REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dragomir: „Avem capacitatea să readucem judeţul pe primele locuri în România la nivel de performanţă economică şi socială”

Dragomir: „Avem capacitatea să readucem judeţul pe primele locuri în România la nivel de performanţă economică şi socială”

Replica API 2 iunie 2016 | 00:23 205

Interviu cu preşedintele PNL Constanţa

Interviu cu preşedintele PNL Constanţa

Gheorghe Dragomir

Născut la data de 12 ianuarie 1963, în comuna Istria, preşedintele Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, se regăseşte, la alegerile locale din 5 iunie, în fruntea listei candidaţilor liberali pentru Consiliul Judeţean Constanţa. Este absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Al.I.Cuza” Iaşi. A devenit membru al Partidului Naţional Liberal în anul 1990 şi preşedinte al PNL Constanţa în luna iunie 2005. Consideră că atât preşedintele, cât şi echipa Consiliului Judeţean au rolul de a reprezenta interesele tuturor cetăţenilor în administraţia judeţeană, de a gestiona în mod corect banul public, bugetul propriu şi de a promova toate proiectele de interes judeţean.

Reporter: Duminică, 5 iunie a.c., alegătorii sunt chemaţi la urne pentru a vota viitorii primari, consilieri locali şi consilieri judeţeni. Cu ce echipă a plecat PNL Constanţa la drum?

Gheorghe Dragomir: Cu o echipă de oameni profesionişti. Am reuşit să atragem în partid, în jurul valorilor noastre liberale, oameni care provin din lumea afacerilor, a mediului academic, oameni cu aceleaşi aspiraţii şi obiective ca noi. Echipa Partidului Naţional Liberal este formată din oameni de valoare, bine pregătiţi, profesionişti, care pot oferi cetăţenilor calitate, performanţă, respect, ordine şi seriozitate. PNL a adus în faţa electoratului echipa cea mai bună, formată din oameni cu experienţă, dar şi oameni noi, care nu au mai făcut politică până astăzi. De asemenea, avem în echipă şi multe femei. Dintre toţi candidaţii la primăriile din judeţ nouă sunt femei, toate cu şanse foarte mari de a câştiga alegerile.

Rep.: De ce ar trebui alegătorul să îi voteze pe candidaţii PNL, în detrimentul reprezentanţilor celorlalte partide aşa-zise de dreapta înscrise în competiţie?

G.D.: Pentru că Partidul Naţional Liberal are cei mai buni şi mai valoroşi candidaţi. Atât la primăriile şi consiliile locale din judeţ la Consiliul Judeţean Constanţa, cât şi la Primăria municipiului Constanţa şi Consiliul Local Municipal. În urma mai multor cercetări sociologice efectuate, s-a văzut clar că bătălia electorală se dă între candidaţii PNL şi cei ai PSD, iar multe dintre formaţiunile politice nu vor înregistra nici măcar pragul electoral. Înseamnă că voturile se vor risipi şi nu vor ajunge în direcţia dorită, cea de dreapta. De aceea, fac un apel la unitate către toţi candidaţii, alţii decât cei ai PNL şi PSD. Dacă îşi doresc schimbarea administraţiei PSD de la nivelul judeţului să ceară public propriilor susţinători să voteze candidaţii Partidului Naţional Liberal, cei mai bine clasaţi în sondajele de opinie, la mare distanţă de următorii candidaţi.

Rep.: Care este, în viziunea dvs., imaginea actuală a judeţului Constanţa, aflat de 12 ani sub conducerea PSD?

G.D.: Constanţa este un judeţ care a decăzut în fiecare an, care arată dezastruos. Infrastructura este la pământ, iar toate instituţiile şi regiile administrate de Consiliul Judeţean Constanţa au un management ineficient. Şi mă gândesc aici la Spitalul Judeţean, la RAJA, la Regia de Drumuri Judeţene, acolo unde s-au cheltuit bani în mod nejustificat şi au fost realizate investiţii la preţuri supra-dimensionate şi care astăzi, din păcate, nu se văd. Paradoxul este că avem un judeţ cu multe oportunităţi, cu o poziţie strategică, însă menţinut sărac şi ineficient de administraţia PSD. Cred însă că judeţul Constanţa poate redeveni unul dintre ceel mai puternice din România.

Rep.: La aceste alegeri, aveţi şanse reale să deveniţi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, fiind cel care deschide lista candidaţilor liberali la CJC. Ce soluţii aveţi pentru Consiliul Judeţean Constanţa?

G.D.: Întreaga echipă a Partidului Naţional Liberal îşi doreşte să readucă judeţul Constanţa pe primele locuri în România la nivel de performanţă economică şi socială. Avem capacitatea şi echipa necesare pentru a ne îndeplini promisiunile. Obiectivele PNL pentru Consiliul Judeţean Constanța se referă, în primul rând, la investiții majore în infrastructură, la atragerea de investitori şi crearea de locuri de muncă sau la dezvoltarea comunităților prin atragerea strategică de fonduri europene. De asemenea, vom avea în vedere să oferim constănţenilor servicii medicale moderne, o educaţie performantă, să prevenim abandonul şcolar prin măsuri diverse de asistenţă socială sau să ridicăm nivelul de siguranţă alimentară al populaţiei.

Județul Constanța nu se poate dezvolta fără o agricultură performantă, care, la rândul ei, are nevoie de un sistem de irigații modern. O atenție deosebită o vom acorda turismului, prin sprijinirea activităților de promovare a județului și a atracțiilor sale. Programul Partidului Național Liberal pentru Constanța Puternică este centrat pe creșterea calității vieții cetățenilor întregului județ. Banul public va fi cheltuit corect, iar cheltuielile cu funcționarea Consiliului Județean Constanța vor fi eficientizate. Ne dorim să valorificăm întregul potențial de dezvoltare al județului nostru, care este unul valoros și diversificat, dar din păcate aproape deloc exploatat. Crearea de noi locuri de muncă, bine plătite, cu un grad ridicat de calificare, care să facă din județul Constanța atractiv și competitiv pe piața forței de muncă este un alt obiectiv. Altfel spus, ne dorim să aducem un suflu nou în administrația constănțeană, să înlăturăm politica promovată de PSD la nivelul județului, o politică soldată cu prea multă risipă și sărăcie.

Rep.: Pentru Primăria municipiului Constanța, PNL îl propune pe amiralul (r.) Vergil Chițac. Ce ne puteți spune despre domnia sa?

G.D.: Îl cunosc pe Vergil Chiţac încă din copilărie. Domnia sa a fost, recunosc, întotdeauna un model de ambiţie, tenacitate şi perseverență. Este, în primul rând, un profesionist care face cinste mediului academic din Constanța, dar și un lider capabil, care știe că lucrurile în Constanța pot fi ALTFEL. Vergil Chițac reprezintă cea mai bună opțiune, din 1990 încoace, pentru o administrație puternică la Constanța. Avem, la alegerile locale din 5 iunie, o șansă unică de a alege omul cel mai potrivit pentru a ocupa funcția de primar al Constanței, după mulți ani în care lipsa de viziune și decență au făcut din orașul nostru unul murdar, neîngrijit, lipsit de ordine și sărăcit. Primarul Vergil Chițac va fi un câștig pentru municipiul Constanța. Repet: sprijinul nostru, al echipei PNL Constanța, pentru proiectele și obiectivele sale este total și necondiționat.

Rep.: Un mesaj pentru electoratul din județul Constanța.

G.D.: Constanța este un județ care a fost ținut mai mult de un deceniu captiv. Dezvoltare zero, investiții din ce în ce mai mici, buget în cădere liberă. Toți cei care cred că județul Constanța poate redeveni cea mai importantă forță economică din România trebuie să aleagă bine duminică,5 iunie. Împreună putem schimba în bine județul Constanța. Mergeți la vot în număr cât mai mare, numai așa putem schimba Constanța dintr-un județ sărac și umilit, într-unul atrăgător și prosper. Votați echipa Partidului Național Liberal pentru Consiliul Local Municipal și Consiliul Județean Constanța! Votați Vergil Chițac la Primăria municipiului Constanța!

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367