REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dragnea: UE nu ne forţează să facem regiuni

Dragnea: UE nu ne forţează să facem regiuni

Replica API 3 aprilie 2013 | 00:00 158

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marţi, la o dezbatere pe tema regionalizării şi descentralizării, desfăşurată la Academia Română, că UE şi CE nu forţează România să facă regiuni, el arătând că, în acelaşi timp, există şi adevăruri nespuse, nerostite, despre crearea regiunilor în acest an. "De ce trebuie în acest an? Nici Comisia Europeană, nici Uniunea Europeană nu ne forţează să facem regiuni. Dar, în acelaşi timp, sunt nişte adevăruri nespuse, nerostite: este sau va fi aproape imposibil ca după ce începe noul exerciţiu financiar 2014-2020 să mai putem schimba actuala structură administrativă pe baza căreia noi negociem în acest an acordul de parteneriat şi să spunem în mijlocul următoarei perioade de programare că sistemul administrativ trebuie schimbat, pentru că atunci trebuie să începem un proces serios de reacreditare a tuturor instituţiilor şi structurilor în mecanismele de absorbţie de fonduri europene", a spus Dragnea.

El a mai spus că premierul Victor Ponta şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-au propus să intre în Guvern, în toamna anului trecut, pentru a coordona procesul de regionalizare şi descentralizare şi l-au asigurat de sprijinul lor.

"Domnul prim-ministru Victor Ponta şi domnul preşedinte Crin Antonescu astă toamnă, într-o seară, într-o noapte, undeva în nordul ţării, mi-au propus să intru în Guvern exact pentru acest proces, pentru a coordona procesul de regionalizare şi descentralizare. Mi-au spus că e unul din principalele lor proiecte, unul dintre proiectele majore, proiect de ţară, şi m-au asigurat de tot sprijinul lor. Acum sunt convins că e un proiect pe care îl sprijină, le mulţumesc pentru că au avut această viziune acum doi ani şi o păstrează", a mai spus Dragnea.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367