REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dreapta prinde putere: Și ALDE va susține un candidat unic la Constanța

Dreapta prinde putere: Și ALDE va susține un candidat unic la Constanța

Replica API 5 martie 2020 | 10:52 2134

În contextul în care se vehiculează din ce în ce mai mult un candidat unic din partea dreptei pentru Primăria Constanța, cei de la ALDE sunt pregătiți să susțină un astfel de candidat. Numele cel mai des pronunțat în spațiul public este Vergil Chițac, cel care a candidat și la alegerile locale din urmă cu patru ani. Inclusiv cei de la USR fac sondaje interne și pe teren, pentru a cere părerea constănțenilor în legătură cu susținerea lui Vergil Chițac sau a lui Stelian Ion. Iată că dreapta se pregătește de o alianță la malul mării, după ce a primit semnalul din Capitală, în urmă cu câteva zile de la candidatul susținut de PNL și USR, Nicușor Dan.

Deoarece, ALDE este un partid destul de controversat din cauza faptului că a fost la guvernare alături de PSD, lucrurile par să se schimbe în acest moment, cel puțin la malul mării. Liberalii vor susține un candidat unic din partea dreptei, iar secretarul partidului, Claudiu Ceti spune că așteaptă să fie desemnat oficial un candidat unic pentru a putea fi susținut de ALDE. „La Constanța, noi vom susține un candidat unic. Suntem deschiși pentru eventualele discuții. Așteptăm în continuare un candidat unic al dreptei. Acesta este obiectivul ALDE pentru Constanța”, a spus Claudiu Ceti. Vergil Chițac se află în pole position pentru a candida din partea dreptei, iar Claudiu Ceti spune că se va bucura de toată susținerea și din partea ALDE. „Dacă va fi vorba de un candidat unic al dreptei, adică, Vergil Chițac, noi îl vom susține pe acesta. Așa se va întâmpla și în alte localități din județul Constanța. ALDE va susține un candidat al dreptei. M-am întâlnit personal cu Vergil Chițac și se pare că el ar fi candidatul desemnat de PNL”, a mai declarat secretarul ALDE. Chiar dacă va susține ideea unui candidat unic la Constanța, Claudiu Ceti nu exclude varianta unor schinbări în viitorul apropiat. Secretarul ALDE pune acest fapt în seama incertitudinii de pe scena politică românească. „Am văzut atât de multe în politică. Pe unul l-a anunțat, l-a urcat pe scenă, iar pe altul l-au pus pe liste. Se pot întâmpla multe, mereu au început să apară alte negocieri, altă conjuctură. Din punctul meu de vedere se va negocia până la depunerea candidaturilor. Ați văzut că Stelian Ion și-a anunțat oficial candidatura din partea USR, iar acum conjuctura a făcut în așa fel încât să apară și ideea unui candidat unic al dreptei”, a mai spus Claudiu Ceti.

Secretarul ALDE Constanța a catalogat și inițiativa celor de la USR drept o strategie pentru a-și crea un alibi. „Sondajele în general au două obiective: primul este pentru a vedea realitatea și cel de-al doilea, pentru a te convinge de dorința ta pe baza unui document, mai pe scurt, să îti creezi un alibi. Tu trebuie să îți creezi alibiuri, creezi un sondaj prin care urmărești ceva și îl transmiți în fața colegilor”, a mai spus Claudiu Ceti.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De frica sa nu i iasa "buba" la iveala adica "legalizarea premeditata a etnobotanicelor in schimbul unor beneficii financiare " HG 349 pe 2007,gata ,e ud, da si partidul pune si "caca-ndidat" face de toate,stie si tumba,cumpana,mersul piticului,lumanarea,pe cea din urma i as tine o cu placere!Pune una din neveste si cip cip in coliva sigur,o sa fie show!
0
0
Bai dreapta pana aici , fara Cariceanu !
1
0
USR. Votati USR ! Votati pe oricine altcineva in afara de asa zisii independenti sau PSD. Votati USR plus !
1
4
Hahaha ... pai si noi la mangalia cu cine votam? Alooo tanase?? Cum e pina la urma? Curve care sunteti... v-a cumparat iorgus pina la ultimu...adevaru e ca sunteti si ieftini ba baeti!
2
1
Dreapta, vireaza la... dreapta. Terminati mai cu prostiile... VOTAM PSD!
6
8
Zattt langa felix
10
1
Baieti, cantati la alta masa. Sper sa ajungeti langa PPDD...Mizati pe ideea ca romanul are mintea scurta? Stiti voi ceva?
14
0
Ne meritam soarta-apare in poza si marele om politic Tanase zis Pompi -un parvenit,un om nepregatit profesional
14
0
Acesti Alde, acest Tariceanu, acest Ceri, vor doar sa fie la putere sa suga banii tari. Sper sa dispareti cu totul, partid de 2 procente. Dc isi asociaza pnl ul numele cu aceste lepre politice, au doar de pierdut
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614