REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° ConstanÈ›a Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° ConstanÈ›a Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dragnea: Sper să reluăm discuţiile pe descentralizare şi modificarea legilor administraţiei locale

Dragnea: Sper să reluăm discuţiile pe descentralizare şi modificarea legilor administraţiei locale

Replica API 14 iunie 2014 | 00:00 194

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale, şi-a exprimat, vineri, speranţa ca în perioada următoare să fie reluate discuţiile atât în ceea ce priveşte descentralizarea, cât şi finalizarea întregului pachet de modificare a legilor administraţiei locale.

Dragnea a făcut această declaraţie în cadrul unei mese rotunde, organizate la Palatul Parlamentului, la care a participat alături de preşedintele Congresului autorităţilor locale şi regionale, Herwig van Staa, asistenţa fiind formată din parlamentari, primari, reprezentanţi ai structurilor asociative ale administraţiei publice locale din România. "Eu sper ca în perioada următoare, împreună, să reluăm discuţiile şi să fiţi alături de noi privind descentralizarea, să reluăm discuţiile pentru finalizarea întregului pachet de modificare a legilor privind administraţia locală. Chiar dacă vor fi dezbateri aprinse, chiar dacă vor mai apare piedici, nu trebuie să uitaţi, stimaţi colegi, un lucru important: spre deosebire de cei care vă mai ceartă la televizor, dumneavostră aveţi la dispoziţie o armă importantă: aveţi legitimitatea dată de cei care v-au ales", le-a spus Dragnea celor prezenţi.

El a arătat că pentru Guvernul actual al României reprezintă un obiectiv major dezvoltarea capacităţi administrative, întărirea autonomiei locale, responsabilitatea autorităţilor locale, discipina financiară, posibilitatea ca fiecare comunitate locală să se dezvolte sustenabil. "Relaţia pe care MDRAP şi eu personal am dezvoltat-o cu autorităţie locale are la bază convingerea mea că România nu se poate dezvolta într-un mod echilibrat decât dacă autorităţile locale au într-o proporţie rezonabilă putere de decizie şi resurse financiare pentru a exercita această putere", a susţinut Dragnea.

Sursa: Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218