emiterea hotărârii de Guvern prin care Lacul Belina şi Braţul Pavel au fost trecute din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a Consiliului Judeţean Teleorman.

”Cred cã sesizarea o va face domnul preşedinte Tãriceanu. Nu ştiu ce va face Guvernul, pot fi mai multe variante. Ştiu cã domnul Tãriceanu mi-a zis cã intenţioneazã sã facã aceastã sesizare”, a susţinut Liviu Dragnea la finalul unei întrevederi cu omologul său de la Senat, Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat de ce s-a ajuns la această decizie din moment ce sesizarea către CCR trebuia scrisă de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi înaintată chiar de către Guvern, Dragnea a spus că a uitat să ceară o explicaţie.

Pe 29 septembrie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că, atunci când ministrul Justiţiei va veni cu proiectul de sesizare, Guvernul va sesiza CCR în legătură cu anchetarea de către DNA a adoptării unor HG, liderul PSD adăugând: ”dacă ministrul vine într-adevăr”.

Întrebat dacă va fi sesizată CCR pe această temă, Dragnea a răspuns: ”Din moment ce ministrul Justiţiei a venit în Guvern şi a prezentat o serie de argumente care ar sta la baza acelei sesizări, înseamnă că sunt şanse să apară sesizarea”.

Liderul PSD a precizat că această decizie nu se ia în forul politic al partidului. ”Ministrul Justiţiei, chiar dacă văd că a început să fie atacat de cei care îl lăudau la un moment dat, am înţeles că va veni un proiect de sesizare bazat pe argumentele pe care le-a prezentat în notă sau în memo la Guvern. Când va veni, cred că vor fi argumente suficiente pentru ca Guvernul să sesizeze CCR, dacă ministrul vine într-adevăr cu ele”, a mai declarat Liviu Dragnea.

La rândul său, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat că decizia privind sesizarea CCR în legătură cu posibilitatea ca procurorii să ancheteze hotărâri de guvern revine Executivului, însă redactarea documentului este făcută de MJ şi ar putea fi gata până luni. Toader a precizat că judecătorii constituţionali vor trebui să precizeze dacă, în condiţiile în care deja Curtea a stabilit că procurorii nu pot face anchete în ceea ce priveşte ordonanţele, pot face astfel de anchete vizând hotărârile de guvern, scrie news.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tu vrei sa sesisezi,CE anume,CA esti UN condamnat penal,si CA nu teau ridicat,Inca?mult nu Mai ai puscariasule si tu si satana de Dragnea,si urita barbat Servil,si babaciunea ciumata Plumb,Alta coarda penala,a-ti furat tot di Tara ,si tot tu vrei sa sesisezi,ptr CE?,puscariasule vei crapa si tu cu ceilalti dictatori,veti fi spinzurati Fara mila,javrelor
2
0
Pentru antevorbitorul meu: Mars javra!
0
1
Tu sesisezi hotule !? Iti ajuti prietenul la fel de hot si penal ?! Sa va fie rusine amandurora !
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367