REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Dragoş ATANASIU: Turiştii AGLOMEREAZĂ terasele, în timp ce RESTAURANTELE sunt GOALE

Dragoş ATANASIU: Turiştii AGLOMEREAZĂ terasele, în timp ce RESTAURANTELE sunt GOALE

Replica API 20 august 2020 | 00:00 2039

Sute de mii de angajați din hotelurile și restaurantele din România și-au suspendat timp de o oră activitatea în semn de protest față de reglementările guvernamentale care interzic deschiderea restaurantelor. La protest au participat atât angajaţii, cât şi partenerii industriei. Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România spune că nu poate asista nepăsătoare în timp ce angajații aleg să plece din țară și să lucreze în alte țări, întrucât guvernanții nu permit redeschiderea restaurantelor. Proteste au fost și la Constanța.

"Turiştii de pe litoral aglomerează terasele şi chiar plajele pentru a servi masa, în contextul în care restaurantele sunt închise prin decizia Guvernului. Era previzibil acest lucru. În loc să stea în zone cât de cât controlate, inclusiv cu amenzi, dacă e cazul, pentru că noi nu spunem că suntem perfecţi şi că toată lumea respectă regulile, nu spunem asta. Există buruieni peste tot. Şi noi şi statul avem o responsabilitate ca aceste buruieni să fie eliminate, dar în loc să eliminăm buruienile, noi radem tot câmpul de flori", a apreciat Dragoş Anastasiu, antreprenor cu afaceri în turism.

"Aici este vorba de sănătatea publică a întregii populații"

În ciuda semnalului de alarmă tras, preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, 19 august, că până nu se va înregistra o descreştere consistentă a epidemiei cu noul coronavirus, nu vor fi luate alte măsuri de relaxare cu privire la terase şi restaurante.

"Înţeleg foarte bine această preocupare din zona HORECA şi trebuie să admitem că este sectorul probabil cel mai grav lovit de criza economică generată de epidemie. Pentru a veni în sprijinul întreprinzătorilor din zona HORECA, Guvernul a aprobat deja diferite scheme de ajutor şi va continua să elaboreze scheme de ajutor.

Însă trebuie să fim foarte sinceri: aici este vorba de sănătatea publică a întregii populații. Şi, în condiţiile în care numărul de bolnavi creşte în fiecare zi, avem un număr mare de bolnavi în plus faţă de ziua anterioară, noi măsuri de relaxare nu sunt posibile", a afirmat preşedintele României.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai Atanasiule sau Anstasiule, cum te.o chema....sa vina mata sa serveasca la mese, sa ia covid....si sa plece in excursii cu autocarele tale....Retardule....vrei sa ne imbolnavesti pe toti de dragul de a manca o friptura la supra pret la restaurant?? Nu, multumim, o mancam acasa in suguranta pana trece pandemia.
0
0
penteu Escu. Sa sugi pula de ziua ta.
0
0
Numarul bolnavilor creste cu peste 1000 de oameni pe zi iar alte cateva zeci mor in fiecare zi din cauza COVIDului si astia urla ca afacerile lor sunt in coma si in pericol de moarte,dar intrati odata in faliment sau vindeti-va restaurantele pentru ca nici guvernului nu ii convine sa tina restaurantele inchise dar nici o afacere nu este mai valoroasa decat viata unui om.
5
2
Daca un tampit este de la PNL si da dispozitie sa nu se faca testari gratuite in masa,sa se ia masuri asemanatoare cu cele din tari mult mai civilizate,atunci e bine. Bine ca nu e o regula de la PSD. Cu Iohannis si Orban,romanii pot sa moara linistiti. Si daca virusul nu se vede ca vaca sau elefantul,inseamna ca nu exista,asa cum precis nici curentul electric nu exista,ca electronii nu sunt vizibili ca oile si becul se aprinde ca asa vor cablurile,sarmele,care se vad cu ochiul liber.
1
1
Pana la urma e Atanasiu sau Anastasiu ?
1
1
Nu se ruineaza ca pentru patru fripturi. salate , chifle, una sticla de vin ,doua sucuri mi-au aproape 400 lei. Cine dracu mai intra in restaurante? Asa ca lasati pancartele scrise de altii cu carte si treceti pe santiere ,unde salariul este mai mare ca la carciumari.
7
1
Atanasiule,daca si in turism oferi aceleasi conditii ca in autocarele Eurolines pe vremuri,mai bine lasa-ne!
6
0
Profitori ordinari ce sunteti,daca sunteti nemultumiti ar treb sa va inchida si terasele de la restaurantele voastre,fomistilor.
12
1
Restaurantele sunt inchise din martie, deci se poate si fara. Impactul la buget e acelasi ca si in ceilalti ani adica 0. Tineti-o tot asa. Oricum carciumarii nu plateau nimic, iar banii se rulau la negru in cea mai mare parte.
12
1
prostia guvernului la terase se imbolnavesc dupa ora 24 pina atunci covidul are interzis, la restaurant se imbolnavesc cum naiba vine daca sant 20 nu se imbolnavesc daca sant mai multi da in aia 20 poate fi cineva bolnav si daca sant 100 poate sa nu fie nimeni dar daca guvernantii asa gandesc acesti parveniti care au impresia ca vor fi tot timpul acolo sus
2
6
va falimenteaza mancarea proasta pe care o vindeti. aia la loft patrulau prin parcare ieri, si pe ei i-a amendat toata vara opc-ul pentru mancare expirata...hahahah
10
0
De unii imi pare rau..dar de saloanele imense, construite de machedoni, sa se duca dracu la fund cu tot cu ei. Acum vreti sa plang pentru Terzi sau Cusu, nu? Sictir!
18
1
Siktir Atanasiule.
6
1
a bagat o taxa pt micii comercianti cu mini market de 8.500lei, aoi se vaita lumea ca un cola la 05 costa 6lei, pe escrocii aia din primarie nu ii vede NIMENI? cum sa iei ma autorizatie 2mii euro? Cand mori ma primarule?
8
1
Din luna Martie nici un restaurant nu a mai functionat la interior iar terasa la 50% pentru distantare. Cazurile au crescut fara ca restaurantele sa fie deschise. Timp de 60 de zile am stat toti in casa, virusul moare in 14. Cum explica guvernul asta! Putem avea 2 cazuri, vine unu din Italia ajungem inapoi la 100, asa ca las-o asa.
2
10
Si daca ma imbolnavesc de covid la restaurnt, imi plateste patronul tratamentul? Sau e ca la asiguratorii auto cu exploatare necorespunzatoare, cauza necunoscuta...
15
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614