REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DROGURI din Olanda, pentru Constanţa şi Bucureşti - iată cum ajungeau cocaina şi haşişul în România!

DROGURI din Olanda, pentru Constanţa şi Bucureşti - iată cum ajungeau cocaina şi haşişul în România!

Replica API 3 februarie 2014 | 00:00 231

Achiziţiona droguri din Olanda şi, pentru a nu întâmpina probleme la graniţă, apela la o firmă de curierat, respectiv Urgent Curier, pentru a le trimite în Constanţa. În coletul respectiv se afla un boiler, iar drogurile erau în interiorul acestuia. A folosit această variantă mai mult timp, însă la data de 31 ianuarie i s-a "înfundat". Vineri, Eugen Salop, de 43 de ani, a ajuns din Olanda, a ridicat coletul, numai că era filat, astfel fiind prins de oamenii legii.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bucureşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi Constanţa au desfăşurat în data de 31.01.2014, o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional de droguri de risc şi de mare risc. În cauză există suspiciunea rezonabilă că, numitul Eugen Salop, împreună cu alte persoane au introdus pe teritoriul României, din Olanda, diferite cantităţi de droguri de risc şi mare risc, care erau destinate comercializării pe raza municipiilor Bucureşti şi Constanţa. Astfel, în data de 31.01.2014, numitul a fost depistat pe raza municipiului Constanţa, în timp ce transporta un colet poştal care conţinea cantităţile de 4,5 kg cocaină şi amfetamine, respectiv1 kg haşiş. El doar ce ridicase coletul de la sediul firmei de curierat Urgent Curier, fiind vorba de un boiler plin cu pachete cu droguri. Valoarea de piaţă a acestora se ridică la 450 mii euro. Procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Bucureşti au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de acesta, dup[ care a fost sesizat Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române. Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie. De asemenea, indivdul a mai vândut droguri şi în luna ianurie unei persoane din Bucureşti, dar şi din Constanţa.

Eugen Salop, de 43 de ani, din Constanţa, este o mai veche "cunoştinţă" a oamenilor legii, el fiind arestat şi în 2006 pentru fals şi uz de fals. Ulterior, în 2011, a fost găsit într-o locuinţă, acolo unde oamenii legii efectuau percheziţii. Acum, magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108