REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Dragnea, întâlnire cu Huiman Yi: Ne-au transmis decizia lor de a finanţa proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă

Dragnea, întâlnire cu Huiman Yi: Ne-au transmis decizia lor de a finanţa proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă

Replica API 24 iunie 2014 | 00:00 165

Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administraţiei Publice, a avut luni, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, o întâlnire cu Huiman Yi, preşedintele Băncii Industriale şi Comerciale a Chinei (ICBC).

"Am discutat câteva chestiuni importante pentru noi. Domnul preşedinte a prezentat interesul foarte clar şi decizia conducerii Băncii Industriale şi Comerciale a Chinei de a susţine financiar proiectele de investiţii convenite de cele două Guverne", a declarat viceprim-ministrul român, la finalul întrevederii. Este vorba despre proiectele de investiţii în reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă şi despre proiectele de investiţii în celelalte capacităţi de producţie energetică aflate în faze de negociere avansate cu autorităţile române.

Liviu Dragnea a subliniat că unul dinttre cele mai importante subiecte discutate luni se referă la proiectul Cernavodă: "Ne-au transmis decizia lor de a finanţa atât proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, cât şi celelalte proiecte de producţie energetică -Târniaţa- Rovinari, în primă fază".

Viceprim-ministrul a arătat că Banca a anunţat decizia fermă de a susţine investiţia în infrastructura feroviară pe care statul român doreşte să o realizeze cu parteneri chinezi, în special trenul de mare viteză. Conform discuţiilor, Banca este interesată să faciliteze companii care au afaceri în România în domeniul agricol, dar şi companii din China interesate să investească în agricultură. De asemenea, susţine un proiect foarte important de energie eoliană în ţara noastră. Totodată, ICBC analizează posibilitatea ca, în perioada următoare, să deschidă o filială şi în România, ţinând cont şi de modul de derulare a investiţiilor negociate. Banca a stabilit deja o echipă care va fi permanent aici la finalizarea negocierilor.

"Anul trecut, când primul ministru al Chinei, Li Keqiang, a vizitat România, cele două ţări au semnat o serie de documente importante. Vizita noastră actuală are ca obiectiv să monitorizeze îndeaproape proiectele şi cum poate contribui ICBC cu servicii financiare la implementarea lor", a precizat Huiman Yi, preşedintele ICBC.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614