REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dragnea: Modul de organizare și dimensiunea finanțării protestelor din Piața Victoriei arată o organizare profesionistă

Dragnea: Modul de organizare și dimensiunea finanțării protestelor din Piața Victoriei arată o organizare profesionistă

Replica API 6 februarie 2017 | 06:15 433

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a apreciat că modul de organizare și dimensiunea finanțării protestelor din Piața Victoriei arată o organizare profesionistă, chiar dacă există oameni care participă la aceste acțiuni din convingere.

El a mai apreciat că organizarea unor manifestații și a unor contramanifestații în București și în provincie ar putea duce la situația în care "această țară este sfâșiată".

"Cine are de câștigat? Probabil că și unii din țară, dar sigur au de câștigat unii din jurul nostru, din jurul acestei țări. Este o situație destul de complicată în R. Moldova, sunt pretenții ale noului președinte, care vorbește de Moldova mare, există și alte mișcări în interiorul țării, există un context european, un context regional și un context internațional, în schimbare, după alegerea președintelui Americii. În România, numai asta nu trebuie, o asemenea tulburare. Modul de organizare, dimensiunea finanțării acestor proteste — astăzi am înțeles că au venit cu autocare, cu microbuze, cu trenuri foarte mulți oameni aduși din teritoriu (...) — arată o organizare profesionistă. Asta nu arată o organizare spontană. Asta nu e un miting spontan, adică nu e numai spontaneitate. Există în spate organizare. Sunt oameni care pur și simplu vin pentru că așa cred, sunt supărați, e dreptul fiecăruia...", a declarat liderul PSD la România Tv, conform Agerpres.

El a adăugat că este foarte greu de precizat cine e responsabil pentru o astfel de organizare, dar și-a exprimat convingerea că instituțiile statului care vor să acționeze în spiritul stabilității acestei țări vor obține informațiile respective.

"Ordonanța a fost doar un pretext, un pretext al celor care au incitat enorm de multă lume de bună credință să iasă în stradă, prin dezinformare. Astăzi s-au publicat, am înțeles, stenogramele ședinței de guvern în care a fost aprobată o ordonanță a Guvernului Cioloș care a conținut o sută și ceva de modificări ale Codului penal. Tot într-o zi. Am înțeles că motivată tot de urgența generată de acel interval de 45 de zile, după care o decizie a Curții Constituționale anulează practic un articol din Codul penal. De la alegerile prezidențiale încoace, miza a fost PSD. PSD să fie rupt, divizat, sfâșiat, eventual, pentru a nu avea șansa să explice românilor ce se poate face pentru ei bine", a mai declarat liderul PSD.

Dragnea a susținut că în acest moment toți românii așteaptă un mesaj de la președintele României.

"Nu eu am fost în stradă să incit oamenii. La primul miting, domnul președinte Iohannis a fost în stradă. Nu știu ce alte instituții mai sunt implicate, în schimb am văzut și eu, ca și dvs, conducători de multinaționale — companii care sunt bine primite și vor fi bine primite în continuare—, dar mi s-a părut mai mult decât incorect ca președintele unei bănci străine, un cetățean străin, să protesteze împotriva Guvernului. Normal, poate e supărat pentru legea dării în plată sau pentru alte lucruri, pe care noi le-am făcut pentru români. (...) Cine va plăti? Toți vom plăti, toți românii vom plăti această perioadă, generată nu de această ordonanță. Și-a asumat ministrul Justiției o comunicare defectuoasă, atât înainte, cât și după aprobarea respectivei ordonanțe. Acesta a și fost motivul pentru care prim-ministrul a decis să retragă ordonanța, pentru a arăta că nu există interesul cuiva anume pentru asta. Dar, în același timp, acum, încet-încet se vede că nu aceasta a fost miza, a fost doar un pretext", a arătat el.

Dragnea a subliniat că PSD nu a organizat protestul din fața Palatului Cotroceni, dar că există presiuni din teritoriu, de la liderii de organizații, în vederea organizării unor contramanifestații.

"Am vorbit cu mulți conducători de filiale de la PSD, care au presiune foarte mare de la președinții de organizații locale, care la rândul lor au presiune foarte mare de la oameni, care spun un lucru foarte simplu: 'Vrem să ne apărăm votul din 11 decembrie. Nu suntem de acord ca votul nostru să fie furat, nu suntem de acord ca măsurile pe care le-am votat să nu fie puse în practică'. Pentru a încerca să stăpânim această dorință, am avut acea discuție din coaliție și cu premierul Grindeanu și decizia premierului de a abroga ordonanța are la bază și acest lucru, în principal, cu speranța că acei care contestă ordonanța de câteva zile, nemaiavând obiect, ar trebui să se retragă", a spus el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ma-ta avand vata jos , si-a asortat gura calda si botoxata cu pula lui dragnea . Felicitari , te poti inscrie la cuvant .
1
1
ce tupeu are, minte face matrapazlacuri si hotii noaptea sedinte asta este ca, capra aia raioasa,la cat minte crede si el,Ceausescu marea alocatia cu 100 lei el mareste salariu pt cei fara experienta ,oare are psihologicul facut, oare ce le-a promis slugilor sau ii are cu ceva la mana de inghit toate tampeniile lui dragnea?
6
5
Nu mai cocalar de Teleorman sunt doar cei 82% care nu au votat ciuma rosie si vor sa te calce pe gat!
6
5
Domnule Dragnea,sunteti speranta milioanelor de romani.Nu cedati!
8
10
Ar putea sa faca o vizita in IRAN, la intoarcere poate vede care este realitatea!
1
4
Nu e o organizare profesionala, poporul nu mai vrea dictatura, nu-i mai vor pe Iliescu & Co care te-au educat care te-au anvatat cum sa-i aperi pe toti fostii comunisti. Poporul vrea democratie .
7
5
mai nicoleta mai bine realizai si asortai cu vata in nas aia care iti sunt dragi tie?ca tot raul dorit altora se intoarce inzecit
4
1
Mai livache acum am realizat cu ce se asorteaza cel mai bine mustata ta...cu niste vata in nari...zombie depravat...
5
6
a incercat sa se ascunda de la judecata dar nu ia mers asa ca se va duce la parnaie....Asa e dragneo?
8
4
tu esti nascut intre carpati dintr-o mama si multi tati . Muistule , tu nu vezi ca oamenii chinuie copiii pt 50 de lei , occidentul vrea divizarea romaniei , iar multinationalele plang ca nu mai pot scoate banii din tara . ASTA ESTE MOTIVUL PT CARE OAMENII SUNT PLATITI SA IASA IN STRADA .
4
7
PSD-istii o fac pe-a nevinovatii, dar nu s-a gandit nimeni de ce au dat OUG 13 in miezul noptii, nu ei au scos oamenii in strada cu minciunile lor, chiar va lasati manipulati, daca nu aveau nimic de-ascuns dadeau ordonanta ziua, in campania electorala au pomenit ceva de ordonanta, dece atata graba??????
6
6
da? sa iti fie rusine corporatistului care esti bogat de dai pe afara cu prostia ce ai nenorocitule cu pensionarii ca nu mananca din corporatia ta a muncit si isi ere drepturile cum incurajati tinerii ??? prin nemunca prin somas nu poti sa angajezi un tanar pentru ca nu stie nimic ce schimbare vreti sa facti in strada
2
4
Da, d-le Dragnea, sunt foarte bine organizati, si sti si de ce ?! Nu mai vor dictatura, ignoranta, coruptie si minciuna. Acolo, in strada sunt corporatistii, doxa de carte si cu mult bun simt, pe care tu, nu-i mai poti manipula, chiar nu. Gata, s-a umplut paharul !! Manipuleaza-ti pensionarii, carora le-ai dat 30 de lei la pensie, si care au lasat o revolutie neterminata 27 de ani !? ... Sa lasam tinerii, sa-i incurajam, sa-si decida viitorul lor si al copiilor lor, ei chiar merita o schimbare in mult mai bine, ei chiar stiu ce vor, sunt motivati. Multumesc !
11
4
Probabil va intrebati cum reuseste Dragnea sa hipnotizeze oamenii din guvern sa nu miste. Foarte simplu, tigani raketi de Teleorman. Pot fi vazuti in statiunea Neptun. Au primit tot centrul in schimbul loialitatii.
8
5
Asta este intrebarea care macina pe toata lumea! Ii dai pe astia jos, ca vrei si este dreptul tau pe care ti l-ai rezervat in ziua votului dar ti l-ai exprimat in strada! Dar pe cine pui in loc? Tehnocarti care nu fac nimic? Tineri care nu stiu inca cum merge treaba? Batrani comunisti? TarfE versate? Pe cine? Te duci tu? Pe cine pui in loc?
5
2
inseamna ca suntem mai buni si profesionisti decat voi. noi 600000 voi 600.lasati va de treaba baieti!
6
2
Au fost 'violente' in Piata Victoriei!... Lumea s-a intors cu spatele la carul de televiziune RTV!
8
4
Cu parere de rau ,pt Romania,olteanul asta este un bou si nu a priceput nimic!Voi credet ca toata lumea este ca voi,hoti,tradatori si spagari.La voi mita electoralaafost dusa la nivel de opeta de arta.Sunteti o gasca de penali care,daca plecati din scaunele guvernului ,nu mai sunteti nimic,zero barat.
15
4
Pana acum cateva luni, marea masa a romanilor doreau eliminarea lui Ciolos si venirea PSD. In decembrie, PSD a castigat alegerile in mod democratic, iar PNL si USR nu au acceptat rezultatul motiv pentru care au inceput demersuri pentru lovitura de stat, chipurile, mai nou, prin alegeri anticipate. Au gasit pretext cu ordonanta, dar oricum gaseau un altul sa-si recapete electoratul, ptr ca se cunoaste caracterul infect al romanilor sa fie vesnic nemultumiti! Sa dea Dzeu sa vina Ciolos sau sa-l puna pe Nicusor Dan, Prim Ministru si atunci, NIMENI nu o sa mai recunoasca ca a fost la protest!
8
12
Mai bine hai sa dam moldova nostra Basarabiei , si tinutul secuiesc ungurilor ca m am saturat, iesite in strada ptr PNL si USR ajutate de Germania . GERMANIA vrea rupta tara in 3 .
5
8
Iesi afara javra ordinara...
12
11
Ai paranoia
13
6
MANANCI CACAT DRAGNEO!!!
17
9
Acum se vede de ce sustinere mai beneficiati sobolanilor.Voi sunteti in stare sa sacrificati o tara sa scapati voi bolsevicilor. Acum imi dati dreptate ca nu trebuie sa vi se urce la cap ca ati luat 18% din total cetateni cu drept de vot. Ai gresit vei plati PENALULE. Suntem mai uniti ca niciodata in fata voastra hotilor. Demisia este solutia. Au fost acumulate mult prea multe nemultumiri sa se detensioneze situatia. Cate zile vrei sa mai protestam? Cea mai buna solutie este sa constientizati unde ati adus tara asta si sa faceti ce este bine pentru tara, altfel veti pierde si unii si ceilalti
17
7
E agenturili straine si romanii vanduti Occidentului decadent ... Bai Dragnea , paranoia scrie pe fruntea ta si mai scrie prostie , tembelism , nesimtire , tupeu de derbedeu teleormanean , bisnitar notoriu si lipsit de caracter ! Hai , valea !
18
9
Dragnea crede ca toata lumea este la fel de jigodie ca el si Tariceanu. A uitat lepra ca acum 2 luni se lauda ca el este buricul pamantului si toti trebuie sa stea drepti. Uite javra ca nu-i asa.Normal ca romanii s-au organizat, ce credeai ca toti suntem idioti si pomanagii ca cei care te-au crezut si au votat psd? Acum vine scadenta si psdistii cu cap vor scuipa gasca lui Dragnea ca pe un coaja de seminta!
17
11
la munca poponarilor
7
13
...dl dragnea motivul de iesit dumneata l-ai oferit...iar restul spuselor...daca taceai filozof ramaneai!!! Cred ca prostia ta se vede...esti doar un mare mincinos!!! Te-am votat, dar minti ca un copil!!!
17
7
D E M I S I A !!!
19
10
DUPA DEMISIA TA MUSTATA ...
16
10
gata,tigane oltean la parnaie cu tine !!!
20
10

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218