REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Dragomir: cer preşedintelui Băsescu şi premierului Ponta să înceteze politica agresivă de folosire a funcţiilor publice în interes electoral

Dragomir: cer preşedintelui Băsescu şi premierului Ponta să înceteze politica agresivă de folosire a funcţiilor publice în interes electoral

Replica API 9 mai 2014 | 00:00 154

Conducerea Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal cere premierului Victor Ponta şi membrilor întregului cabinet să înceteze imediat politica agresivă de folosire a funcţiilor publice, în campania electorală, în interesul electoral al PSD. PNL Constanţa solicită şi preşedintelui României, Traian Băsescu, să renunţe a mai implica funcţia prezidenţială în campanie. Constatăm că moştenitorul politic al lui Traian Băsescu pe partea de năravuri proaste se dovedeşte a fi, în mod tot mai evident, Victor Ponta.

"Premierul Victor Ponta a minţit când a afirmat dimineaţa că îşi suspendă campania electorală până trec intemperiile, pentru ca numai în câteva ore să treacă acţiunile de campanie, fără nicio jenă, sub stindardul Guvernului României, respectiv al Ministerului Apărării Naţionale. Probabil premierul a încercat să repare astfel şi enorma gafă făcută la Craiova, când le-a spus angajaţilor de la Fabrica de Avioane că vestea proastă e că ne paşte războiul, iar vestea bună e că vor avea comenzi. Victor Ponta trebuie să înţeleagă însă că nu poate folosi instituţii ale statului după bunul său plac", susţine preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir.

De asemenea, liberalii solicită premierului Victor Ponta ca în apariţiile sale publice să nu mai folosească însemnele şi simbolurile Armatei, având în vedere faptul că aceasta trebuie să rămână instituţia-garant a nepolitizării. "Este nepermis gestul premierului, de a se afişa încadrat de drapelele de luptă ale Statului Major General şi categoriilor de forţe. Această imagine este menită să creeze confuzie în percepţia publică, dar şi de ordin constituţional. Premierul nu se poate substitui efului Statului Major General. Locul de expunere al acestor drapele este cabinetul de lucru al şefului SMG şi, în niciun caz, nu îmbogăţesc paleta cromatică a decorului folosit la conferinţe de presă", declară parlamentarul liberal.

Liderul PNL Constanţa consideră că "această atitudine iresponsabilă a premierului Victor Ponta generează percepţii internaţionale negative, iar în plan intern au un grav impact asupra spiritului de corp al Armatei".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102