REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dragomir, despre rezultatele la europarlamentare: Sunt încurajatoare; cred că PNL poate da candidatul la preşedinţia României fără probleme

Dragomir, despre rezultatele la europarlamentare: Sunt încurajatoare; cred că PNL poate da candidatul la preşedinţia României fără probleme

Replica API 26 mai 2014 | 00:00 164

Liderii PNL Constanţa spun că rezultatele alegerilor la europarlamentare sunt încurajatoare. Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, crede că PNL poate da candidatul la preşedinţia României fără nici un fel de probleme şi nu vede un viitor prea cenuşiu pentru partid.

"De la BEJ nu am nici un fel de rezultat. Ştiu rezultatul la nivel naţional. La Constanţa scorul este mai bun decât la alte alegeri europarlamentare. Rezultatul este încurajator. Nu s-a ţinut cont atunci când am insistat ca Mircea Diaconu să rămână pe listă din partea PNL, cu tot riscul acela că nu va avea dreptul să ocupe un loc de europarlamentar, că Înalta Curte îi va interzice să meargă la Bruxelles, măcar era locomotivă şi atunci eram undeva pe ţinta care ne-am propus-o. Faptul că PSD a luat un scor mai mic decât se aştepta, că la Constanţa au luat şi ei un scor mult mai mic decât altă dată, este încurajator pentru alte alegeri. Cred că PNL poate da candidatul la preşedinţia României fără probleme. Dacă nu va fi Crin Antonescu, atunci probabil că va fi Klaus Iohannis. Există resursă în partid, aşa că nu văd un viitor prea cenuşiu, din contră", a declarat, pentru "Replica", deputatul Gheorghe Dragomir, preşedintele PNL Constanţa.

Luni, 26 mai, Klaus Iohannis a anunţat, într-o conferinţă de presă, că şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL şi din biroul de conducere ca urmare a rezultatelor obţinute de PNL la europarlamentare. Numărătoarea voturilor arată că, în judeţul Sibiu, cele mai multe voturi, 31,19%, au mers către Alianţa PSD-PC-UNPR. Pe locul 2, la mare distanţă se află Partidul Naţional Liberal, cu 17,91% din voturi, iar pe 3 PDL cu 16,80% din voturi. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că scorul partidului la europarlamentare este sub aşteptările liberalilor, precizând că el îşi va ţine promisiunea legată de scorul formaţiunii şi că va face acest anunţ în şedinţa BPN. "Îmi asum eşecul PNL", a declarat Crin Antonescu, preşedintele PNL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614