REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

DRAM DRUM = zâmbete pentru suflete vesele şi triste

DRAM DRUM = zâmbete pentru suflete vesele şi triste

Replica API 11 august 2017 | 00:00 394

Autobuzul Veseliei DRAM DRUM îşi continuă călătoria prin judeţul Constanţa, pentru a aduce zâmbete şi voie-bună în sufletele copiilor din diversele localităţi vizitate. Marţi, 8 august, a însemnat un drum mai lung, până în comuna Lipniţa, unde cei 14 profesori trăzniţi au fost întâmpinaţi de o mulţime de copii dornici să înveţe lucruri frumoase.

O zi mai târziu, Autobuzul a ajuns la Băneasca, unde, de asemenea, primirea a fost una de neuitat. De-a lungul drumului lor, DRAM DRUM şi cei 14 profesori ai săi au întâlnit tot felul de copii, fiecare dintre ei cu personalitatea sa şi, de multe ori, cu probleme ce nu ar trebui să-şi găsească locul în viaţa unei persoane cu o vârstă atât de fragedă. Atelierele Autobuzului Veseliei au reuşit însă să îi introducă pe învăţăcei într-o lume estetică şi educativă, în care domnesc frumosul şi lumina, iar urâtul şi problemele sunt, pentru o zi, îndepărtate.

Atelierul de tobiţe a fost, până acum, unul dintre cele mai dorite, frecventate şi apreciate ateliere dintre cele propuse de DRAM DRUM. Spectaculozitatea şi ineditul acestui mini-curs i-au făcut pe copii să se apropie, de fiecare dată, cu mult curaj.

Spre exemplu, la Lipnița, unul dintre micii și neașteptații cursanți s-a dovedit a fi o fetiță cu grave arsuri pe mâini, dar care a dovedit o înțelegere rapidă a acestui instrument. În Băneasa, din nou tobele au fost cele luate cu asalt și o grupă de adolescenți între 16-18 ani a fost vedeta zilei, în timp ce unul dintre membrii ei, un tânăr de 18 ani care a făcut pentru prima dată cunoștință cu un instrument muzical, a demonstrat că este înzestrat cu un real simț ritmic și un auz muzical nativ.

Drept pentru care, la finalul atelierului a primit, din partea Toboșarilor Veseli, o diplomă care i-a subliniat acest talent deosebit. Tot în Lipnița, profesorii trăzniți au întâlnit un caz mai trist, în care unul din copiii din sat nu a putut participa la ateliere, pe motivul lipsei timpului cauzată de dorința părinților de a-l pune la muncă. Aceste întâmplări, chiar dacă nu se înscriu în „grila veseliei”, demonstrează cât de important este proiectul Autobuzul DRAM DRUM, nu doar în județul Constanța, dar în toată țara.

Asemenea evenimente ridică populaţia comunităţii la un anumit nivel cultural, dar și spiritual, în special în zone mai puțin favorizate. Proiectul cultural „DRAM DRUM – Autobuzul Veseliei“ este realizat de Asociația Culturală Teatrelia, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Mulțumim pentru sprijinul acordat Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis“ Constanţa, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, Inspectoratului de Poliţie al Municipiului Constanţa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369