REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dragnea, despre gazele de şist: "Noi ne certăm fără să ştim dacă avem gaz în subsol sau nu, fără ca cineva să fie lăsat să facă prospecţiuni"

Dragnea, despre gazele de şist: "Noi ne certăm fără să ştim dacă avem gaz în subsol sau nu, fără ca cineva să fie lăsat să facă prospecţiuni"

Replica API 5 aprilie 2013 | 00:00 102

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că românii "ar trebui, ca naţie", să aibă "o altă abordare, mai pragmatică", în ce priveşte exploatarea gazelor de şist. "Aici ar trebui, ca naţie, să avem o altfel de abordare, mult mai pragmatică. Noi ne certăm deocamdată în România, fără să ştim ce avem sub noi, dacă avem gaz în subsol sau nu avem, fără ca cineva să fie lăsat să facă prospecţiuni", a spus Dragnea, care a invocat exemplul Statelor Unite ale Americii, unde se exploatează gaze de şist, afirmând că nu a auzit ca americanii să se fi opus acestor exploatări, notează cotidianul.ro. "Exploatarea şi comercializarea gazelor de şist au făcut ca preţul gazelor în această ţară, care - sigur - nu este aşa de importantă ca România, să scadă foarte mult. Şi n-am văzut demonstraţii în America, n-am văzut cutremure în America, n-am văzut alunecări de teren", a afirmat vicepremierul PSD. "Suntem în 2013, şi eu zic că trebuie să ne uităm mai cu atenţie la cei care instigă la asemenea demonstraţii, care au fost şi prin zona Bârladului, şi probabil s-au încercat şi în zona Constanţei", a spus el, conform cotidianul.ro "Gazele de şist reprezintă pentru România o oportunitate pe care nici nu o bănuim, şi anume să contribuie serios la dezvoltarea industriei, a economiei, pentru că un preţ al gazelor mai mic ar putea ajuta dezvoltarea economiei. Deci, ar trebui să avem o abordare mult mai normală", a spus Dragnea.

Mai multe declaraţii: cotidianul.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367