REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Dragomir: "Din PNL nu pleacă nimeni. La noi nu vine nimeni. Îşi pierd mandatele dacă o fac"

Dragomir: "Din PNL nu pleacă nimeni. La noi nu vine nimeni. Îşi pierd mandatele dacă o fac"

Replica API 11 septembrie 2014 | 00:00 200

Tămbălăul pe marginea "ordonanţei lui Dragnea", prin care primarii preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni vor avea la dispoziţie 45 de zile pentru a-şi exprima în scris opţiunea cu privire la partidul politic din care doresc să facă parte, fără a risca să-şi piardă funcţia, se reflectă şi la Constanţa. Miza puterii constă în reprezentanţii opoziţiei, care ar putea fi atraşi în această horă. Dacă primarii sau consilierii PSD şed blând pe poziţii, PDL şi PNL sunt nevoite să-şi ţină aproape oamenii din teritoriu. Aproape că era de aşteptat faptul că gălăgiosul de serviciu al PDL, primarul localităţii Castelu, Nicolae Anghel, va figura printre primii care-şi "strânge jucăriile" şi îşi vede de drum. De partea cealaltă, liberalii sunt mai optimişti şi convinşi că mai nimeni nu va "sări gardul". "O spun până când se vor încheia cele 45 de zile: nu! Şi eu le-am recomandat celor care eventual ar fi vrut să vină (în PNL - n.r.) să nu facă acest lucru, pentru că îşi pierd mandatele şi, spre binele tuturor, e să şi le păstreze. Sigur, un ales local poate să facă ce doreşte până una alta şi mă refer aici la primari în primul rând. Dacă vor să facă o anumită politică sau vor să fie într-un fel sau altul părtinitori, nu are cum să le facă cineva ceva. Sigur, dacă se consideră nedreptăţiţi sau neajutaţi, e altă poveste, dar nu e cazul la noi. Nici măcar intenţia şi nici presiunile, eventual, dacă au fost făcute", a declarat liderul formaţiunii locale a PNL, Gheorghe Dragomir, pentru Replica. De asemenea, Dragomir a adăugat faptul că PSD, aproape ca o premieră, nu a recurs la presiuni în privinţa "aleşilor" liberali. "Nu. Presiuni, nu. Discuţiile sunt una, presiunile sunt alta. Deci, n-au fost presiuni", a completat Dragomir. Surpriză, însă, pentru PNL Constanţa. Exact în momentul în care liderul liberal susţinea cu tărie că nu va pleca nimeni din partid, de la Peştera s-a anunţat o situaţie inedită. 12 consilieri locali au demisionat în bloc, ceea ce înseamnă o administraţie complet independentă, urmând modelul primarului Valentin Vrabie. Printre aceştia se regăseşte şi un consilier liberal. În semn de solidaritate cu colegii săi, Vâlcu Aurel, a decis să activeze ca independent.

Dacă la Constanţa lucrurile sunt mai aşezate printre liberali, în ţară e jale. Cum ar fi judeţul Ilfov, unde întreaga organizaţie a PNL Chiajna s-a mutat la partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. Primarul, viceprimarul şi ceilalţi 17 consilieri şi-au luat "adio" de la PNL şi s-au înscris în PLR.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218