REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.4° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Dragnea: Descentralizarea, în conţinut, nu-mi creează foarte multă mulţumire

Dragnea: Descentralizarea, în conţinut, nu-mi creează foarte multă mulţumire

Replica API 20 noiembrie 2013 | 00:00 169

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, că forma proiectului privind descentralizarea adoptată prin angajarea răspunderii nu-i aduce din punct de vedere al conţinutului "foarte multă mulţumire", precizând că discuţia pentru descentralizarea altor domenii va continua. Dragnea a fost întrebat dacă este mulţumit de forma proiectului de lege privind descentralizarea în forma pe care Guvernul şi-a angajat răspunderea. "Forma mă mulţumeşte, conţinutul nu-mi creează foarte multă mulţumire, dar sunt un om realist şi cel mai important lucru este că s-a făcut această breşă în structura asta foarte puternică de la nivelul Bucureştiului pe care o susţin foarte mulţi oameni din eşalonul doi-trei din administraţia centrală", a declarat Dragnea. El a mai afirmat că "descentralizarea" este un proces continuu şi speră că anul viitor sau peste doi ani vor fi descentralizate şi alte instituţii.

"Discuţia despre domeniile care nu s-au descentralizat va continua. Că decizia va fi luată anul viitor sau peste doi ani de zile, când sperăm să înfiinţăm regiuni administrative, este o cu totul altă discuţie. Eu nu voi înceta niciodată să susţin acest punct de vedere, despre poliţie. Poliţiştii care ar fi fost transferaţi sub autoritatea primarilor de oraşe şi municipii nu ar fi avut nimic de suferit, ba dimpotrivă. Ar fi păstrat toate drepturile, în plus ar fi putut să primească beneficii în plus de la primării", a declarat Dragnea, conform mediafax.ro. El a menţionat că poliţia locală există în cazul municipiilor care îşi permit, iar cele care nu pot susţine acest lucru nu au servicii de poliţie locală. Vicepremierul a afirmat că amendamentele acceptate de Guvern privesc anexele la proiectul descentralizării unde au fost modificate repere de înregistrare ale imobilelor transferate, în urma discuţiilor cu aleşii locali. "Un amendament important pe care l-am preluat a fost unul care se referă la preluarea la direcţiile de sănătate publică şi a laboratoarelor de analiză", a mai afirmat Dragnea. El a mai afirmat că actualii şefi ai instituţiilor judeţene descentralizate vor rămâne în funcţii. Vicepremierul Liviu Dragnea a mai declarat la finalul şedinţei celor două Camere ale Parlamentului că în anexele la legea descentralizării sunt prevăzute distinct normele de personal şi cheltuielile aferente pentru personal şi pentru bunuri şi servicii, conform mediafax.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369