REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.8° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Dragnea vrea să convingă chinezii să investească în agricultura românească

Dragnea vrea să convingă chinezii să investească în agricultura românească

Replica API 24 martie 2014 | 00:00 181

Vicepremierul Liviu Dragnea i-a invitat pe investitorii chinezi din agricultură să vină în România pentru a se convinge de calitatea pământului şi a produselor autohtone, spunându-le că în vară, când speră să fie vizita, le va face cel mai bun test, şi anume să guste o roşie româneasă şi una străinăAflat în China, vicepremierul s-a întâlnit cu cu investitorii chinezi în agricultură, organizaţi în Asociaţia chineză pentru dezvoltare agricolă în străinătate, cărora le-a propus să vină în România pentru a gusta din produsele agricole şi a compara, astfel, calitatea legumelor şi a fructelor româneşti cu cea a produselor din alte ţări.

"Tot ce produce pământul românesc este foarte gustos, orice aliment. Trebuie să veniţi la vară în România şi o să vă invit să gustaţi o roşie românescă şi roşii aduse din alte ţări şi să faceţi dumneavoastră singuri diferenţa", le-a spus Dragnea investitorilor chinezi, conform Mediafax.

El a explicat ulterior jurnaliştilor că oficialii români trebuie să se lupte pentru a scoate în evidenţă calitatea superioară a produselor agricole autohtone şi a atrage, astfel, investiţii.

"Am spus un mare adevăr pe care trebuie să-l conştientizăm cu toţii şi să ne batem pentru asta. Ştim că pământul din România este curat, sănătos şi foarte gustos. O roşie care e crescută în România este mai gustoasă decât orice roşie crescută oriunde în lume. Şi cel mai bun test, cel mai bun argument pentru a convinge orice firmă străină să investească în agricultura din România, să investească pentru a produce alimente, este să guste o roşie. Eu am făcut asta de multe ori, de-a lungul anilor, cu toate delegaţiile străine care veneau la mine, în Teleorman, şi nu a existat cineva care să nu constate acest lucru", a spus Dragnea.

El a reluat şi ideea de le oferi investitorilor chinezi să guste produse agricole româneşti. "Când ei vor veni la vară - şi sper să vină - o să fac exact ce le-am spus: o să le pun pe masă o roşie românească şi şapte, opt roşii din alte ţări, un ardei românesc, un castravete, chiar şi fructe, ca să vadă ce poate să producă pământul ăsta bogat pe care-l avem în ţară", a explicat Dragnea, citat de Mediafax.

El i-a asigurat pe investitorii chinezi că România are un potenţial agricol foarte mare, o climă favorabilă, suficiene surse de apă, specialişti în agricultură şi personal muncitor, transmiţând, ulterior, că aceştia sunt interesaţi să investească în silozuri şi în capacităţi de procesare a produselor agricole. Vicepremierul Liviu Dragnea se află, în perioada 20-26 martie, în vizită de lucru în China, el fiind şi coordonatorul Comitetului interministerial pentru monitorizarea îndeplinirii angajamentelor asumate de România cu ocazia Reuniunii, la Bucureşti, în 26 noiembrie 2013, a şefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze şi statelor Europei Centrale şi de Est. Comitetul a fost înfiinţat în decembrie 2013.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218