REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Dragoș Băsescu, condamnat la doi ani și șase luni închisoare cu executare

Dragoș Băsescu, condamnat la doi ani și șase luni închisoare cu executare

Replica API 18 ianuarie 2017 | 00:33 521

Dragoș Băsescu, nepotul fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnat marți de Tribunalul București la doi ani și șase luni închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență.

Instanța a dispus revocarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune în cazul lui Dragoș Băsescu.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Anterior, omul de afaceri Ciprian Nistor, implicat și el în acest dosar, a fost condamnat la închisoare cu executarea pedepsei, pentru complicitate la trafic de influență.

Potrivit DNA, pe 13 martie 2014, "Dragoș Băsescu, beneficiind de ajutorul lui Ciprian Nistor, i-a pretins unui om de afaceri (Sandu Staicu — n.r.), denunțător în cauză, 500.000 de euro pentru o soluție de respingere a arestării într-o contestație formulată de către DIICOT în dosarul ce îl privea și încă 500.000 euro atât pentru obținerea unei soluții favorabile în cauza respectivă, cât și pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor acestuia".

"În sprijinul acestor pretenții, Dragoș Băsescu a lăsat să se creadă că are influență pe lângă organele judiciare respective și chiar a promis că va interveni în sensul celor arătate mai sus. Deoarece denunțătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare și că nici nu dorește să se facă vreo intervenție de acest gen, Dragoș Băsescu i-a propus acestuia ca soluție încheierea unui contract fictiv de consultanță prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eșalonat, pe o perioadă de până la 2 ani, în funcție de evoluția dosarului. Pentru a nu trezi suspiciuni, contractul respectiv urma să fie încheiat cu o societate de consultanță internațională", susțin procurorii, potrivit Agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai hai papusa vino la noi pe a doua.Esti draguta baiato.Doua primavrri fara cirese nici nu sti cind trec.Lasa recursu pierzi timp sintem statuti viiino.Tatucutau si unchiutau au bormane si de la Bercea si din port.Au de lu ru baiti cu tine platest cred nuuu moca.Hai nu lua vaselina avem noi.
1
0
Pedeapsa este o rusine nationala si o bataie de joc ! Dupa executarea pedepsei este exlus un glonte in ceafa ?
1
1
in magistratura avem doar o clica basista ce apara hotii si idiotii ce au furat tara si poporul mana in mana cu acesti nemernici ce ai apara : Poporul trebuie sa le dea o lectie la cate au facut si continua sa faca !
1
2
politicieni si acolitii lor, rude de familie si prieteni din interes care impart jaful national de 27 de ani,...toti sunt niste derbedei fara de jena si principii. HOTI !!
0
1
sa mori tu ca stii cat au furat basestii, dar psd-istii tai stii cat au furat ? numai penali sunt in psd-ul vostru imputit, sictiiiiir
2
1
incet,incet se reuneste familia,cat de curand vine si junghiul de chiorete
2
4
Pai pt spaga de 1 milion de euro se dau doar 2 ani? Familia basescu a furat zeci de miliarde de euro nestingheriti de nimeni timp de 30 ani securistii jecmanesc Romania
9
3
10 ANI CU BATAE trebuia nemernicului..
5
8
Poti sa arestezi pe cineva doar pentru ca a lasat sa se inteleaga?!?
8
2
Asta trebuie sa plateasca pentru tot raul facut frumoasei ROMANII!
4
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614