REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Drept la replică. Afaceristul Alexe Stelian reacţionează

Drept la replică. Afaceristul Alexe Stelian reacţionează

Replica API 27 iulie 2016 | 09:25 1520

Afaceristul Alexe Stelian a reacţionat în urma articolului apărut în cotidianul Replica, în data de 25 iulie. Afaceristul spune că toate problemele i se trag de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, instituţie care îi respinge pe bandă rulantă cererile de a intabula aceste construcţii tip mansardă.

„Mă aflu în imposibilitatea de a intabula construcţiile tip mansardă edificate din cauza Ordinului nr. 700, emis la data de 1 septembrie 2014 de către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti, căreia i se subrogă Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa, care, împreună, au luat decizia de a respinge pe bandă rulantă cererile mele de a intabula aceste construcţii tip mansardă.

În ceea ce priveşte Ordinul 700/2014, acesta nu îşi găseşte aplicabilitatea în motivarea deciziei de respingere emisă de OCPI Constanţa, deoarece contractele cu asociaţiile de proprietari şi cu fiecare locatar în parte sunt încheiate în formă autentică la Birouri Notariale Publice inaite de 01.09.2014. Mai mult decât atât, Autorizaţiile de Construire au fost eliberate anterior acestei date ceea ce înseamnă că funcţionarii OCPI aplică legea RETROACTIV şi înţeleg să-mi emită încheieri de respingere la cererile mele de intabulare.

Înţeleg şi sunt de acord că Ordinul 700/2014 să fie aplicat de la momentul apariţiei lui, însă nu este legal să fie aplicat retroactiv. Nu sunt de acord cu regulile schimbate în timpul jocului de către instituţii ale statului care mi-au redus în mod considerabil activitatea, ajungând de la un număr de 70 de angajaţi la 20 de angajaţi şi mai mult decât atât au dus la un blocaj financiar care m-a afectat foarte mult în ceea ce priveşte obligaţiile pe care le am faţă de asociaţiile de proprietari şi faţă de promitentii cumparartori cărora nu le pot încheia contracte de vânzare cumpărare, cauza fiind lipsa încheierilor de intabulare“, spune Alexe Stelian. Mai mult, acesta susţine că i-a făcut plângere penală registratorului şef al OCPI pentru abuz în serviciu.

„Pentru aceste motive şi anume infracțiunea de abuz în serviciu, am considerat că se impune tragerea la răspundere penală, în sensul acesta făcând mai multe plângeri penale şi acţiuni în instanţa atât împotiva registratorului şef al OCPI Constanţa, Gabriela Vulpoiu, asistenţilor registratori care şi-au pus semnătură pe încheierile de respingere ale cererilor de intabulare cât şi împotriva lui Ursu Arthur Marius, director general ANCPI la momentul emiterii Ordinului 700.

Având în vedere că ceea ce aţi scris în articolul din dată de 25 iulie sunt chestiuni nefondate, va pun la dispoziţie documentele mai sus menţionate şi anume plângerile penale, cererile de intabulare, încheierile de respingere, cereri şi încheieri de reexaminare documente. Mai mult decât atât, pot pune la dispoziţie toate documentele care dovedesc acţiunile mele la instanţele de judecată împotriva Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti cât şi împotriva Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Constanţa“, spune afaceristul. Acesta a lămurit, prin intermediul uni drept la replică, și conflictul pe care-l are cu Marinela Mocanu.

„Imobilul la care face referire reclamanta Mocanu Marinela este construit, însă din cauza celor prezentate mai sus, în momentul de faţă nu se poate obţine încheierea de intabulare necesară încheierii contractului de vânzare – cumpărare. Fiind conştientă de acest lucru, a considerat că poate obţine de pe urmă acestui impediment de care mă lovesc dublul sumei avansate, adică 40.000 de euro, drept pentru care s-a adresat instanţei de judecată.

Menţionez faptul că reclamanta m-a acţionat în instanţă, dar atât în acţiunea de fond care s-a aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa prin hotărârea nr. 12942/08.10.2015 cât şi în cea de apel de pe rolul Tribunalului Constanţa prin hotărârea nr. 717/05.05.2016, rămasă definitivă şi irevocabilă a primit respingere, instanţa hotărând că cererile sunt nefondate.

Prin urmare, este lesne de înţeles că reclamanta face toate aceste demersuri în presă deoarece încearcă prin toate mijloacele posibile să mă constrângă să-i înapoiez suma de 40.000 de euro, reprezentând dublul sumei achitate, în felul acesta dorind să obţină o suma necuvenită de 20.000 de euro, lucru cu care eu nu am fost, nu sunt şi nu voi fi niciodată de acord în acest sens pronunţându-se şi instanţa de judecată, hotărârea rămânând definitivă şi irevocabilă.

Din punctul meu de vedere reclamanta se poate adresa oricărui trust de presă scrisă şi de televiziune, concluzia fiind una clară: nu va avea niciodată câştig de cauză, pentru că dublul sumei l-aş fi plătit conform clauzei din antecontract numai în cazul în care mă răzgândeam şi nu mai doream să închei contractul de vânzare. În aceeaşi situaţie se află un număr de peste100 de apartamente şi garsoniere construite în ultimii 2 ani în Constanţa unde deja promitentii cumpărători locuiesc de mai bine de 1 an de zile şi de la care mai am de primit peste 500.000 euro, bani pe care nu îi pot încasa deoarece mă aflu în imposibilitatea de a intabulă lucuintele şi de a le încheia actele de vânzare-cumpărare.

Fiind vorba despre un abuz în serviciu la nivel naţional, va aduc la cunoştinţă că am făcut toate demersurile necesare şi cu alte societăţi comerciale care au acelaşi obiect de activitate să constituim o asociaţie cu personalitate juridică prin care vom solicită instanţelor judecătoreşti din întreagă ţară să emită hotărâri prin care să obţinem încheieri de intabulare prin procedeul de prima înregistrare a construcţiilor tip mansardă care au la baza acte încheiate până la dată de 01 septembrie 2014, aşa cum s-a procedat până la dată apariţiei Ordinului 700/2014“, încheie Alexe Stelian.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numele ziaristului care a scris despre acest afacerist de la malul marii de ce nu este ?
1
0
Comentezi aici sub umbra unui anonim cum fac toti .. unu nu are tupeu sa i comenteze in fata. Si tu in special mai esti si analfabet cu 4 clase ! De asta tara asta e de cacat din cauza oamenilot prosti ca tine , agramati etc
0
5
Haha alexe cel care ai dat ultimu mesaj se pare ca esti un invidios baga mi as pula n centurista aia de ma ta , omul a avut probleme cu mansardele dar tu nu ai de unde sa stii pt ca cititi toate anunturile mincinoase de pe replica ... astia de pe replica nici nu si au pus numele zdrentele la anuntul asta le e frica sa nu i ia Stelian la pula ! Nu stiu ce teapa a dat el bai cacatule care esti am fost la o petrecere mancarea cea mai buna din oras si luxul de pe lume .. asa ca taceti si mai du va n pula mea de lacheti prosti
0
5
acum mai nou da tepe cu restaurantul ca nui mai merge cu mansardele
10
0
nu ti e rusine ma ca a ajuns lumea sa o execute pe mata si tactu? afaceristu pulii. da banii la lume ca o sa li se puna pe suflet la oamenii aia cate probleme le ai creeat sa i porti prin executori si judecatorii la varsta lor neaimtitu dracu.
19
3
Aici sunt :D
0
18
asta minte si cand doarme, multa lume pune botu la vrajeala lui dar de fapt a aflat toata lumea cine este cu adevarat.
17
5
O javra penala care da tepe la lume si se crede mare afacerist pe banii la lume .
27
4
Nu e bine sa te bucuri de raul altuia. Se zice cam asa fereste Doamne de puscarie si pe dusmanul dusmanilor mei. Insa faptul ca tu si altii ca tine nu isi platesc contributiile la stat ne-a adus in situatia sa nu avem medicamente si dotari in spitale, sa nu avem bani de pensii, infrastructura decenta.
24
0
fmm ajungi la puscarie curand putrezite ar oasele acolo jeg infect
34
1
Un nenorocit care in trecut dadea bani cu camata a lasat multa lume pe drumuri cu mansardele lui nefinalizate. Si nu are nici un stres si a deschis restaurant la cet . Fugiti cand auziti de numele lui si NU recomand eximia salonul e tot al lui si grand imperial la fel. Nu faceti nunti acolo ca va fura hotul asta !
33
2
Hot, puscarias !
31
1
Fututi dreptu la repliga in gura de muist mincinos infect stai ca ti a sosit prima condamnare cu executare si vor urma si altele ! Sa stai toata viata la puscarie asta meriti
35
1
Si eu am un apartament cumparat de la Alexe si inca nu am act de proprietate
29
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367