REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Dragnea: O companie s-a oferit să doneze combustibil pe timpul codului roşu, dar CNADNR a refuzat

Dragnea: O companie s-a oferit să doneze combustibil pe timpul codului roşu, dar CNADNR a refuzat

Replica API 3 februarie 2014 | 00:00 114

Incredibil!

Incredibil!

Constanţa s-a confruntat în ultimele zile cu fenomene meteo extreme: ninsori abundente, viscol şi ger. Poliţia, Drumurile Judeţene, şenilatele Consiliului Judeţean, au intervenit pentru a salva sute de oameni blocaţi în mijlocul troienelor. Din cauza vântului puternic, Instituţia Prefectului a decis să închidă toate drumurile. A fost singurul judeţ din ţară care a instituit această măsură. În alte judeţe, nu a fost nevoie de o astfel de măsură: zăpada a acoperit oricum drumurile şi nu s-a putut circula. În tot haosul, nici o firmă de deszăpezire nu a reuşit să facă faţă!

Autorităţile au avut parte de nopţi grele. Zile în şir drumul ce leagă Constanţa de Bucureşti a fost impracticabil. Prefectul Eugen Bola şi-a anunţat demisia vineri, după ce vicepremierul Liviu Dragnea şi premierul Victor Ponta s-au declarat nemulţumiţi de modul în care a gestionat situaţia. Prefectul a ţinut să precizeze că vântul a fost necruţător, aproape să îi dărâme pe cei care au cutezat să se aventureze pe stradă. Rafalele au atins viteze de 90 de kilometri pe oră, viscolind zăpada, dar cu toate acestea nu a murit nimeni din cauza hipotermiei. În acelaşi timp, firmele contractate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri din România (CNADNR) au bătut pasul pe loc: ba viscolul nu le-a permis să acţioneze pentru deszăpezire, ba s-au trezit cu utilajele blocate în nămeţi, fără combustibil. Companii cum ar fi colosul Rompetrol nu s-au arătat solidare cu semenii lor: nu au oferit nici un utilaj şi nu au donat combustibil! Cu o excepţie, după cum a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, vicepremierul Liviu Dragnea. Incredibil însă, şi totodată de neînţeles, dar CNADNR a refuzat donaţia! "A fost o ofertă de la Petrom, de 30 tone de motorină, dar nu a fost nevoie. Cei de la companie (CNADNR - n.r.) probabil că au considerat că este o cantitate mult prea mare şi nu au unde să o pună", a declarat vicepremierul Liviu Dragnea, prezent, vineri, la Instituţia Prefectului din Constanţa. Reprezentantul Guvernului Poanta a mai spus că de la rezervele de stat au fost deblocate fonduri pentru toate solicitările primite din ţară. "Este vorba de pâine, alimente, apă, motorină, tot ce au solicitat prefecţii din comunităţile izolate", a spus Dragnea. De la Constanţa nu au existat solicitări, Dragnea spunând că oamenii au primit pâine. Reamintim faptul că Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri a croit drum prin nămeţi ambulanţelor, iar vicepreşedintele Senatului, Nicolae Moga, a dus pâine sinistraţilor din Dunăreni cu şenilata Consiliului Judeţean.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102