REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dragomir cere demisia lui Ponta!

Dragomir cere demisia lui Ponta!

Replica API 8 iulie 2015 | 00:10 199

Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, susține că, după trei ani de guvernare social-democrată, Guvernul Ponta nu reușește să transfere creșterea economică înregistrată pe hârtie în bunăstare în rândul populației. „Nivelul de trai scade! Veniturile medii lunare ale familiilor sunt mai mici în termeni reali decât în primul trimestru al anului 2012. Prețurile au crescut în perioada mai 2012 - mai 2015, potrivit Institutului Național de Statistică, cu 7,55 %. Restrângerea semnificativă a cheltuielilor, raportate la venituri, arată că oamenii nu o duc mai bine, ci se confruntă cu o perioadă dificilă. Creșterea economică cu care se laudă PSD și Victor Ponta nu se resimte în nivelul de trai al populației, acesta fiind principalul indicator care măsoară eficiența unei guvernări”, consideră parlamentarul PNL de Constanța.

Acesta este de părere că Victor Ponta folosește doar datele care îi convin pentru a induce în eroare populația. „Un exemplu este cel al câștigului salarial mediu net, care în luna mai a fost de 1806 de lei, mai mic decât în martie (1.829 lei) și aprilie (1.857 lei). Mai mult, cheltuielile de consum s-au majorat de la 70,9% la 72,9% și au scăzut cele pentru producție de la 9,8% la 5%, raportat la totalul cheltuielilor. În loc să crească, veniturile medii lunare sunt mai mici decât la finalul anului trecut: (2.579 lei în trimestrul IV al anului 2014, față de 2.577 lei în trimestrul I al acestui an)”, explică deputatul liberal Gheorghe Dragomir.

În acest context, copreședintele PNL Constanța afirmă că demisia lui Victor Ponta din funcția de prim-ministru rămâne o necesitate. „Partidul Național Liberal a demarat o campanie de strângere de semnături în cadrul căreia românii îi pot cere personal demisia lui Ponta. Am pornit această campanie pentru că Victor Ponta este un premier urmărit penal, iar menținera lui în funcție este o vulnerabilitate pentru România. Mai mult, Victor Ponta este un personaj ipocrit, el susținând, în nenumărate rânduri, că își va da demisia din funcția de premier dacă împotriva sa începe urmărirea penală. De asemenea, Victor Ponta este un personaj politic eșuat, care a revenit la atitudinea de dispreț și sfidare din campania pentru prezidențiale”, susține deputatul Dragomir.

La aceste motive se adaugă autoexilarea lui Victor Ponta într-o țară străină pe motive medicale. „El a adus doar argumente hilare pentru plecarea sa, motivând că a ales Turcia pentru mai multă liniște și odihnă. Dacă ar fi fost mândru că este român, cum spune un slogan al PSD, s-ar fi operat în țară, luând exemplul soției ambasadorului Olandei, care s-a operat la picior în România, nu în străinătate, așa cum a ales Victor Ponta”, conchide deputatul Gheorghe Dragomir.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367