REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dragomir şi Darie răsuflă uşuraţi: scapă de Gâmbuţeanu de la Regia de Drumuri

Dragomir şi Darie răsuflă uşuraţi: scapă de Gâmbuţeanu de la Regia de Drumuri

Replica API 17 septembrie 2015 | 00:00 243

Se anunţă concurs pentru desemnarea directorului general

Se anunţă concurs pentru desemnarea directorului general

Cristinel Dragomir şi Cristian Darie

Adrian George Gâmbuţeanu

Şedinţa extraordinară de marţi a Consiliului Judeţean Constanţa a avut ca temă principală proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului pentru sărbătoarea locală a recoltei, vinului ş.a.m.d., numai că, de departe, prilejul de bucurie al vicepreşedintelui cu atribuţii de preşedinte al instituţiei, Cristinel Dragomir, a fost şedinţa de după a Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Constituit cu mare tămbălău, noul Consiliu de Administraţie al RAJDP a avut pe ordinea de zi iniţiativa de înlăturare a directorului general al RAJDP, Adrian George Gâmbuţeanu, contestatar fervent în ultimul an al lui Cristinel Dragomir şi mai cu seamă al celuilalt vicepreşedinte al CJC, Cristian Darie. „Astăzi (marţi - n.r.), se întâlneşte CA şi o să numească şi directorul interimar până când se organizează concursul pe 109. Legea spune că unul dintre directorii executivi, cred că directorul tehnic. Mai sunt doi, economic şi tehnic şi cred că directorul tehnic va fi. De altfel, după ce se va întruni, în care se va anunţa cine este noul director al CA sau noul director interimar, cu atribuţiile de director general. (…) La nivelul CJC, a existat un proiect de hotărâre de eliberare din funcţie, n-a trecut, asta este situaţia. A urmat procedura pe 109. Noi mai mult de atât… proiectul de hotărâre a fost după adresă. Bun, ea a fost invocată şi în expunerea de motive, acum noi altă vină nu avem. Dar, nici o problemă, ca să evităm orice discuţie, la prima şedinţă ordinară am să aduc o copie şi o copie după proiectul de hotărâre, ca să se confirme ceea ce spun acum”, a spus Dragomir.

Din nou probleme cu CA al RAJDP

Problema este mai încurcată de atât. CA încă nu s-a constituit, întrucât este necesar numărul de şapte persoane. Conform ordonanţei 109, autoritatea publică, după desemnarea CA, nu are voie să influenţeze administrarea unei întreprinderi publice, precum RAJDP. Totodată, ca să se constituie CA, trebuie să aibă reprezentantul Ministerului Finanţelor Publice şi să fie validat în şedinţă de CA, în speţă Lucian Poşerba, directorul tehnic al RAJDP. Experienţa lui Poşerba în managamentul unei întreprinderi publice este de doar patru luni, numit de Gâmbuţeanu în luna mai a.c. De altfel, la şedinţa din 2 septembrie a.c., Poşerba a fost desemnat doar ca reprezentant al CJC vederea participării la evaluarea/ selecţia membrilor CA al RAJDP. Între timp, CA al RAJDP întrunit marţi a hotărât, printre altele, următoarele: redactarea Planului de administrare şi a fluxurilor financiare conexe până la data de 30.09.2015; definitivarea şi aprobarea regulamentelor până la data de 30.09.2015; depunerea declaraţiilor de avere şi CV-urilor până la data de 22.09.2015; definitivarea şi aprobarea condiţiilor şi criteriilor de selecţie a noilor directori ai regiei până la data de 18.09.2015; aprobarea calendarului de selecţie, a anunţului de intenţie şi nominalizarea, din exteriorul instituţiei, a unui specialist în recrutarea resurselor umane în termen de o săptămână; revocarea directorilor regiei; numirea directorului tehnic în funcţie, Lucian Poşerba, în funcţia de director general interimar, până la data numirii noilor directori şi numirea comitetului de audit format din Mariana Pârvu, Virgil Stan şi reprezentantul Ministerului Finanţelor Publice pentru organizarea procedurilor de auditare a regiei. De asemenea, următoarea şedinţă a CA al RAJDP va avea loc vineri.

S-au dat și bani!

Potrivit lui Cristinel Dragomir, noul CA al RAJDP a solicitat recent sume pentru suplimentarea programului de lucrări.

„Pentru a se evita orice speculație pe viitor și având în vedere că, în contractul de mandat, noi am impus niște condiții, ținând cont de faptul că o să dăm o hotărâre separată cu privire la deszăpezirile care vor avea loc atât la sfârșitul acestui an, cât și la începutul anului viitor, pentru că așa prevede legislația în vigoare, să avem toate măsurile care se impun, noi aveam până acum deszăpezirile incluse în programul de lucrări pe drumurile județene ale CJ. Având în vedere că discutăm de o sumă separată și ca Regia să poată să își îndeplinească îndatoririle, ni s-a solicitat din partea noului CA suplimentarea programului de lucrări ale CJ. În sensul că, având în vedere că mai sunt două luni de zile maxim de vreme frumoase, să extindem frontul de lucru și, în afară de lucrările pe care le aveau în program, să le aprobăm și alte lucrări, care sunt în sumă totală de vreo opt milioane de lei. Practic, bugetul nu se va mări cu opt milioane, pentru că am scăzut de aici deszăpezirile, o să avem practic 26 de milioane (de lei – n.r.). (…) Pe lângă aceste lucrări suplimentare care sunt propuse, e vorba de DJ222 Tulcea – Târgușor – Kogălniceanu, de la km 94; Gârliciu, spre Tulcea; Saraiu – Cernavodă, Mircea Vodă – Târgușor – Saraiu, este vorba de drumul acela de la Țibrinu care ne-a fost semnalat; Năvodari – Săcele – Istria, ne-a atras atenția domnul consilier Sponte data trecută; Cogeleac a rămas, DJ 226 B – DN 2 A Pantelimon, doi km, e vorba de drumul de la Biruința – Topraisar – Cobadin și Băneasa – Dobromir - Șipote – Viroaga. Acestea sunt suplimentările, în sumă totală de 8,080 milioane lei. În rest, celelalte rămân nemodificate”, a spus Dragomir.

Amintim că, la ședința din 2 septembrie a.c., s-au acordat alte tranșe de bani. Noroc cu Guvernul, care a aprobat pe 19 august a.c. repartizarea pe judeţe a sumei de 300 de milioane de lei pentru finanţarea lucrărilor la drumurile judeţene şi comunale. Alocările pe judeţe au fost realizate în funcţie de lungimea drumurilor şi de capacitatea financiară a fiecărui judeţ. Pentru judeţul Constanţa s-au alocat 6,879 milioane lei. Aceștia, la rândul lor, au fost repartizați pentru diverse lucrări din județ.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614