REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

DRAGOȘ POTELEANU, fostul șef al CJAS, a AJUNS la ÎNCHISOARE

DRAGOȘ POTELEANU, fostul șef al CJAS, a AJUNS la ÎNCHISOARE

Replica API 29 octombrie 2020 | 00:00 4671

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, la data de 27 octombrie a.c., au identificat un bărbat de 49 de ani, pe numele căruia Tribunalul Constanța a emis un mandat de executare a pedepsei de 6 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. Persoana în cauză a fost escortată și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă. Menționăm că este vorba de Dragoș Poteleanu.

Curtea de Apel Constanța, la data de 26 octombrie, a analizat apelurile depuse de DNA Constanța și de Dragoș Poteleanu, fostul șef al CJAS Constanța, condamnându-l pe acesta la 6 ani de închisoare cu executare. Amintim că instanța de fond, adică Tribunalul, îl condamnase la 3 ani cu executare.

Potrivit procurorilor, în perioada 2012 – 2015, inculpatul Dragoş Poteleanu, în calitate de director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, a pretins şi primit de la reprezentanţii unor entităţi medicale private (denunţători în cauză), sumele totale de 102.300 euro şi 24.000 lei şi servicii medicale pentru sine şi rude apropiate (într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 euro).

Aceste foloase necuvenite au fost pretinse şi primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unităţile respective. În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra unor bunuri mobile şi imobile, inclusiv asupra conturilor bancare, ce aparţin inculpatului Poteleanu Dragoş. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii.

Citește și: DRAGOȘ POTELEANU, fostul șef al CJAS Constanța, condamnat DEFINITIV

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce inseamna masuri asiguratorii asupra bunurilor? leati confiscat sau nu? sau e doar praf in ochi lati prins pe asta ca sia luat nasul la purtare si a suparat pa cineva
1
0
Auzi Ma, asta nu era mare licurici PNL !?!
2
1
Dupa 3 ani e afara, si ramane si cu banii
3
0
Mai are curaj sa mai iasa ?? ma sa csi tac su mai scot capul ? nu le e jena de ce au crescut si educat ??
3
1
Avand in vedere numarul mortilor din cauza banilor prea putini pe care ii are sistemul de sanatate din Romania asta merita inchisoare pe viata si confiscarea totala a averi,pentru ca el a furat din bani aia si asa putini destinati tratari bolnavilor iar lipsa banilor care au fost furati de ecscrocul asta a omorat mai multi oameni nu doar unul.
12
0
Ce fata de spagar... sper sa arda in iad toti cei care fura din tara asta!
8
1
Denuntatori : dr.Dumitru Eugen, Dr.Alexandrescu Luana ambii de la Gastromond si Dr.Ciovica Vla
10
0
La mai mare!!!!
7
0
Dar totusi cine a dat spaga? Ce clinica privata? Asta este adevarata intrebare dar nu este destinata publicului
12
1
Un penelist cu state vechi.
14
4
si criminalii sunt liberi sau iau cu suspendare.
13
6
tot iese mai bine ca noi fraierii. Stie pentru ce face puscarie.
9
1
Trebuie cel putin 12 ani sa ia puscarie !
16
1
O speta clasica, in care lacomia peste masura, prostia si impostura si-au dat mana, intr-un mix perfect. Il va plange doar sluta aia cu cap de iapa.
15
0
Era cam mare pentru tine Carmen Raducu!!!! Ce va face de acum incolo singura atata timp???!!!!
8
1
cine se....pe lege asta pateste! aviz celor care ....
6
1
mai imparte si tu ksa scapi
8
0
sa l futa baietii la white gate de milioanele pe care le are! succes si la mai multe! palnie sa i luam!
7
1
Si ta-su ce jeg de om era cand lucra la Coremar...numai rele facea. Si lui fi-su nu-i ajungeai la nas de inganfat ce era. Asta-i soarta! A vrut faima si bani si asta a gasit. Poate par putini 6 ani, dar pentru unul care nu-si suporta propriile basini...este mult!
15
0
potelica tata ai grija la sapun
13
0
toapa carmen raducu nu-l salveaza ?
12
1
un idiot din gasca mascaricului si a betzivului cu drena de NY , pe care nu-l ducea mintea decat la spagi si hotie din banii contribuabililor... cretinul se dadea drept jurist dar el nu a practicat decat ca inculpat... in functia de la casa de sanatate stia doar sa faca prezenta personalului la 15.50... un golan si hotz care ar trebui sa iasa din puscarie cand va avea anii de pensie...
22
0
Astia-s HOTII ORDINARI ai CLANULUI PESEDIST MAZARE-PORCstantinescu-STRUTinsky !!!!
19
0
nu ajunge pana la banii furati. Face un an si ramane cu milioanele de euro furate. Muie judecatorilor !!! Cu cacat !!!
19
4
deci l aprins de coite! f bine! jegul fura din impozitul nostru pe sanatate pe care oricum nu o primeam. 60 de ani i as fi dat. si bonus, sapun!
20
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369