REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dragnea: Nu ştiu unde se află acum dosarul privind referendumul

Dragnea: Nu ştiu unde se află acum dosarul privind referendumul

Replica API 7 octombrie 2013 | 00:00 251

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu ştie unde se află în prezent dosarul său privind referendumul şi nici avocatul nu este la curent, el respingând totodată acuzaţiile de tergiversare a acestui caz. Liviu Dragnea a respins, într-o emisiune la B1 Tv, acuzaţiile privind o încercare de a tergiversa cazul, argumentând că şi-a exercitat dreptul de a studia dosarul. El a menţionat că sunt "84 sau 86 de volume" cu declaraţii ale martorilor, expertize tehnico-ştiinţifice, transcripturi după înregistrări.

"Sunt studios şi riguros. (...) M-am uitat cu atenţie să văd: din miile alea de martori care au fost audiaţi la DNA, prin biserici, pe uliţe, pe la ei acasă, cu Biblia prin maşină, domnule, o fi spus cineva m-a pus ăla să fac ceva, Liviu Dragnea. N-am văzut asta", a spus Dragnea.

Întrebat unde se află dosarul, Dragnea a precizat că nu ştie şi nici avocatul său nu este la curent. "Eu am aflat de la Traian Băsescu că dosarul meu a ajuns la Codruţa Kovesi. (...) Luăm de bun ce spune preşedintele", a declarat el.

Vicepreşedintele PSD a susţinut că principala acuzaţie care i se aduce este că ar fi adus "foloase necuvenite PSD sau USL (...) constând în prezenţa la vot". "Asta mi se pare ceva foarte grav, pentru că înseamnă că orice partid care face campanie electorală sau şeful de campanie poate să fie acuzat la un moment dat de lucrul ăsta", a adăugat el.

"Am fost acuzat că am făcut un sistem informatic şi din dosar reiese - din declaraţii sub jurământ şi alte probe - că nu am făcut acel sistem informatic. Sunt acuzat că am trimis sms-uri şi din dosar reiese că n-am trimis niciun sms. Nu prea am văzut vreo probă pe acolo. Cel mai greu lucru este să te aperi de ceea ce n-ai făcut", a mai spus Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, în emisiunea televizată Liviu Dragnea a negat că Victor Ponta ar fi greşit prin declaraţiile referitoare la înlocuirea procurorilor Lucian Papici şi Mariana Alexandru. "N-am văzut, n-am simţit (...) nicio presiune asupra justiţiei prin faptul că Victor Ponta explica nişte proceduri", a declarat Dragnea.

Totodată, el a respins acuzaţiile că ar fi intervenit pentru schimbarea celor doi procurori, Lucian Papici fiind cel care instrumentează dosarul referendumului.

"Nu mă interesează cine e procuror-şef, procuror-şef de secţie sau ce funcţii de conducere mai sunt în Parchete (...) În ceea ce priveşte dosarul ăsta, nu mă interesează pentru că în conţinutul acuzaţiilor nu există nimic la adresa mea. Vorbesc de probe. Că aşa există nişte afirmaţii", a spus Dragnea, precizând că unui procuror nu i se ia un dosar atunci când pierde o funcţie de conducere.

"Eu la interviul lui Traian Băsescu am înţeles multe lucruri, aproape tot legat de ceea ce mi se întâmplă. Am văzut presiunea foarte clară, presiune politică asupra justiţiei, în sensul că astă vară Traian Băsescu şi mai mulţi din anturajul dumnealui au făcut nişte afirmaţii îngrozitoare - c-am furat două milioane de voturi, că am dus acasă două milioane de voturi, că le-am făcut ca un David Copperfield -, şi au spus-o şi la partenerii noştri externi şi acum au o foarte mare problemă, în sensul că 'faceţi ceva cu dosarul ăsta', pentru că altfel apare că noi am minţit cu neruşinare anul trecut", a mai susţinut Liviu Dragnea.

În 6 septembrie 2012, vicepremierul Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul privind referendumul de demitere a şefului statului, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, care să garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.

sursa: mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367