REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dragomir, despre criteriile de integritate: Sunt de acord să descurajăm traseismul

Dragomir, despre criteriile de integritate: Sunt de acord să descurajăm traseismul

Replica API 3 decembrie 2015 | 00:05 341

PNL, condiţii dure pentru candidaţii PNL

PNL, condiţii dure pentru candidaţii PNL

Gheorghe Dragomir

Comisia de Unificare PNL a stabilit un "decalog" pentru candidaţii la alegerile din 2016. Criteriile care vor trebui să fie respectate de candidaţii PNL la alegerile locale şi parlamentare vizează lustraţia, traseismul politic, nepotismul, contractele şi relaţiile cu statul, falsul în declaraţii, stările de incompatibilitate şi conflict de interese, eventualele atitudini discriminatorii, eventualele datorii pe care le au candidaţii la bugetul de stat, formele de plagiat şi problemele penale.

Criteriile vor fi transformate „într-un proiect de hotărâre pe care secretariatul îl va trimite organizaţiilor judeţene spre informare, urmând a fi adoptate prin decizia Consiliului Naţional în data de 11 decembrie”, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe. Ulterior datei de 11 decembrie, criteriile finale vor fi aplicate la nivelul primăriilor municipii, reşedinţe de judeţ şi consilii judeţene de către Biroul Politic Naţional, iar la nivel judeţean, de către Biroul Politic Judeţean. La Constanţa, copreşedintele PNL Gheorghe Dragomir nu poate decât să se declare mulţumit de criteriile anunţate de la centru, fie ele şi în fază incipientă.

Nu de alta, dar ele “elimină” anumiţi doritori să candideze la primării - adăugăm noi, cu amuzament -, iar între cei eliminaţi îi putem exemplifica pe Christian Gigi Chiru şi Mihai Tararache. Revenind la declaraţiile lui Dragomir, acesta a precizat, în numele PNL Constanţa: „Vom susţine criteriile discutate la centru. Sunt de acord să descurajăm traseismul. Dacă noi nu vom da tonul reformării, nu vom reuşi să supravieţuim ca partid. Iar acest lucru este valabil pentru toate partidele. Trebuie însuşite normele de integritate, altfel arătăm că nu ne pasă de ceea ce spun cetăţenii neînregimentaţi politic, societatea civilă, cei care au ieşit în stradă după tragedia de la Colectiv”.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614