REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

DREPT LA REPLICĂ PENTRU MOHAMMED MURAD, președintele Federației Patronatelor din Turism din România

DREPT LA REPLICĂ PENTRU MOHAMMED MURAD, președintele Federației Patronatelor din Turism din România

Replica API 25 iunie 2019 | 02:34 1229

Într-o ediție anterioară, Cotidianul Replica de Constanța a prezentat un articol în care se face referire la patronii hotelurilor și restaurantelor, care ameninţă, prin vocea lui Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) că nu mai plătesc taxele locale din cauza câinilor vagabonzi, aceștia dând termen primăriilor până luni, 24 iunie a.c., să îi strângă, deoarece pun în pericol siguranța turiștilor. Pe litoralul românesc umblă liberi peste 5.000 de câini fără stăpân.

Replica la afirmația acestuia nu a întârziat să apară din partea Asociației pentru Drepturile Animalelor:

”Referitor la afirmația dumneavoastră din comunicatul emis în data de 21.06.2019 „dacă până luni mai există în vreo staţiune de pe litoral un singur câine vagabond şi dacă primăriile nu intervin de urgenţă ca să-i ia din locurile în care se relaxează turiştii, noi, operatorii de hoteluri şi restaurante suntem hotărâţi să nu mai plătim taxele locale", dorim să facem următoarele precizări:

1. Încă din 2001, există o lege care obligă autoritățile locale să înființeze servicii de gestionare a câinilor fără stăpân. Această lege a fost încălcată sistematic, în schimb, în județul Constanța, în ultimii ani au fost cheltuite sume nejustificat de mari pe contracte ilegale cu firme de casă, care au tot „luat” câinii de pe litoral și i-au ucis în condiții crunte, despre care cu siguranță ați aflat, pentru că au fost intens mediatizate. Una dintre firmele de casă este Puppy Vet SRL, ai cărei administratori au primit de curând sechestru pe bunurile personale pentru fraudele comise prin contractele ilegale cu Primăria. O altă firmă este celebra Green Life Recycling, căreia un contract ilegal pe o sumă uriașă și nejustificată cu Primaria Constanța îi este în curs de anulare. Ați auzit cu siguranță și de Felina Vet SRL, firma cuplului Istrate, veterinari hingheri abonați la contracte cu statul, care încasează, tot ilegal, de la Primăria Constanța, 1.000 lei + TVA pentru fiecare câine capturat (firmă abonată la contracte oneroase pe bani publici și la Mangalia, acolo unde dumneavoastră ați concesionat de curând, fără licitație, un teren limitrof plajei cu avizul primarului supranumit „Juma-juma”!). Ca plătitor de taxe și impozite, nu vă deranjează că în ciuda sumelor nejustificat de mari plătite ilegal acestor firme de casă în ultimii ani, problema câinilor fără stăpân de pe litoral nu s-a rezolvat nici până acum?

2. Majoritatea turiștilor români preferă litoralul din Grecia, Bulgaria și Turcia. De ce? Calitatea serviciilor este net superioară celei din țara noastră, iar prețurile sunt rezonabile. Nu știm cât de des vizitați destinațiile turistice estivale concurente pe care le menționați, însă dorim să vă informăm că în nici una dintre cele 3 țări susmenționate nu se aplică măsura strângerii și uciderii câinilor în 48 de ore. Nu se practică măsura uciderii animalelor fără stăpân deloc, iar milioanele de turiști continuă să își petreacă vacanțele în acele locuri. Vă sfătuim să ameliorați calitatea serviciilor și să oferiți prețuri rezonabile dacă doriți să atrageți clienți.

3. Apreciem spiritul dumneavoastră antreprenorial și valoarea investițiilor făcute. Însă vă aducem la cunoștință că toți operatorii economici din România, dar și persoanele fizice, clienții dumneavoastră, plătesc taxe și impozite. Vă rugăm să aveți în vedere că potrivit unui studiu independent publicat de Mercury Research, majoritatea românilor se opun măsurii uciderii animalelor fără stăpân. Din respect pentru clienții dumneavoastră, dar și pentru cultura țării unde ați acumulat o avere uriașă, vă rugăm să nu mai instigați la masacrarea animalelor.

4. După cum probabil știți deja, greva fiscală este ilegală în România. Știm că există probleme la nivelul colectării taxelor de la operatorii economici din domeniul hotelier și sperăm ca bietele animale fără stăpân să nu fie doar un pretext din partea dumneavoastră pentru eludarea fiscală. Respectați-vă obligațiile legale și plățiți-vă taxele și impozitele corect, așa cum o fac și ceilalți operatori economici, precum și clienții dumneavoastră.

5. Vă plângeți că prezența câinilor fără stăpân pe litoral ar descuraja turiștii să apeleze la serviciile dumneavoastră și v-ar periclita investițiile. Ar trebui să puneți în balanță acest aspect cu boicotul la nivel național și internațional. Nu cred că vă doriți o hingheriadă în stațiunile de pe litoral și nici imagini ale lagărelor de exterminare canină din Ovidiu sau Constanța care să circule pe internet însoțite de textul „Boicott Mamaia”, preluate de celebrități din România și din întreaga lume.

În concluzie, rugămintea noastră este să nu faceţi din animalele fără stăpân motiv de neplată a datoriilor către stat sau pretext pentru servicii necompetitive la tarife usturătoare.

Onorați-vă obligațiile legale față de Statul Român și față de autoritățile locale și respectați țara unde ați făcut avere! Dacă doriți să atrageți mai mulți turiști, puteți să o faceți oferind servicii de calitate și prețuri competitive, nu amenințând autorităţile statului.”

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da, sa ne bagam pula in CORANUL si rasa ta jegoasa cu religia pacii, a violentei adica, jegule! SA MORI DE CANCER!
13
0
Va plac haitele de caini de pe plaja? Iubitorii de animale sa-i adopte daca au mila de ei.
4
0
Murad lasa Constanta cu afacerile tele nurdare , evaziune , spagi , spalare de bani !
7
1
Eu am opel si merge foarte bine
1
10
In marile orase americane treaba sta asa : cainele este ridicat astazi de lucratorii de la ecarisaj si transportat la adapostul pentru animale, unde este deparazitat, sterilizat, tratat daca e cazul, hranit, dupa care profilul acestuia este postat pe un site. DACA IN TERMEN DE 14 ZILE DE LA DATA POSTARII ACESTA NU ESTE ADOPTAT, URMEAZA EUTANASIERE ACESTUIA. FARA DISCUTII! Discutiile apar doar in Romania, un stat foarte slab, cu institutii de o impotenta totala, care permit tuturor escrocilor sa isi faca jocurile murdare.
13
1
Importati niste filipinezi!
8
1
Eul ai citit Biblia,? SIGUR NU.
5
6
Ce ai cu Coranul ma jegule? Sa ne bagam noi toti pula in mata si in toata rasa ta jegule. Sigur esti vreun frustrat dar daca te prindem iti taiem coaili !!!
6
16
Pacat ca Murad nu e atat de vehement si in plata furnizorilor, unde intinde nesimtirea la maxim.
16
1
restaurantele sa stranga cainii de pe strazi...si sa ii gateasca drept miei la protap.
12
5
Tara fara caini,ori ce tembel ameninta Rominia,guvernul,ministerele oamennii legilor,si nu li se intimpla nimic oare dece?
7
2
un control ANAF la acest patron, sau e intangibil?
21
4
moarte arabilor cu afaceri din ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
18
9
de unde ati gasit cioroiu asta.
12
6
Adica cum vine asta : cetateanul, agentul economic are obligatia de a fi la zi cu plata impozitelor catre stat si aici comparati cu tarile unde si turismul este practicat altfel,iar statul isi bate joc de banii contribuabilului platind contracte pentru servicii ascunse prin diverse inginerii financiare unor firme de casa si ei nu mai au nici un fel d6e obligatii.Bravo natiune!Voi dati ca noi furam !
13
3
Astia oricum fac evaziune pe litoral desi au cele mai mici taxe din domeniul economic. Evazionist a fost, evazionist va ramane, nu-i poti cere harapului hot altceva...
19
2
Mars la camilele tale...
20
7
Murad lada-ne
18
6
Terorist...Sa va iau coranul in pula
20
14

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218