REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dragnea: Nu sunt un om fricos. Nu coordonez regionalizarea tremurând că cineva vrea să facă nu ştiu ce

Dragnea: Nu sunt un om fricos. Nu coordonez regionalizarea tremurând că cineva vrea să facă nu ştiu ce

Replica API 13 iulie 2013 | 00:00 161

Vicepremierul Liviu Dragnea afirmă, răspunzând unei întrebări despre teama politicienilor de autonomie, că el nu coordonează un proces de regionalizare "tremurând de dimineaţa până noaptea că cineva vrea să facă nu ştiu ce" şi că refuză să rămână ancorat în discuţii "care nu fac bine nimănui". Liviu Dragnea a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Balvanyos, judeţul Covasna, dacă nu consideră "un fel de ameninţare" afirmaţiile reprezentanţilor CNS potrivit cărora secuii, dacă va fi necesar, vor face uz de mijloacele nesupunerii civice pentru a păstra integritatea Ţinutului Secuiesc.

Dragnea a spus că nu doreşte să comenteze cele susţinute de CNS, dar nu le consideră o ameninţare.

"Nu sunt foarte sigur cât interes politic este în această declaraţie şi mă abţin, totuşi, sunt destul de rezervat în a comenta astfel de declaraţii şi astfel de interese. Repet, trebuie să ne gândim cu toţii la interesele comunităţilor pentru care zicem că vorbim", a spus el.

Întrebat de ce politicienilor din Bucureşti le este frică de autonomia teritorială când se discută despre regionalizare, Dragnea a răspuns că el nu este un om fricos şi nu coordonează procesul de regionalizare "tremurând de dimineaţa până noaptea că cineva vrea să facă nu ştiu ce".

"Mie nu-mi este frică, nu sunt un om fricos. Îmi este greu să răspund la această întrebare care nu are nicio legătură cu sentimentele mele. Eu nu vorbesc de frică, eu nu coordonez un proces de regionalizare tremurând de dimineaţa până noaptea că cineva vrea să facă nu ştiu ce. Eu coordonez un proces care să modernizeze România şi chiar refuz să rămân ancorat tot timpul în genul ăsta de discuţie, care nu face bine nimănui. Dimpotrivă, eu spun tuturor să ne cam scoatem spaimele din suflet, să avem o abordare destul de relaxată, dacă vrem să facem dezvoltare", a spus vicepremierul.

Conducerea CNS îi scrie vicepremierului Liviu Dragnea că regionalizarea atinge drepturile minorităţilor şi că secuii nu vor lăsa ca pământul lor "să cadă pradă incompetenţei şi urii", iar dacă va fi necesar vor face uz de mijloacele nesupunerii civice pentru a păstra integritatea Ţinutului Secuiesc.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614