REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Dragomir şi Haşotti, convinşi că USL va lua, la Constanţa, peste 60%

Dragomir şi Haşotti, convinşi că USL va lua, la Constanţa, peste 60%

Replica API 6 decembrie 2012 | 00:00 182

Liberalii sunt încrezători: campania a fost uşoară

Liberalii sunt încrezători: campania a fost uşoară

Campania electororală ajunge la final, iar peste trei zile cetăţenii Constanţei îşi vor alege politicienii pentru a-i reprezenta în Parlamentul României pentru următorii patru ani. Formaţiunile politice trag astfel, concluziile, la ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni în colegiile pe care le reprezintă. Gheorghe Dragomir, candidatul pentru Colegiul 1 Camera Deputaţilor şi Puiu Haşotti, candidatul Colegiului 1 Senat spun că această campanie a fost nesperat de liniştită.

Cei doi candidaţi pentru Colegiul 1 Camera Deputaţilor, respectiv Senat, Gheorghe Dragomir şi Puiu Haşotti nu s-au confruntat cu probleme în campania electorală care este pe punctul de a ajunge la final. Totul a decurs absolut normal, mai ales că ai lor contracandidaţi nu s-au zbătut prea mult să obţină încrederea electoratului. "Este sfârşit de campanie electorală. A fost o campanie obişnuită şi parcă mai liniştită în judeţul Constanţa din motive lesne de înţeles. Celelalte partide, cu excepţia câtorva care s-au agitat mai mult, n-au făcut eforturi prea mari", a spus deputatul Gheorghe Dragomir. Puiu Haşotti este de aceeaşi părere, cu o mică precizare. "USL, la nivel naţional, va lua în jur a 60 de procente, plus minus trei, iar judeţul Constanţa se va afla peste media naţională. Contracandidaţii noştri, pe care-i respectăm, dar pe care nu-i cunoaştem că n-au fost confruntări televizate şi întâlniri cu cetăţenii, s-au comportat, în opinia mea, corect, democrat, nu avem multe lucruri să reproşăm. Ştim doar că unul dintre dânşii, în maniera partidului pe care l-au reprezentat, au făcut promisiuni regretabile. E absurd să promiţi 20 de mii de euro fiecărui român. A mai fost o exagerare într-o localitate, unde candidatul a promis locuitorilor că, dacă va câştiga alegerile, nu vor plăti energia electrică, dat fiindcă în acea localitate sunt eoliene şi bate vântul mai tare", a completat Haşotti, fără mai multe informaţii. La fel ca şi ceilalţi colegi din USL, Gheorghe Dragomir şi Puiu Haşotti sunt convinşi că vor sărbători duminică, pe 9 decembrie, victoria, drept urmare, preşedintele Traian Băsescu va fi nevoit să-l nominalizeze pe Victor Ponta prim ministru. Dacă nu... ne vom confrunta cu o nouă criză politică. Haşotti mai aşteaptă ziua de duminică şi din alt motiv. Este curios să vadă dacă PDL va face implozie sau nu. "Se pare că s-au creat premizele ca PDL să facă implozie şi pentru unii este veste bună, inclusiv pentru mine, pentru alţii este o veste proastă, iar Vasile Blaga se dovedeşte a fi un preşedinte mai puţin performant decât Emil Boc. Spun acest lucru cu o oarecare satisfacţie. Vom vedea care va fi rezultatul dumicină. Opinia mea este că, după alegeri, PDL va face implozie. În privinţa preşedintelui Traian Băsescu, eu mă bizui pe înţelepciunea pe care, cred că încă o mai are, de a-l desemna pe Ponta premier pentru că altfel va trebui să mai trecem printr-un soi de criză politică. Dacă nu va exagera prelungind nominalizarea lui Victor Ponta, investirea Guvernului se va face înainte de Crăciun", a mai spus Ministrul Culturii. "Viitorul cabinet va avea două sau trei ministere în plus. Va fi o nouă negociere între partidele componente USL. S-ar putea să fie ministerul Turismului şi, se pare că va fi şi un minister al marilor proiecte naţionale care să atragă bani europeni", a conchis Haşotti. Cei doi parlamentari se vor întâlni pentru ultima dată cu electoratul la Năvodari, joi, la orele 17.00, în parcul Ion Dobre.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614