REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dragnea anunţă trimiterea Corpului de control al premierului la Poşta Română

Dragnea anunţă trimiterea Corpului de control al premierului la Poşta Română

Replica API 8 mai 2018 | 22:09 386

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că premierul a decis trimiterea Corpului de control la Poşta Română, urmare a problemelor în virarea pensiilor.

”Un subiect discutat de noi (în şedinţa PSD – n.r.) se referă la modul de plată efectivă către pensionari. Au apărut (probleme cu plata pensiilor - n.r.) în ultima perioadă în anumite judeţe, ceea ce este inadmisibil, în condiţiile în care Guvernul a transferat la timp banii către Poşta Română. Sigur că doamna prim-ministru a cerut explicaţii la ministrul Comunicaţiilor şi de la conducerea Poştei Române şi am aflat astăzi cum stau lucrurile. Doamna premier ne-a informat că a dispus deja Corpului de control să facă o verificare atentă şi serioasă cu privire la această situaţie”, a anunţat Dragnea după şedinţa BPN al PSD.

Liderul PSD a menţionat că în 2016 Guvernul de atunci a început, după aprobarea unui memorandum, un proces de recapitalizare a Poştei Române, iar Fondul Proprietatea, care este acţionar cu 20% la Poşta Română, s-a opus şi se opune în continuare, punând condiţia de a participa la acest proces de majorare a capitalului social, punând condiţia privatizării Poştei – decizie cu care nu a fost de acord niciun Guvern de până acuma şi nici actualul Guvern, conform news.ro.

”S-a spus la un moment dat că această majorare de capital ar reprezenta un ajutor de stat, Poşta Română a decis să facă testul investitorului, a angajat o companie foarte serioasă, care a făcut această analiză, a prezentat-o Consiliului Concurenţei, care a spus că nu este vorba despre un ajutor de stat, deci tranzacţia este în regulă. În aceste condiţii, în discuţiile pe care le-a avut azi-dimineaţă doamna prim-ministru cu miniştrii de resort şi cu conducerea Poştei Române, au stabilit un calendar foarte strict în ceea ce priveşte plata pensiilor. Acum plata se face între 9 şi 28 ale lunii, rămânând 30 sau 31 pentru pensionarii care nu au fost găsiţi acasă de către factorii poştali şi să meargă la ghişeu să îşi ia banii. S-a decis, ca să nu mai existe niciun fel de confuzie, ca pensiile să fie plătite până în data de 15 ale lunii. La 1 ale lunii se virează banii către Poşta Română, după care încep aceste proceduri. Calculul este făcut că în nouă zile se pot achita toate restanţele sociale şi pensiile”, a anunţat Liviu Dragnea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate verifica si programul de lucru al postasului din cartier releu, el vine la ore 9.00 si pleaca acasa la 14.00!
5
0
Tara te vrea imbracat in costum de brad!!!!!
4
0
da ce teaba are el?Vasileasca ce pazeste dar de fapt nici una nu este in stare de nimic danseaza cum le canta dragnea
4
0
ba da de ce dragnea trimite corpul de control al premierului la o institutie care a furat si fura pt pesede? dancila ce zice ca parca ea era premier ?
6
0
si noi te trimitem pe tine, insotit de haita ta de hoti si borfasi, direct la puscarie- pe viata
3
0
Mustata lu dracnea miroase a urina tanase
3
1
Bravo PSD bravo PSD
2
6
Desteptule,daca 30 si 31 cade sambata si duminica cand isi ridica omul pensia, il purtati pe casele de pensii judetene care pot fi la zeci de km de domiciliu, pentru varste la care deplasarea chiar e o problema.Destepti sunteti, v-au tunat si v-au adunat.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614