REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Drama unei eleve din Constanţa: Adevărul este că nu ştiu ce se va întâmpla mâine...

Drama unei eleve din Constanţa: Adevărul este că nu ştiu ce se va întâmpla mâine...

Replica API 15 decembrie 2012 | 00:00 188

O elevă din cadrul Liceului Tehnologic Gheorghe Miron Costin din Constanţa, Roxana Nicu, de 15 ani, trăieşte o mare dramă. Ea suferă de o boală genetică numită neurofibromatoză de tip 1, o tulburare genetică ce determină formarea de tumori pe ţesutul nervos, tumori ale măduvei spinării sau pe orice organ. La câteva săptămâni după stabilirea diagnosticului, în urma unui RMN, s-a evidenţiat o formaţiune tumorală pe creier. După operaţie durerile nu au încetat şi în urma unui nou consult plus un alt RMN a aflat că pe glanda hipofiză are o tumoare, iar pe sinusul sfericoidal, un chist. Analizele, investigaţiile, drumurile lungi şi costisitoare la Bucureşti au secătuit bugetul, şi aşa mic, al familiei Nicu. Impresionaţi de suferinţa colegei lor, elevii de la Liceul Tehnologic Gheorghe Miron Costin din Constanţa, au hotărât să o ajute, au reuşit să strângă o sumă de bani, care este o picătură de speranţă, şi prin contribuţia elevilor de la alte unităţi de învăţământ. "Ştiu că Dumnezeu nu-mi va da nimic din ceea ce nu pot duce. Credeam că viaţa este nedreaptă cu mine şi mi-a dat suficiente motive, dar m-a învăţat să iubesc şi să trăiesc clipa şi să ştiu cât de mult valorează. Adevărul este că nu ştiu ce se va întâmpla mâine, dar am să vorbesc despre optimismul meu. Cred că Dumnezeu mă va face iar copilul acela sănătos şi am să pot şi eu să ajut pe alţii, să răsplătesc toată bunătatea cerului, să fiu sprijin părinţilor atunci când ninsoarea vieţii va cădea peste părul lor. Mai doresc să vă destăinui ceva, îmi iubesc mama enorm, şi doresc ca ea să nu mai plângă aşa mult. Sunt gata de orice sacrificiu pentru mama mea. Dă-mi Doamne, puterea de a rezista, dă-mi înţelepciune pentru a nu judeca şi dă-mi puterea de a accepta lucruri pe care nu le pot schimba. Ştiu că dincolo de suferinţă mai există speranţă, şi mai ştiu că dincolo de norii negri şi grei stă ascuns un curcubeu.", spune Roxana Nicu. Nici profesorii nu au rămas imuni în faţa acestui caz. "Mă doare sufletul când o văd pe mama acestei fete, care vine zilnic să o ia de la şcoală, şi mă întreb ce este în sufletul ei, când trăieşte chinuită de întrebarea cât mai are de trăit fata mea? Parcă nu ar fi de ajuns povara acestei boli, familia se confruntă permanent cu grijile financiare, de unde bani de drum, de unde bani de analize. Noi avem copii săraci la acest liceu, şi, din puţinul lor, au dorit să o ajute pe colega lor. Vă rugăm, dacă este posibil, să fiţi şi dumneavoastră alături de noi", declară un cadru didactic.

Cei care doresc sa aducă un zâmbet pe faţa acestei familii apăsată de grija acestei boli imprevizibile, dar şi de greutăţile financiare, pot suna la secretariatul liceului: 0341427402.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369