REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Dragnea către ministrul Mediului: Codul silvic este inaplicabil, hoția din pădurile României trebuie complet stopată

Dragnea către ministrul Mediului: Codul silvic este inaplicabil, hoția din pădurile României trebuie complet stopată

Replica API 21 decembrie 2015 | 00:51 249

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și fostul ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană, susțin sâmbătă, într-o scrisoare deschisă către actualul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, că 19 acte normative necesare Codului silvic se cer "urgent promovate" - 5 Hotărâri de Guvern și 14 Ordine de Ministru - și atrag atenția că "fără această legislație subsecventă, Codul silvic este inaplicabil". "Ați moștenit două arme importante în bătălia împotriva tăierilor ilegale : Radarul pădurilor și noul Cod silvic. Codul silvic vine în completarea Radarului, împotriva tăierilor ilegale, dar nu numai. Doar că, pentru a putea fi implementat, are nevoie de o legislație subsecventă. 19 acte normative necesare Codului silvic se cer urgent promovate: 5 Hotărâri de Guvern și 14 Ordine de Ministru. Pentru elaborarea lor este obligatorie consultarea tuturor actorilor implicați: proprietari de păduri, administratori de păduri, industria mobilei, Asociația Forestierilor din România. Nu am observat niciun început de dezbatere, nicio abordare incipientă, fapt ce ne îngrijorează foarte tare, deoarece, fără această legislație subsecventă, Codul silvic este inaplicabil", arată reprezentanții PSD, în scrisoarea deschisă adresată sâmbătă ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer.

În document, Liviu Dragnea și Doina Pană mai arată că, în plus, la ora actuală, pe piața lemnului s-a creat "un adevărat haos".

"S-a ajuns în situația în care, dacă nu interveniți urgent, sectorul va intra în colaps. Întreg sectorul, inclusiv industria mobilei. Știți că, din disperare, au fost boicotate deja licitațiile în 6 județe. Vorbim despre peste 100.000 de locuri de muncă existente în sector și de un aport către PIB uriaș", arată semnatarii PSD.

Aceștia își exprimă speranța că actualul ministru va reacționa la acest semnal de alarmă și se va apleca "la modul cel mai serios și foarte urgent pentru rezolvarea problematicilor prezentate".

"Așteptăm cu interes implicarea dumneavoastră și în alte demersuri ce au fost începute și trebuie doar continuate, pentru ca hoția din pădurile României să fie complet stopată: operaționalizarea funcției statistice a SUMAL și implementarea în totalitate a sistemului FMIMS", se încheie scrisoarea adresată ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108