REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dragnea: Legea salarizării nu se poate aplica fără transferul contribuțiilor

Dragnea: Legea salarizării nu se poate aplica fără transferul contribuțiilor

Replica API 6 octombrie 2017 | 00:50 440

Liderul PSD, Liviu Dragnea, susține că ar fi avut și el aceeași reacție la protestele sindicaliștilor ca premierul Mihai Tudose - care a spus că ar putea să ia în calcul renunțarea la transferul contribuțiilor - și a explicat că legea salarizării nu poate fi pusă în aplicare fără trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, notează Agerpres.

"Vreau să spun că și eu aș fi avut poate aceeași reacție și vreau să explic asta, pentru că s-a discutat cu sindicatele și ieri, și astăzi și se discută și mâine. Aș vrea să și spunem despre ce este vorba, cu tot respectul față de mișcarea sindicală", a precizat Liviu Dragnea, joi seara, într-o emisiune la RTV.

Președintele PSD a exemplificat cu situația din sistemul public de sănătate și a subliniat că trebuie făcută diferența între venituri, care pot scădea, și salarii, care nu vor scădea în urma transferului de contribuții și aplicării legii salarizării.

"Fondurile pentru cheltuielile salariale în 2017 sunt undeva la 14 miliarde de lei (în sănătate — n.r.). Pentru 2018 ca efect al legii salarizării acest fond crește cu 2,9 miliarde. Să zicem 3 miliarde de lei în plus la salarii pentru anul viitor. Sigur că îți pui întrebarea, dacă cele 3 miliarde de lei în plus generează proteste. Discutăm de 32.000 de oameni din sistemul de sănătate cărora le pot scădea veniturile, nu salariile. Asta este o chestiune pe care o poți aborda separat, punctual și știu că premierul, dacă nu a făcut-o, sper să ceară, dacă nu mâine, zilele următoare, să vedem de ce n-au venit informațiile de la Ministerul Sănătății când ministrul Muncii și noi în Parlament lucram la legea salarizării, mă refer la informațiile legate de salarii. Eu am înțeles astăzi că n-au vrut să dea informațiile de acolo niște funcționari pentru că, vezi Doamne, sunt date cu caracter personal", a spus liderul social-democraților.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa nu se aplice legea, mare inginerie, in nici o tara nu se aplica asa ceva, dar ce pretentie sa avem de la parlamentarii nostrii care sunt niste dobitoci patentati
0
0
mai penalule ordinar, mult te mai rabda pamantul? Cine esti tu sa dispui de vietile noastre, cum iti permiti sa dai legi numai ptr voi, v-ati marit salariile, nu ti-a rosit obrazul de rusine, ce este in mintea ta cu un salariu de 16500 lei plus spaga tripla, te compari cu un amarat cu o pensie de sub 1000lei si ca el sun milioane, care se lupta sa traiasca? SPER SA DISPARI URGENT LA PUSCARIE cRED TOTUSI CA ESTI BOLNAV BANUL DEZUMANIZEAZA, FURTUL ITI DA SATISFACTIE, NU MAI ESTI OM CI O CANALIE
2
0
MOARTE DRAGNEA! SA SUGI PULA, TU SI TOATE CURVELE SIDOASE SI SIFILOASE PE CRE LE-ATI PUS VOI SECRETARE! HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO! MOARTE BAIETILOR DESTEPTI! MUIE SRI! MOARTE CELOR CARE CUMULEAZA PENSIA CU SALARIUL DE LA STAT!!!
4
0
in gura de olteni libidinosi
3
0
intai promit salarii marite acum spun ca nu se poate decat cu trecerea contributiilor la salariat, nu ramane decat sa speri ca lasa dracu asa cum era fara mariri fara nimic ca nu mai iau oamenii salarii, ai dracu hoti mincinosi ticalosi
7
0
Ma,futu-te in gura de tatar imputit,iar ai vorbit?dute si tu in gitii matii de musulman nenorocit si sclav ciuma bolnava,dute si tu cu puscariasul dragnea si cu musulmanca barbat Servil direct la puscarie ,dar ma Mir cum de nu teau linsat Inca cei din mangalia,la cit cacat maninci,gunoi ce esti,o sa arzi si tu de viu,CA toti ciumatii psd
10
1
Stiu ca sunteti capabil si va admir din suflet pentru ca sunteti modelul meu de politician modern. Sunt mandru ca sunt membru marcant si apreciat al PSD Mangalia. Numai noi putem sa vrem binele Romaniei.
0
15

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367