REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Dreapta se calcă în picioare pe alegători. PMP, acuzat de noi "racolări" de la PDL

Dreapta se calcă în picioare pe alegători. PMP, acuzat de noi "racolări" de la PDL

Replica API 13 mai 2014 | 00:00 140

Ciondăneli de campanie

Ciondăneli de campanie

Bănuielile de dinainte de campania pentru alegerile din 25 mai se confirmă: lumea e prea mică pentru PDL şi PMP. Cele două formaţiuni, ambele care se revendică a fi de dreapta şi cu pretenţii la condus steagul luptei anti PSD, îşi dau "la gioale" oriunde se prind şi, evident, inclusiv în Constanţa. Dacă preşedintele pe judeţ al PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, a sperat la o campanie onestă, cu un punct care să primeze, anume respectul faţă de adversar, luni, situaţia a escaldat. Mai multe filiale din ţară ale PDL sunt bănuite că fac reclamă PMP, din acest obicei nelipsind o mulţime de primari "portocalii", care nu pot vira la dreapta Mişcării Populare, pentru că şi-ar pierde mandatele. Asta nu îi reţine însă să sprijine distribuirea de afişe sau pliante ale PMP, pe acolo pe unde îşi duc veacul. De acest lucru şi-a dat seama europarlamentarul Sebastian Bodu. "Unele filiale PDL distribuie alegătorilor materiale promoţionale cu PMP. Aşa că să nu se mai plângă nimeni de lipsa de unitate a dreptei", a declarat ironic, Bodu, care a ezitat să menţioneze unde, mai exact, au loc defecţiuni în cadrul PDL. "Mi-a spus un PDL-ist. Dar nu pot spune unde, nu vreau să mă bag în luptele lor", a declarat Bodu, pentru "Replica".

"Flaşnetă" de campanie sau nu, întrucât şi Bodu candidează pentru un nou mandat la Bruxelles, am pornit pe urmele "defectorilor", din judeţ şi acestea au fost confirmate de preşedintele pe judeţ al PMP Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, care a declarat că reglementările legislative îi împiedică pe primari să îşi manifeste opţiunile politice. "Reprezentanţii PDL împart materiale promoţionale ale PMP? Da, se confirmă! Nu vă pot spune, că oamenii... şi-aşa au fost ameninţaţi şi primarii că vor fi daţi afară din partid. Au fost nişte discuţii, dar, într-adevăr... Nu e vorba de ciondăneli, sunt doar oameni care nu vor să facă campanie pentru PDL. Nu şi-au dat nici demisiile, dar fac campanie pentru PMP. Sunt mai multe localităţi din judeţ, chiar şi primari care s-au expus în mod direct, fac campanie pe faţă. Sunaţi-l pe primarul de la Ciobanu şi la Castelu!", a declarat Palaz, pentru "Replica".

Chiru nu a confirmat situaţia de la Ciobanu, însă "portocaliii" sunt prinşi într-o situaţie de tot râsul, cu primarul de la Castelu, Nicolae Anghel, care face campanie pentru ambele partide! Surse democrat-liberale au declarat pentru "Replica" de Constanţa situaţia ciudată în care se scaldă Anghel, care este membru în ambele echipe de campanie ale celor două partide. De altfel, cu jumătate de gură, întrebat dacă are încredere în Anghel, Chiru a declarat că are încredere în organizaţia de la Castelu. Pentru că trădarea e un fel de caracteristică a ADN-ului, la români, Chiru susţine că se aşteaptă la defecţiuni în alte judeţe din ţară. "La Constanţa, nu ne confruntăm cu astfel de probleme şi nu am cunoştinţă dacă, undeva în ţară, se întâmplă. Probabil, s-ar putea întâmpla, dar nu am o confirmare, la Piatra Neamţ, unde primarul (Gheorghe Ştefan - n.r.) nu poate părăsi PDL, pentru că asta presupune că şi-ar pierde mandatul. Mai mulţi primari sunt în această situaţie, cu carnet de PDL, probabil se mai dă o mână de ajutor PMP. Pot să vă asigur de alt lucru. Cei care nu au părăsit PDL şi au rămas sunt cei cărora le vom datora rezultatul final. Situaţia de la Piatra Neamţ nu este similară cu cea de la Cluj, probabil că, în afară de a participa pe la Fundaţie, domnul Boc nu a dat niciodată vreun mesaj că nu ar susţine campania PDL. La Castelu, filiala funcţionează foarte bine. Au un target, trebuie să îl atingă şi şi-au luat angajamentul că îl vor atinge, nu am nici o emoţie. Am încredere în organizaţia Castelu, care chiar în prezenţa primarului (Nicolae Anghel - n.r.) şi-au luat angajamentul că targetul propus de judeţ va fi atins. Indiferent de câte mesaje se dau în spaţiul public că, la un moment dat, PDL va fuziona cu PMP, pot să vă asigur, din postura de membru al Biroului Permanent Naţional, că acest lucru nu se va întâmpla în următorii zece ani, cel puţin. Prima noastră opţiune pentru o consolidare a dreptei la prezidenţiale şi în perspectiva unei guvernări de dreapta se numeşte PNL, iar celelalte partide care vor trece pragul, pot fi posibili parteneri în funcţie de scorul de la europarlamentare", a declarat Chiru, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614