REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

DREPT LA REPLICĂ Lovit de “URAGAN”, patronul cofetăriei Silvian reacţionează după o lună de la controlul OPC

DREPT LA REPLICĂ Lovit de “URAGAN”, patronul cofetăriei Silvian reacţionează după o lună de la controlul OPC

Replica API 22 septembrie 2017 | 00:00 809

La sfârşitul lunii august, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Constanţa verificau cofetăria Silvian, concluziile fiind extrem de dure: coloranţi expiraţi, marfă retrasă de la comercializare, amnedă şi închiderea „prăvăliei”, până la remedierea deficienţelor. În urmă cu câteva zile, patronul cofetăriei, Silvian Miron, a remediat deficienţele şi a redeschis cofetăria, transmiţând cu această ocazie şi un drept la replică presei. Vom reda integral dreptul la replică, însă facem menţiunea că imediat după controlul CJPC (din luna august!!!!), reporterii „Replica” şi nu numai au încercat să obţină un punct de vedere de la Silvian Miron. În zadar, maestrul cofetar s-a tot eschivat, până acum două zile, când a transmis următorul drept la replică:

“Unde este adevarul?

In Statele Unite, oamenii s-au luptat cu Harvey. A venit apoi Irma. Acum Jose. Eu, in Romania, am trecut prin propriul uragan. Cat astea trei la un loc.

Adevarul este ca in luna august, nu m-as fi gandit vreodata ca prin locul care a indulcit locuitorii Constantei, ani de-a randul, are sa treaca tocmai asa o vijelie. Nu m-am gandit pentru ca mintea mi-a fost mereu ocupata cum sa aduc retete dragi, oamenilor care imi sunt clienti de atata vreme. Asa s-a nascut mousseul autentic, cocktailul din fructe, parfaitul cu fructe sau ciocolata, crema de braga. Produse din care ati gustat si voi, jurnalistii care vara asta v-ati grabit sa scrieti cu litere kilometrice titluri mai umflate decat torturile noastre.

Adevarul este ca ma asteptam ca oamenii care ieri imi fotografiau si filmau tablourile decorative din ciocolata, create pentru expozitia de Ziua Marinei, sa-si puna niste intrebari inainte sa imparta verdicte. Sa cugete inainte sa dea bunul de tipar, daca nu cumva le lipsesc cateva elemente din puzzle. Adevarul e ca nu trebuie decat sa stii legislatia din domeniu si sa vrei sa relatezi lucrurile asa cum sunt. In cazul meu, legislatia oblige autoritatile care au venit in control, chiar sa controleze: adica sa si preleveze probe de la fata locului, lucru care pe 29.08.2017 nu s-a intamplat.

Si tot un adevar este ca public stim doar despre controlul efectuat la Cofetaria Silvian, desi aceasta chiar nu este singura cofetarie din oras. Dar este cu siguranta, una dintre cele mai apreciate si cunoscute. Adevarul este si ca locul unde au gasit inspectorii recipientii cu data de expirare depasita, (atasez intr-un nou mail videouri needitate), era destinat exclusiv pentru depozitarea materialelor si ustensilelor pe care le folosesc pentru lucrarile mele necomestibile: decorurile din ciocolata cu care am impodobit la fiecare ocazie speciala peretii diferitelor institutii din Constanta sau pe cei ai cofetariei.

In acest loc erau produse lucrari artistice, care nu sunt si nu au fost vreodata destinate consumului uman si tot aici se aflau pensule, panza de pictat, coloranti. Lucrarile realizate cu astfel de materiale au fost prezentate in numeroase evenimente publice, ultimul de acest fel chiar pe 14.08.2017, cu ocazia Zilei Marinei, cand in incinta cofetariei au fost prezentate 24 tablouri pictate cu ciocolata colorata.

Oricine a fost vreodata in cofetarie stie ca acesta este unul dintre lucrurile care ne definesc: mereu am expus tablouri sau sculpturi din ciocolata. Nu degeaba suntem singura cofetarie cu atelier de modelaj in ciocolata sau picture pe placi de zahar. Adevarul este si ca in procesul verbal de constatatare intocmit de comisarii CJPC Constanta nu s-au dat termene de remediere sau de conformare a unor deficiente despre care aceeasi inspectori au vorbit insa in spatiul public, sustinand ca ar fi fost depistate la fata locului in laborator sau in cofetarie (spatiu unde sunt vandute prajiturile).

Adevarul este si ca aceeasi comisari CJPC Constanta au dispus sa scoatem de la vanzare si sa distrugem aproape o tona de produse, fara sa colecteze probe pentru laboratorul de analiza, lucru care ar fi putut sa justifice aceasta masura. Tocmai pentru ca stim ce vindem, noi am solicitatat sa fie prelevate probe care sa sustina sau nu demersul comisarilor. Nu s-a intamplat acest lucru. Asa cum e de asteptat, cand trece prin viata ta un uragan, lasa urme serioase. Ca urmare a actiunii intreprinse de catre reprezentantii CJPC Constanta, Cofetaria Silvian a suferit un prejudiciu de imagine si a inregistrat pierderi economice mari.

Dar ceea ce nu te distruge, te face mai puternic. In timp ce asteptam ca instantele de judecata, catre care ne-am adresat, sa ne faca dreptate, ne plecam doar in fata dumneavostra, clientii nostri, care ati trecut prin toate spaimele, pe care un uragan ca acesta il poate provoca. As vrea sa va spun ca daca ati facut un obicei sa serviti un dulce la noi, stiti cu siguranta ce ati cumparat. Stiti deja care este adevarul. Cu toate acestea, vreau sa va asigur de buna mea credinta, de pasiunea cu care fac meseria de cofetar si administrez o unitate de alimentative publica.

Va asigur si de respectul meu pentru dumneavoastra, pentru munca aceasta, pentru rezultatele, premiile si recunoasterea de care nu mi-as bate niciodata joc si mai ales de bucuria dulce pe care mi-o ofera meseria mea. Si chiar daca a mai ramas ceva din gustul amar pe care l-am resimtit dupa asa incercare, ma bucur ca acum stiti si dumneavoastra unde se ascunde Adevarul”.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/afacerea-maestrului-cofetar-silvian-ruinata-au-fost-descoperite-in-laborator-produse-expirate-de-16-ani-328796/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da, patronul de la Silvian a spus bine, dar eu am inteles altfel, cand te ... in fund si o faci numai cu stii tu in spate cu produse si anarjament de te iei cu mainile de cap poate veni un uragan si da cu tine de pamant... o lectie pentru altii ca el, care in fata gardul ii vopsit si in spate... rusine? in USA afacerea ii era inchisa definitiv, nu te joci cu produsele expirate, nu degeaba sunt stantate, daca tu nu vezi data expirarii pai.... la calea ferata cu tine
3
0
Un fost angajat al cailor ferate ajuns mare cofetar! Hai sa fim seriosi! Eu unul dupa controlul celor abilitati cu prezentarea atator nereguli i-as retrage dreptul de a mai profesa in bransa asta.
7
0
In 2005 am comandat tortul pentru aniversarea de 1 an a copilului. Erau vreo 40 de invitati, copii si adulti; tortul afost mare si a costat o gramada de bani. A fost o mare dezamagire: frisca acra si stricata din cauza colorantului albastru pus in compozitie de acest mester. Deci tortul a fost un fiasco, lumea l-a lasat pe farfurie, bani aruncati. De atunci nu am mai cumparat nimic de la acest excroc de silvian. Cofetar de ... ciocolata
10
3
Scuze puerile,de copii. De ce puneti E-uri in prajituri? Otraviti copii mai ales ca ei sunt fragili cu sistem imunitar scazut. De asta fac micutii cancer, din cauza lacomiei voastre, a patronilor. Rusine!
13
1
Ma bulangiilor care comentati aiurea fara sa cunoasteti nimic despre mediul privat care contribuie la bugetul local si de stat, sa inchida toate firmele din tara acest Horia Jianu , da va place cand mergeti la munca afara si respectati patranul , aici nu va respectati nici pe voi saraciilor, de aceea a ajuns tara asta asa ca masa mare de populatie face pe desteapta si astia din guvern mai arunca cate un Horia sa puneti botul voi" istetii pulii" .
4
17
Cind in unitatea ta se amesteca crema ganaj cu mana ... totul fiind fimat .... esti un jeg de patron ! Bagami-as pula in mata de infect : cumpara-ti chitrosule un robot industrial de patiserie , la mana a II - a !
15
3
Nu mor caii cand vor cainii spune un proverb dle Silvian. Horica vrea voturi la alegeri dar nu o sa devina primar ; lasa sa viseze cu cat e mai sus cu atat e mai dura caderea. Un papitoi sustinut de Nastase... asteptam sa se adevereasca profetia primului ministru.... in rest numai imagine.... negativa pt el ; romanii nu sunt prosti
3
14
Daca taceai filozof ramaneai d- le patron ! Dumneata rascolesti rahatul in care esti deja si cauti scuze puerile care insa numai tin ptr ca consumatorul sa desteptat numai merge prostit . Uraganul este in cofetaria dvs cu produsele pe care le faceti, din moment ce ati fost gasit cu prouse expirate si folositi copai si ligheane in care amestecati cu mina nu ar treb sa comentati ! Trezitiva si schimbati atitudinea vinovatii sint in curtea dvs !
16
3
Esti un porc si un asasin care fabrici parjituri mici scumpe si otravitoare! Trebuie sa fii executat in fata cofetariei porc imputit!
16
4
cred ca a existat a clementa mare din partea institutiilor statului in ceea ce priveste alimentatia publica si ...numai daca se vrifica cum anumite SRL cu nume de renume ca este Cusu ca este Munteanu sau acest Miron au averi fabuloase ...pai ce face ANAFUL au fost verificati ??? au averi stranse pentru generatii ...evenimentele nunti botezuri mese festive sunt inregistrate in contabilitate corect ???
15
2
pai daca erau toate asa de acre...prajiturile ..de ce mai cumpara lumea de 20 de ani din acelasi loc??? va zic eu adevarul... cineva a vrut mai mult loc pe piata de dulciuri si sa facut loc... de catre un pitic mizerabil de la bucuresti care a fost trimis sa acapareze votantii constantei cu descinderi in locuri deja ocolite de consumatori... dar cofetaria asta nu era printre acele locuri dar totusi si-a incercat norocul... a crezut ca e ca la restaurantul turcesc pe care la inchis pe buna dreptate... si drept dovada ca a gresit acum cofetaria merge iar la capacitate maxima... My bad ! ups
6
9
Mare jeg de om acest patron!!!
16
2
Din moment ce in cofetarie existau NUMAI vopseluri expirate, este clar ca toate produsele finite erau colorate cu acestea!!! deci, nu mai era necesara prelevarea de probe ! chiar pe asta ai mizat, domnule patron, nu mai face pe victima !!!
16
2
Pai bine nea maistrule dupa atata timp vi cu o gandire si un raspuns ??? Avocatii au spus o lectie si mata ai inghitito ... Pofta mare ...
15
1
ADEVARUL este ca esti o mare secatura, maestre. tupeu, nesimtire demne de un individ ce nu da doi bani pe clientii sai. idiot sa fii sa mai cumperi ceva din cacaturile alea de cofetarii.
15
2
.... esti o victima ! A sistemului ! Dar co sumatorii din zona CET si ANDA nu au uitat cofetaria de la parterul blocului de la sens giratoriu CET unde in urma cu cativa ani comercializai prajiturile cu frisca acrita , invechite , care nu le vindeai la sediul tau central , inchis in urma scandalului cu vopseluri expirate de ani de zile ! In rest , felicitari pt varianta ta expusa in Dreptul lar replici ! Spor la cornulete cu rahat vopsit natural !
25
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614