REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Droguri, la poarta Liceului Virgil Madgearu: un dealer a fost prins în flagrant şi arestat

Droguri, la poarta Liceului Virgil Madgearu: un dealer a fost prins în flagrant şi arestat

Replica API 2 noiembrie 2013 | 00:00 612

Situaţie alarmantă:

Situaţie alarmantă:

Un tânăr de 24 de ani, din Constanţa, a fost arestat după ce a fost prins în flagrant în timp ce vindea cannabis, în apropierea Liceului Virgil Madgearu din municipiu. Este vorba despre Alexandru Lucian Bazan, care a fost arestat pentru 29 de zile. Alături de el se mai aflau doi tineri, care se presupun că ar fi elevi ai respectivei unităţi de învăţământ. A urmat şi o percheziţie domiciliară, sub pat fiind găsită cantitatea de 244 de grame de cannabis. De cealaltă parte, consilierul de imagine al Liceului Virgil Madgearu a declarat că nu a fost contactat de Poliţie.

Un traficant de droguri a fost prins de oamenii legii în zona Liceului Virgil Madgearu, din Constanţa. Acesta era filat de mai multă vreme şi se aflase că vindea droguri în zonă, dar şi că avea clienţi fideli în rândul unei unităţi şcolare, pe unii dintre ei transformându-i în dealeri. "Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa acţionând în vederea combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri în zona unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului Constanţa au prins în flagrant în data 28.10.2013, ora 12.00 pe B.A.L. de 24 ani, R.C. de 17 şi P.D.F., de19 ani, toţi din Constanţa, în imediata apropiere a unui liceu, în timp ce deţineau în mod ilicit în vederea vânzării, cantitatea de 25 grame cannabis porţionat la aproximativ 1-1,5 grame şi pentru care pretindeau suma de 70 lei/gram", au spus reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. De cealaltă parte, consilierul de imagine al unităţii de învăţământ, Mirela Titu, a spus că nu a primit nici o astfel de informaţie din partea Poliţiei, totul fiind la nivel de presupuneri. "Noi nu am fost contactaţi de nici un membru al Poliţiei, de nici un procuror. De asemenea, în zona şcolii noastre este o piaţă, dar şi mai multe unităţi de învăţământ. Dacă existau măcar indicii că ar fi vorba despre noi, în atâtea zile se prezenta cineva din Poliţie. Avem o legătură foarte strânsă cu poliţiştii de proximitate şi miercuri chiar ne-a vizitat, dar nu ne-a spus nimic. În plus, există un singur loc pe unde intră şi ies elevii, prin urmare nici un străin nu poate intra în voie. Elevii noştri au primit cursuri de la poliţişti şi cu privire la droguri, sunt bine instruiţi din acest punct de vedere. Repet, este vorba de o zonă unde sunt mai multe unităţi de învăţământ", a declarat, pentrru "Replica", Mirela Titu.

Traficantul ţinea drogurile sub pat

Cercetările s-au extins sub coordonarea procurorilor DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa, iar în cursul aceleiaşi zile, în baza autorizaţiei de percheziţie emise de Tribunalul Constanţa, la domiciliul lui Alexandru Lucian Bazan, sub pat, a fost identificată o pungă ce conţinea cantitatea totală de 244 grame cannabis. Celor trei li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc, faptă pedepsită cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi. Din cercetări poliţiştii au stabilit că Alexandru Lucian Bazan procura drogurile pe relaţia Spania-România, iar prin intermediul celorlalţi doi învinuiţi, le vindeau elevilor din mai multe unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Constanţa. Faţă de Bazan, procurorul DIICOT a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar la data de 29.10.2013 acesta a fost prezentat instanţei de judecată ce a dispus arestarea sa pe o perioadă de 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc. Cercetările continuă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369